Değişik yöntemlerle pişirdiklerimi mutlaka buradan paylaşıyorum ki, kereviz sevmeyen bir kişi bile o yöntemle pişirip, severse ne mutlu bana :)
Kerevizi seven-sevdirenler derneği başkanı gibi konuştum :)
Tarifimize gelirsek "elma dilimi şeklinde baharatla harmanlayarak fırında patates yapıyoruz da, neden kerevizle yapmayalım?" diye düşünüp yapmaya başladığım bir tarif oldu.
Bu tarifi kahvaltı için hazırlayabilirsiniz, ya da et yemeği veya köftenin yanında servis yapabilirsiniz.
Kereviz ile hazırladığım diğer tariflerimi buradan görebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
FIRINDA ELMA DİLİMİ KEREVİZ;
Malzemeler;
1 kilo orta boy kereviz,
Kerevizin yeşil yaprakları,
Sos malzemeleri;
1 çay bardağı zeytinyağ,
2 yemek kaşığı kekik,
2 yemek kaşığı kuru nane,
2 yemek kaşığı biberiye,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber.
FIRINDA ELMA DİLİMİ KEREVİZ TARİFİ;
Kerevizin kabuklarını soyun, iyice yıkayıp kurulayın.
Elma dilimi şeklinde doğrayın.
Sos malzemelerini doğradığınız kerevizin içine ekleyin.
Not;
Sarımsağın fırında pişerken çok keskin bir kokusu oluyor, kullanmayabilirsiniz.
Sos malzemeleri ile kerevizleri iyice harmanlayıp, 15-20 dakika bekletin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine soslanmış kereviz dilimlerini yerleştirin.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki fırında, kerevizleri arada sırada karıştırarak pişirin.
"Afiyet Olsun"