Portakal reçeli tarifini görünce "Nisan geldi Muhterem, ne portakalı?" diyebilirsiniz.
Fakat reçel bir meyve ve sebzeyi mevsimi dışında da yiyebilmenin en lezzetli tariflerinden birisidir.
Portakal reçelini, portakal henüz kalkmadan yapın portakalın muhteşem aromasından yaz boyunca uzak kalmayın.
Ben portakal aromasını çok sevdiğim için mutlaka kış aylarında portakaldan reçel yaparım.
Fakat bugüne kadar portakalın kendisi ile değil kabukları ile reçel yapıyordum.
Geçenlerde İnstagram'da "Leyla Yılmaz İrden" hanımın sayfasında bütün portakaldan yapılmış reçel tarifini gördüm, çok hoşuma gitti.
Tarifte portakal bütün olarak kullanılıyordu.
Portakal kabuğu soyulduktan sonra bütün olarak haşlanıyor, dilimlendikten sonra yuvarlak bütün dilimler parçalanmadan ayrıca şerbetin içinde pişiriliyordu.
Tarife aynen uydum ama yuvarlak büyük dilimlerin servisinin zor olacağını düşünerek dilimleri dörde böldüm.
Tarif 1 kilo portakal ile hazırlanmıştı, tarifi verirken bende 1 kilo üzerinden vereceğim.
Ben 2 kilo portakal kullanarak reçeli hazırladım, irili ufaklı 6 kavanoz reçel çıktı.
3 kavanozu farklı yerlere hediye ettim, diğer 3 kavanozu kendi misafirlerime ayırdım.
"Afiyetle Kalın"
17 Nisan 2016 Pazar
13 Nisan 2016 Çarşamba
ÇAY MASASI-31
Bugün, geçen hafta gelen misafirlerim için hazırladığım masanın resimleri ile burdayım :)
Menü için ıspanaklı börek, yeni bir tarif olan krem peynirli, susamlı rulo poğaça, salatalıklı arpa şehriye salatası, fasulye diblesi, dondurma topu kurabiyesi ve tatlı olarak pileli, irmikli baklava hazırladım.
Çeşit olarak 5 çeşidi geçmemeye çalışıyorum ama söz konusu salata olursa 6. ürün mutlaka bir salata çeşidi oluyor.
O günde arpa şehriye salatası dışında yeni çıkmaya başlayan taze fasulyeden fasulye diblesi pişirdim.
Sadece hanımların olduğu çay veya kahvaltı masalarında kırmızı renkli ürünler kullanmayı seviyorum.
Bu arada misafirlerimi artık 10 kişilik yeni masamda ağırlıyorum, öncekinden daha uzun olan bu masa sayesinde kalabalık misafirlerimi daha rahat ağırlayabiliyorum.
ÇAY DAVETİ MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.
Menü için ıspanaklı börek, yeni bir tarif olan krem peynirli, susamlı rulo poğaça, salatalıklı arpa şehriye salatası, fasulye diblesi, dondurma topu kurabiyesi ve tatlı olarak pileli, irmikli baklava hazırladım.
Çeşit olarak 5 çeşidi geçmemeye çalışıyorum ama söz konusu salata olursa 6. ürün mutlaka bir salata çeşidi oluyor.
O günde arpa şehriye salatası dışında yeni çıkmaya başlayan taze fasulyeden fasulye diblesi pişirdim.
Sadece hanımların olduğu çay veya kahvaltı masalarında kırmızı renkli ürünler kullanmayı seviyorum.
Bu arada misafirlerimi artık 10 kişilik yeni masamda ağırlıyorum, öncekinden daha uzun olan bu masa sayesinde kalabalık misafirlerimi daha rahat ağırlayabiliyorum.
ÇAY DAVETİ MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
8 Nisan 2016 Cuma
DONDURMA TOPU KURABİYE
Dondurma kaşığı kurabiyesi, dondurma topu kurabiyesi yada dondurma kurabiye, bu kurabiyenin bir kaç tane ismi var.
Ben "Dondurma Topu Kurabiye" isminin daha çok yakıştığını düşünüyorum.
Son dönemde oldukça popüler olan bu tarifi ben ilk Cahide de görmüştüm.
Bu tarifi Salı günü gelen çay misafirlerime de hazırladım.
Çay masasının resimleri 👉BURADA
Ben "Dondurma Topu Kurabiye" isminin daha çok yakıştığını düşünüyorum.
Son dönemde oldukça popüler olan bu tarifi ben ilk Cahide de görmüştüm.
Bu tarifi Salı günü gelen çay misafirlerime de hazırladım.
Çay masasının resimleri 👉BURADA
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)