12 Eylül 2013 Perşembe

KEK KALIBINDA BÖREK

Bu yaz, köyde ki tatilimizde en çok yaptığım tariflerin arasında kek kalıbında börek vardı.
Tarifi Cahide'de görmüştüm, İstanbul'da  denemeye fırsat bulamamıştım, köyde fırsatını bulunca hemen denedim.
Çok pratik ve güzel bir tarif olduğunu söylemeliyim, masada kesinlikle göz dolduran bir görüntüsü var.
Hazırlanması da, servisi de çok kolay.
Tarifte 1 şişe soda kullanılıyor ama ben onu tamamen unutmuşum, köyde internet olmadığı için tarife ve malzemelerine tekrar bakma şansım olmadı, bu yüzden sodasız sos hazırladım.
Birde tarifte 1 gece bekletin diyor, ben hemen hazırlayıp pişirdim, hiç sorun çıkmadı.
El oyalayıcı yapımı olmadığı için, acil durumlarda hemen yapılabilir.
Birde eğer başka bir şey için aldığınız yufkalarınız parçalanmış çıktıysa bu tarifle değerlendirebilirsiniz.
Bu tarifte sadece 1 tane sağlam yufkaya ihtiyaç var, diğer yufkaları parçalayarak kek kalıbına dizmeniz gerekiyor.
İç malzemesinde de özgürsünüz, ben ilk kez iftar için yaptığımı etli-patatesli, kahvaltı için hazırladığımı bezelyeli yaptım.
İftar yemeğinin resimleri 👉BURADA
Kahvaltı masasının resimleri 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"


6 Eylül 2013 Cuma

MEKSİKA FASULYESİ SALATASI

Meksika fasulyesi son yıllarda ülkemizde epey rağbet görmeye başladı.
Farklı rengi ile salata süslemelerinde ya da başlı başına salata olarak sık sık karşımıza çıkıyor.
Meksika fasulyesini konserve olarak satın alabilirsiniz, ya da bu tarifte olduğu gibi fasulyeyi kendiniz ıslatıp, haşlayarak salatasını hazırlayabilirsiniz.
Salatayı hazırlarken, kıvırcık salata ile servis için alt zemini hazırladım, daha sonra meksika fasulyesine haşlanmış börülce-mısır-kırmızı biber-küp küp doğranmış kuru soğan-kornişon turşu-havuç turşusu ekledim.
Sosunda damak tadınıza uygun limon yada sirkeyi tercih  edebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

MEKSİKA FASULYESİ SALATASI;
Malzemeler;
2 su bardağı haşlanmış meksika fasulyesi,
1 çay bardağı haşlanmış kuru börülce (ben evde varken kullandım, yoksa kullanmayabilirsiniz)
1 büyük çay bardağı haşlanmış mısır,
1 adet kırmızı biber,
1 adet kuru soğan,
3-4 adet kornişon turşu,
3-4 dilim havuç turşusu,
5-6 yaprak kıvırcık,
Sosu için;
3 yemek kaşığı limon suyu,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz.

TARİFİ;
Meksika fasulyesini tuz serptiğiniz ılık suda ıslatın.
En az  4-5 saat ıslattığınız fasulyeleri haşlayın.
Kıvırcığı yıkayıp incecik doğrayın, servis tabağına yerleştirin.
Haşlanmış fasulyeye, mısırı, haşlanmış börülceyi, küp küp doğradığınız kuru soğanı, kırmızı biberi, kornişon ve havuç turşusunu ekleyin.
İyice harmanlayıp, karşmasını sağlayın.
Sos malzemelerini de ekleyip, karıştırın.
Hazırladığınız salatayı, servis tabağında ki kıvırcık salatanın üzerine yerleştirin.
"Afiyet Olsun"

3 Eylül 2013 Salı

BÖĞÜRTLENLİ KEK

Muhterem'le Afiyetle
Tatil bitti, Perşembe sabahı İstanbul'a döndüm ama işten-güçten-zamansızlıktan buralara uğrayamadım.
Bu yıl İstanbul'un bunaltıcı sıcaklarını hiç yaşamadık dersem yalan olmaz.
Ramazan'ın 15'in de köye gidip 38 gün kaldım.
Tertemiz havası, yemyeşil doğası ile sıfır sessizliği ile iyice arınıp, kendimize geldik.
Köyde ki evimizin tadını bu yıl tam anlamı ile çıkardık.
Keşke daha çok zamanımız olsaydı 15-20 gün daha dönmeseydik, diye çok iç geçirdik ama mecburen döndük.