20 Mart 2012 Salı

KAHVALTI MASASI-20

turkish brekfeast
Sömestr tatilinde Sarıyer'de aynı mahallede oturan ablam ve kızkardeşim 3 günlüğüne anneme geldiler.
3 gün içinde annemde vakit geçirdik, akraba ziyaretine gittik, son gün ise kahvaltı ve akşam yemeğinde bana toplandık.
Zaman su gibi akıp, geçti.
O gün (25 Ocak) yeğenim Enes'in doğum günüydü, akşam bir aradayken kutlamış olduk.
Akşam yemeği menüsü;

Düğün Çorbası

Püreli Ispanak Graten

Pirinç Pilavı

Soslu Tavuk Baget 'ten oluşuyordu.

kahvaltı menüsü

 KAHVALTI MENÜSÜ;

Fırında Peynirli Sigara Böreği

Salataya bu sefer halka halka doğradığım bebek mısır konservesi ilave ettim.
Bebek mısır doğrandığı zaman çiçeğe benzediği için bu salataya çok güzel uyum sağladı.




Yöresel yemeklerimizden birisi olan bu sarmayı annem hazırlayıp, getirdi.
Sonradan geldiği için masanın genel resimlerinde görünmüyor.

Ananaslı keki kahvaltı için hazırlamıştım ama kurabiye ve reçel çeşitleri varken keki akşama bıraktık
Akşam yemeğinden sonra bir kaç krem şanti hamlesi ile kek, o gün doğum günü olan  yeğenim Enes'in doğum günü pastasına dönüştü : )



Reçellerim;



 
"Afiyetle Kalın"

15 Mart 2012 Perşembe

BROWNİ KURABİYE (ISLAK KURABİYE)

Muhterem'le Afiyetle
Browni kurabiye ya da bir diğer adı ile ıslak kurabiye şekerli süt ile ıslatılmanın verdiği yumuşaklıkla nefis oluyor.
Benim gibi kıtır kıtır ve çıtır şeyleri fazla sevmiyorsanız bu kurabiye tam size göre.
Bu kurabiyeyi bir kahvaltı menüsünde de kullandım.
Kahvaltıya ait resimler  👉BURADA
"Afiyetle Kalın"


13 Mart 2012 Salı

KEREVİZ MÜCVERİ

Hemen hemen her sebzeden pane veya mücver yapıp kerevizi ayırmak olmazdı.
Üstelik kereviz en sevdiğim kış sebzelerinin arasında üst sıralarda yer alıyor.
Sıcak kereviz yemeklerini değil de soğuk salatalarını tercih eden kızım bile kereviz mücverini seve seve yedi.
"Afiyetle Kalın"

KEREVİZ MÜCVERİ;
Malzemeler;
3 adet orta boy kereviz,
1 adet havuç,
1 adet kırmızı biber,
Kerevizin yeşil yaprakları veya maydanoz,
2 adet yumurta,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
Aldığı kadar un,
Tuz,
Kızartmak için;
Sıvıyağ,
Servis için;
Yoğurt.

TARİFİ;
Kerevizin dış kabukları soyun ve rendeleyin.
Havucun dışını kazıyın ve kerevizin içine rendeleyin.
Kırmızı biberin tohumunu çıkarıp, küçük küçük doğrayın ve kaseye ekleyin.
Kerevizin yapraklarını yıkayıp süzün, ince ince doğrayıp, ekleyin.
Yumurtaları kırın.
Tuzunu, kabartma tozunu ve ununu ekleyip, karıştırın.
İçine 2 su bardağı su ilave edin ve iyice karıştırın.
Hamurun kıvamı krep hamuru gibi akışkan olmalı.
Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp, kızdırın.
Hazırladığınız mücver hamurundan 2-3 kaşık tavaya ekleyip, kaşığın tersi ile düzleştirin.
Mücverin önünü ve arkasını pişirin.
Diğer mücverleri de bu şeklilde pişirin.
Yoğurt ile birlikte servis edin.


*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Atatürk Arboretumu yani Canlı Ağaç Müzesi'nin kış resimlerine ait yazı dizisinin 3. ve son bölümünü ayrıca hazırladığım videoyu izlemek için, bakınız;