Pancar, pek çok mutfağa girmese de kış aylarının en önemli ve faydalı sebzelerinin arasında yer alır.
Kök sebze olan pancarın hem kendisi, hemde sıkılmış suyu çok faydalıdır.
Pancarla onlarca çeşit tarif hazırlayabilirsiniz.
Hem kök bölümünü, hem saplarını, hem de yapraklarını ayrı ayrı kullanabilirsiniz.
Ben bu makarnayı "pancar dolması" yaptığım zaman tencerede ki pancar suyunu kullanarak hazırladım.
Doğal bir renklendirici olan pancarı masanızdan eksik etmeyin.
En iyisi kış bitmeden pancarlı tariflerin hiç olmazsa birini deneyin.
Pancarla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
1 Mart 2013 Cuma
28 Şubat 2013 Perşembe
AKŞAM YEMEĞİ
Akşam yemeğinde misafir ağırladığım zaman hiç resmini çekemiyorum.
Arşivime bakıyorum da sadece iftar yemeklerinin bazısının resmini çekip, yayınlamışım.
Keşke ayrıca bir yemek odam olsaydı da ben masanın resimlerini çektikten sonra misafirlerimi masaya alsaydım.
Ya da çekinmeden misafirlerimin yanında resim çekebilseydim : (
Bugün resimlerini yayınladığım masayı 30 Aralık'ta hazırladım, misafirlerim biraz geciktiği için resimlerini çekebildim.
Pazar akşamı yine yemekte misafirim vardı ama hiç resim çekemedim : (
Ne diyelim sağlık olsun, bende kahvaltı masalarının resmini çekip, paylaşmaya devam ederim.
AKŞAM YEMEĞİ MENÜSÜ;
Yeşil Mercimek Çorbası
Pirinç Pilavı
Yoğurt Soslu Tavuk Baget
Tatlı: Kabak Tatlısı
"Afiyetle Kalın"
Arşivime bakıyorum da sadece iftar yemeklerinin bazısının resmini çekip, yayınlamışım.
Keşke ayrıca bir yemek odam olsaydı da ben masanın resimlerini çektikten sonra misafirlerimi masaya alsaydım.
Ya da çekinmeden misafirlerimin yanında resim çekebilseydim : (
Bugün resimlerini yayınladığım masayı 30 Aralık'ta hazırladım, misafirlerim biraz geciktiği için resimlerini çekebildim.
Pazar akşamı yine yemekte misafirim vardı ama hiç resim çekemedim : (
Ne diyelim sağlık olsun, bende kahvaltı masalarının resmini çekip, paylaşmaya devam ederim.
AKŞAM YEMEĞİ MENÜSÜ;
Yeşil Mercimek Çorbası
Pirinç Pilavı
Yoğurt Soslu Tavuk Baget
Tatlı: Kabak Tatlısı
Salatalıklı Şehriye Salatası (Susuz Cacık)
Kıvırcık Salata
26 Şubat 2013 Salı
MOR LAHANA TURŞUSU
Her ne kadar adı kırmızı lahana olarak bilinse de aslen mor olan, mor lahana kış aylarında tezgahlarda yer alır.
Bazen tek başına, bazen de salatalara eşlik ederek masalarımıza renk katar.
Sert yapısı yüzünden salataya eklemeden önce ince ince doğrayıp, tuzla ovmak zorunda kalırsınız, ya da rendeleyerek salatalara ilave edersiniz.
Bugün tarifini verdiğim turşuyu tek başına servis yapabileceğiniz gibi, kıvırcık salatanın üzerine de ekleyebilirsiniz.
Evde salatalık malzemeniz olmadığında bu turşu hemen imdadınıza yetişir.
Aynı tarifle beyaz lahanadan da hazırlayabilirsiniz, beyaz lahana daha çabuk oluyor.
Beyaz ve Mor Lahana ile hazırladığım diğer tariflerimi 👉BURADAN görebilirsiniz.
Bazen tek başına, bazen de salatalara eşlik ederek masalarımıza renk katar.
Sert yapısı yüzünden salataya eklemeden önce ince ince doğrayıp, tuzla ovmak zorunda kalırsınız, ya da rendeleyerek salatalara ilave edersiniz.
Bugün tarifini verdiğim turşuyu tek başına servis yapabileceğiniz gibi, kıvırcık salatanın üzerine de ekleyebilirsiniz.
Evde salatalık malzemeniz olmadığında bu turşu hemen imdadınıza yetişir.
Aynı tarifle beyaz lahanadan da hazırlayabilirsiniz, beyaz lahana daha çabuk oluyor.
Beyaz ve Mor Lahana ile hazırladığım diğer tariflerimi 👉BURADAN görebilirsiniz.
Güncelleme;
Daha sonra havuçsuz olarak hazırladığım mor lahana turşusunun yapım aşamalarını da çektim, resimleri tarife ekliyorum.
İsterseniz havuçsuz olarak da bu turşuyu hazırlayabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)