Bugün küçük bir kahvaltı masası paylaşmak istiyorum.
Bu masayı annem, yengem, yeğenim ve kuzenimden oluşan sadece 5 kişilik bir kahvaltı masası olarak hazırladım.
Menüyü hazırlarken mayalı hamurlara yer verdim, ayrıca yufka ile börek yapmadım.
Mayalı hamuru biraz fazla hazırladım, yarısı ile çiçek poğaça, diğer yarısı ile de küçük yuvarlak kelepçeli kalıpla tereyağlı lokum ekmek pişirdim.
Sabah kahvaltılarına çok yakıştığını düşündüğüm yumurtalı pırasa hazırladım.
Sağolsun annemde cevizli ekmek pişirip getirmiş.
Tatlı olarak çok pratik bir tatlı olan etimekli pratik profiterol hazırladım.
26 Ocak 2014 Pazar
23 Ocak 2014 Perşembe
PAZILI TARİFLER
Uzun zamandır sebze yada meyve dosyası hazırlamamıştım, tam mevsimindeyken pazı ile yapabileceğiniz tarifleri bir araya getirdim.
Pazı yaz aylarında da bulunsa da aslen kış sebzesidir.
Sağlam saplarına inat, narin yaprakları vardır.
Dolma sarılan bütün yapraklar haşlanırken, pazının kaynar suya girip çıkması bile yumuşaması için yeterli olur.
*Pazı bahçesinin resimlerini geçen yaz köyde çektim.
Pazı yaz aylarında da bulunsa da aslen kış sebzesidir.
Sağlam saplarına inat, narin yaprakları vardır.
Dolma sarılan bütün yapraklar haşlanırken, pazının kaynar suya girip çıkması bile yumuşaması için yeterli olur.
*Pazı bahçesinin resimlerini geçen yaz köyde çektim.
22 Ocak 2014 Çarşamba
KIRMIZI PANCAR CİPSİ
Kırmızı pancarın faydaları saymakla bitmez, bu faydalı sebzeyi sık sık tüketmek lazım ama yoğun toprak kokusu gibi bazı sebeplerden ne yazık ki gereken ilgiyi göremiyor.
Özellikle çocuklara bu tür sebzeleri yedirmek için farklı yöntemler kullanılabilir.
Cips yapmak bu yöntemlerin arasında başı çekiyor.
Cips sevmeyen çocuk neredeyse yok gibidir.
Pancarı cips şeklinde hazırlayınca çok sevileceğinden emin olabilirsiniz.
Çıtır çıtır haliyle özellikle yoğurtlu dip sos ile nefis bir atıştırmalık.
Pancar cipsi yurt dışında hazır ürün olarak (Beetroot Chips) satılan bir cips çeşidi ama ülkemizde böyle bir cips çeşidi şimdilik yok.
Daha önce yayınladığım kırmızı pancar tariflerim burada
" Afiyetle Kalın"
KIRMIZI PANCAR CİPSİ;
Malzemeler;
3 adet orta boy kırmızı pancar,
3 yemek kaşığı zeytinyağ,
Tuz, kuru nane, kırmızı pul biber.
Dip sos için;
1 su bardağı yoğurt,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
1 tatlı kaşığı kuru nane.
PANCAR CİPSİ TARİFİ;
Pancarları yıkayın, dış kabuklarını soyun.
İnce ince doğrayın, eğer varsa mandolin rendenin ince kısmı ile dilimleyin.
Dilimlediğiniz pancarlara zeytinyağ, tuz, kuru nane, kırmızı pul biber ve sevdiğiniz diğer baharatlardan ekleyin. Hepsini iyice karıştırıp harmanlayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, üzerine pancar dilimlerini dizin.
Orta dereceli (140-150 derece) fırında pişirin.
Not;
Fırın ısısı yüksek olursa hemen kuruyup, kömürleşebilir.
Cipslerin bir tarafı pişince diğer tarafını çevirerek daha çabuk suyunu kaybetmesini sağlayın.
Not;
Fırından çıkınca nemli ve yumuşak olabilir tepsinin içinde soğuduğu zaman çıtırlaşacaktır.
Çıtır çıtır olan pancar dilimlerini servis tabağına yerleştirin.
Baharatlarla tatlandırdığınız yoğurtla birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Özellikle çocuklara bu tür sebzeleri yedirmek için farklı yöntemler kullanılabilir.
Cips yapmak bu yöntemlerin arasında başı çekiyor.
Cips sevmeyen çocuk neredeyse yok gibidir.
Pancarı cips şeklinde hazırlayınca çok sevileceğinden emin olabilirsiniz.
Çıtır çıtır haliyle özellikle yoğurtlu dip sos ile nefis bir atıştırmalık.
Pancar cipsi yurt dışında hazır ürün olarak (Beetroot Chips) satılan bir cips çeşidi ama ülkemizde böyle bir cips çeşidi şimdilik yok.
Daha önce yayınladığım kırmızı pancar tariflerim burada
" Afiyetle Kalın"
KIRMIZI PANCAR CİPSİ;
Malzemeler;
3 adet orta boy kırmızı pancar,
3 yemek kaşığı zeytinyağ,
Tuz, kuru nane, kırmızı pul biber.
Dip sos için;
1 su bardağı yoğurt,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
1 tatlı kaşığı kuru nane.
PANCAR CİPSİ TARİFİ;
Pancarları yıkayın, dış kabuklarını soyun.
İnce ince doğrayın, eğer varsa mandolin rendenin ince kısmı ile dilimleyin.
Dilimlediğiniz pancarlara zeytinyağ, tuz, kuru nane, kırmızı pul biber ve sevdiğiniz diğer baharatlardan ekleyin. Hepsini iyice karıştırıp harmanlayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, üzerine pancar dilimlerini dizin.
Orta dereceli (140-150 derece) fırında pişirin.
Not;
Fırın ısısı yüksek olursa hemen kuruyup, kömürleşebilir.
Cipslerin bir tarafı pişince diğer tarafını çevirerek daha çabuk suyunu kaybetmesini sağlayın.
Not;
Fırından çıkınca nemli ve yumuşak olabilir tepsinin içinde soğuduğu zaman çıtırlaşacaktır.
Çıtır çıtır olan pancar dilimlerini servis tabağına yerleştirin.
Baharatlarla tatlandırdığınız yoğurtla birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)