22 Ekim 2012 Pazartesi

HAZIR BAKLAVA YUFKASI İLE YAPILAN TARİFLER

Hazır baklava yufkası son yıllarda tatlı yapmak isteyenlerin işini epey kolaylaştırdı.
Ben bugüne kadar hiç baklava yufkası açmadım, dolayısı ile baklava gibi yufka açmayı gerektiren tarifler yapmadım.
Fakat hazır baklava yufkaları piyasaya çıktığından beri, her türlü elde açma yufka ile yapılan tarifleri baklava yufkası ile yapmaya başladım.
İncelikse incelik, çıtırlıksa çıtırlık hepsi hazır baklava yufkasında da var.
Bugüne kadar yayınladığım hazır baklava yufkası tarifleri çok ilgi gördü, bende bayram öncesi hepsini bir dosya halinde bir arada yayınlamak istedim. 
Bayram öncesi tatlı tarifleri işinize yarayacak.
Bayramdan sonra da her eve et gireceği için et ürünleri dosyası hazırladım, bakınız;




"Afiyetle Kalın"

21 Ekim 2012 Pazar

ERİK KOMPOSTOSU

Muhterem'le Afiyetle
Bu yaz köye gittiğimizde erik mevsimiydi.
Meyve olarak, komposto olarak sık sık tükettik.
İstanbul'a dönerken bol bol toplayıp, komşularımıza ve akrabalarımıza dağıttık.
İstanbul'a gelince de kışlık reçelimin bir kısmını erikle hazırladım.
Bu kompostoyu kahvaltıya gelen misafirlerime hazırlamıştım, kahvaltı resimleri👉 BURADA 
Bu arada;
Yazının sonunda erik suyunun kışlık olarak, konsantre ve konserve olarak hazılamanın tarifi de var.

"Afiyetle Kalın"

19 Ekim 2012 Cuma

FARE ŞEKLİNDE KANEPE

Uğur Böceği Şeklinde Kanepe yapmaktan ya da görmekten sıkıldınız mı?
Adı pek hoş olmasa da "Fare Şeklinde Kanepe"  yapmaya ne dersiniz?
Bu tarifi üçgen eritme peynirle hazırlıyoruz, krakerin üzerine krem peynir sürüyoruz, peynirle arası iyi olmayan çocuklara peynir yedirmek için çok iyi bir fikir.
Ben ilk yaptığım da bıyık yapmak aklıma gelmemişti, bakınız son iki resim.
Resimlere 1 hafta boyunca bakıp "bunda bir eksiklik var" diye diye en sonunda bıyıklarının olmadığını fark ettim : )
Hemen tekrar yaptım, bıyıklarını yerleştirince tam şeklini bulmuş oldu.
"Afiyetle Kalın"


FARE ŞEKLİNDE KANEPE;
Malzemeler;
Üçgen Eritme Peynir (Karper)  (sayısı kişi sayısına göre belirlenir)
Tuzlu kraker bisküvi (ben Ülker'in Krim Krakerini kullandım)
Kuyruk ve bıyıkları için dereotu,
Burnu için çörek otu,
Gözleri için karanfil,
Kulakları için badem,
Karperin krakerin üzerinde durabilmesi için krem peynir.

TARİFİ;
Tuzlu krakerlerin üzerine ince bir tabaka krem peynir sürün.
Not;
Krakerin üzerine krem peynir sürdüğünüz zaman karper peynir yerken düşmüyor.
Karper peynirin sivri olan uç kısmına çörekotu serpiştirin.
Çörektonun biraz üstüne iki tarafından gözleri için karanfilleri batırın.
Karanfillerin biraz üstüne iki adet bademi kulaklarının olması için batırın.
Not;
Bademleri çok fazla bastırmayın, peynir basınca dayanamayıp, kırılabilir.
Dereotundan ufak dallar koparıp, burnunu iki yanına bıyık olarak, arka kısmına kuyruk olarak saplayın.
Hazırladığınız peynirleri krakerin üzerine yerleştirin.

Servis için;
Servis tabağının ortasına bir parça beyaz peynir yerleştirin.
Hazırladığınız fare şeklinde ki kanepeleri peynirin çevresine dizin.
"Afiyet Olsun"