Patlıcanın kızartması nefis oluyor, ah bir de az yağ çekseydi, sağlıklı olsaydı : )
Neyse ki sık sık yapmıyoruz.
Bu tarifi Narince'de gördüm, hemen denedim, bayıldım : )
Hatta aynı sos malzemesi ile kabak bile pişirdim.
Sosun tadı pişince aynı krepe benziyor, pişirdiğiniz patlıcanları sıcakken çıtır çıtır hemen tüketin.
Bekleyince veya üzerine sos dökünce yumuşuyorlar.
Diğer patlıcan tariflerimi görmek için, bakınız;
Patlıcan Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
PATLICAN BALIĞI-LALENGİ;
Malzemeler;
4 adet patlıcan,
Pane için;
1 su bardağı süt veya su,
1 su bardağı un,
1 adet yumurta,
1 çay kaşığı karbonat,
Tuz,
Kızartmak için; sıvı yağ.
TARİFİ;
Patlıcanları alacalı soyun, tuzlu suda 15-20 dakika bekletin.
Suyun içinden sıkarak çıkarın.
İnce dilimler halinde kesin.
Not;
Kalın dilimlerseniz, patlıcanlar pişmeyecektir.
Pane malzemelerini karıştırarak pane sosunu hazırlayın.
Sosun kıvamı koyu bulamaç halinde olacak, gerekirse biraz daha süt veya su ekleyebilirsiniz.
Patlıcanları bu karışıma bulayarak, kızartın.
"Afiyet Olsun"
28 Eylül 2012 Cuma
25 Eylül 2012 Salı
MUZLU MİLKSHAKE
Sonbahar mevsimindeyiz ama bugünlerde havalar tekrar ısındı.
Havalar ısınmışken soğuk bir içecek olan milkshake tarifi verelim.
Bu tarifin resimlerini geçen yaz çekmiştim ama yayınlamakta geç kaldım, havalar soğuyunca da yayınını erteledim.
İçinde dondurma olduğu için serin serin içilebilecek tam bir yaz içeceği.Muzun kendine has aroması ve tadı, dondurma ile birleşince harika oluyor.
Diğer milkshake tariflerimi görmek için, bakınız;
Kakaolu Milkshake
Şeftalili Milkshake
Çilekli Milkshake
"Afiyetle Kalın"
24 Eylül 2012 Pazartesi
ŞEFTALİLİ KEK
Şeftali mevsimi geçmeden şeftali ile hazırlanan tarifler yapalım.
Şeftali tatlılara ve keklere çok yakışıyor.
Kek hazırladığınız zaman taze meyvenin etkisi ile kek hafif nemli, gayet lezzetli oluyor.
Şeftalili keki isterseniz alt üst kek olarak, ya da bu tarifteki gibi üzerine şeftaliyi dizerek pişirebilirsiniz.
Diğer şeftalili tariflerim için, bakınız;
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)