23 Mayıs 2012 Çarşamba

ENGİNARLI SALATA

Enginar mevsimi başlayalı epey oldu.
Fırsatını bulmuşken sık sık enginar pişirdim.
3 adet blogumda tarifi olmayan enginarlı tarifler hazırladım ama henüz yayınlamaya fırsat bulamadım.
Hazırladığım tariflerden birisi bu görmüş olduğunuz enginarlı salata, çok özel bir tarif değil belki ama yine de enginarı seviyorsanız değişik salata malzemeleri ile bir arada farklı salata çeşitleri hazırlayabilirsiniz.
Mesela yemek dergisinde semizotu ile birlikte hazırlanmış enginar salatası gördüm, o da çok güzel bir fikir.
Enginar ile hazırladığım bütün tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"

21 Mayıs 2012 Pazartesi

ÇİLEK REÇELİ

Muhterem'le Afiyetle
Çilek reçeli yapmanın tam zamanı.
Çilek bu günlerde hem ucuzladı, hemde bazı tezgahlarda tarla çileği bulmak mümkün.
İyi ve kaliteli çilek yaptığınız reçelin tadına tat katacaktır.
Bir kaç hafta içinde çileğin tamamen ortadan kalkacağını ve reçel yapmak için son fırsat olduğunu unutmayın.
"Afiyetle Kalın"

BAKLA BORANİ

Bakla baharı müjdeleyen sebzelerin başında yer alır.
Tezgahlarda bakla görünmeye başladıysa bahar gelmiş demektir.
Her bahar bakla alıp, pişiririm, öğrendiğim değişik bakla tarifi olursa buradan paylaşırım.
Bu yıl her zaman ki gibi baharda baklamı aldım, klasik olarak zeytinyağlı-yoğurtlu ve diğer bildiğim şekillerde pişirdim.
Daha sonra Bir Kase Lezzet blogunda bu tarifi gördüm.
Daha önce ıspanak borani yapmıştım ama bakla boranisi ile ilk kez karşılaştım.
Hemen tarifi uyguladım, 2 kaşık bulgurla ve yine sarımsaklı yoğurt ile baklanın bambaşka bir lezzete büründüğünü söyleyebilirim.
Farklı tarif ve şekillerde pişmiş, diğer bakla tariflerimi görmek için, bakınız;
Bakla Tarifleri

"Afiyetle Kalın"

BAKLA BORANİ;
Malzemeler;
1 kilo bakla,
2 adet orta boy soğan,
1 adet kesme şeker,
1 çay bardağı zeytinyağ,
1 yemek kaşığı salça,
2 yemek kaşığı bulgur,
Tuz.
Servis için;
Sarımsaklı yoğurt,
Dereotu.
TARİFİ;
Baklanın baş kısımlarını kopararak temizleyin.
İri ve kart olanların içini çıkarın.
Bol suda yıkayın.
Soğanı küçük küçük doğrayıp, zeytinyağında pişirmeye başlayın.
İçine salçayı ekleyip, biraz kavurun.
Hazırladığınız, yıkayıp, süzdüğünüz baklayı ekleyin.
Tuzunu, bulgurunu, şekerini ilave edin.
İsterseniz sarımsağını içine ilave edebilirsiniz.
1 su bardağından biraz fazla su ilave edin.
Kısık ocakta arada sırada karıştırarak ağır ağır pişirin.
Piştikten ve soğuduktan sonra üzerine dereotlu sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"