19 Mart 2013 Salı

YALANCI PAÇA ÇORBASI

Havalar tam ısındı derken, hafta sonundan beri Mart ayında olduğumuzu hissettirecek kadar bir anda soğudu.
Soğuk havalarda çorba tarifi vermek çok iyi oluyor, hemen bu fırsatı değerlendirelim ve bir çorba tarifi verelim.
Çorbamız yalancı paça çorbası, tavuk eti veya et ile hazırlanan içine kesinlikle sakatat girmeyen bir çorba.
Sakatat yemeyenler için harika bir fikir, bende paça ve işkembe yemediğim için bu tarifi severek yapıyorum.
Paçayı çok seven eşim bu çorbanın gerçeğine çok benzediğini söyler.
Bu çorbanın bir diğer adı da "yalancı işkembe çorbası".
Artan tavukları değerlendirmek içinde çok uygun bir tarif, bu çorbayı çoğu zaman artan tavuk etleri ile pişiriyorum.
Orjinal-gerçek Paça çorbasının tarifi burada
"Afiyetle Kalın"

YALANCI PAÇA ÇORBASI;
Malzemeler;
2 adet tavuk butu,
5 su bardağı su,
Terbiyesi için;
1 su bardağı yoğurt,
1 adet yumurta,
2 çorba kaşığı un,
3 diş sarımsak,
Yarım çay bardağı sirke,
Yarım limon suyu,
Tuz, tereyağ,
Üzeri için;
Kırmızı pul biber.

YALANCI PAÇA ÇORBASI TARİFİ;
Tavuk butlarını ocakta ütüleyip, temizleyip, yıkayın.
Tencerenin içine yerleştirip, üzerine 5 su bardağı su ilave edip, pişirin.
Pişen tavuk butlarının etlerini kemiklerinden ayırarak, didikleyin.
Butları pişirdiğiniz suyun içine didilmiş tavuk etlerini tekrar yerleştirin.
Bu şekilde 3-4 dakika daha pişirin, iyice dövülüp ezilmiş sarımsakları ekleyin.
Terbiyesi için;
Yoğurt, un, yumurta,, tuz, sirke ve limon suyunu 1 su bardağı su ile iyice karıştırın.
Not;
Sirkeyi pişerken koyduğunuz zaman çorbanın keskin bir tadı oluyor, isterseniz sirkeyi ayrıca servis yapın, çorbanın içine pişerken eklemeyin.
Tencerede ki tavuğun suyundan da 1 kepçe ekleyerek karıştıra karıştıra tencereye ilave edin.
Sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin.
1 yemek kaşığı tereyağını tencereye ilave edin.
Çorbanın suyu biraz koyulaşıp, kıvama gelince ocağı kapatın.

ÇORBA TARİFLERİ
Servis yaparken;
Kaselere doldurduğunuz çorbanın üzerine kırmızı pul biber serpin, yanında limon ve sirke ile birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Eyüp Sultan'a gidip, mezarlığını ziyaret etmeden olmaz.
Eyüp Sultan mezarlığı hakkında bilgileri ve resimleri görmek için, bakınız;


16 Mart 2013 Cumartesi

ÇAY DAVETİ-20

Muhterem'le Afiyetle
Bugün, geçenlerde ağırladığım misafirlerim için hazırladığım çay menüsünü paylaşmak istiyorum.
Bu tarz menüleri paylaşmakta ki amacım, misafir için hazırlayacağınız menü için bir fikir vermek.
Bazen kendimde misafirim geleceği zaman "çay davetleri" kategorisinde ki menülerime göz gezdirip, ne yapacağıma karar veriyorum.
Bu menüde kurabiye yerine muzlu bonbon hazırladım, tatlı olarak galeta unlu tatlıyı hazırladım.
Uzun bir aradan sonra patatesli börek yaptım, şerit poğaça ve salata olarak herkesin severek yediği şehriye salatası hazırladım.
Türk Kahvesi ile günü tamamladık.


13 Mart 2013 Çarşamba

ISPANAKLI FIRIN MAKARNA

Muhterem'le Afiyetle 
Kış aylarının demirbaş ürünlerinden birisi olan ıspanakla çeşit çeşit yemekler hazırlayabilirsiniz.
Ispanağı sevmeyen büyüklere ve çocuklara da farklı şekillerde pişirerek ıspanak yedirebilirsiniz.
Mesela makarna bir sebzeyi yedirmenin en iyi yollarından birisidir.  
Her hangi bir sebzeyi makarna ile hazırlayabilir, ya da sebzeden bir sos hazırlayıp, makarna ile birlikte sunabilirsiniz.
Bizde çok şükür ıspanak yemeyen yok, fırın makarnayı da çok severiz, ikisi bir araya gelince bizim çok güzel ve besleyici bir akşam yemeği oldu.
Ispanağı 1 kilo kullandım, zaten sıcak suyu görünce hacmi epey azaldı.
Makarna olarak yassı spagetti (bavette) kullandım.
Kare Borcam tepsi kullandım, üzerine kaşarı rendelemeden dilim halinde yerleştirdim.
Kare tepsiye 9 dilim kaşar sığdı, servis yaparken dilimlerin olduğu yerden kestim, kolaylık oldu.
Ispanakla hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"