Haziran ayına, yaz meyvelerinden biri olan böğürtlen ile başlayalım.
Bu böğürtlenleri geçen yaz köyde toplamıştık, Kastamonu'da oğlumda kaldığım günlerde de dondurma hazırlamıştım.
Böğürtlenler aşılı-yetiştirme böğürtlen değil, doğal hayatın içinde kendiliğinden büyüyen böğürtlendi.
Dondurma yaparken genellikle meyveyi dondurma malzemesi ile birlikte çırpıyorum, bu da dondurmanın renkli olmasına sebep oluyor.
Bu sefer böğürtlenleri çırpmadım, püre yapmadım, olduğu gibi kullandım.
Görünüm olarak benim çok hoşuma gitti, size tavsiyem böğürtleni parçalamayın, bütün olarak kullanın.
Bu tarifte, evde dondurma yaparken illa dondurma kalıbına gerek olmadığını göstermek için ayrıca bardakta dondurma hazırladım.
Bardakta ki dondurmaya çubuk olarak hazır dondurma çubuklarından kullandım ama onu da bulamazsanız çay kaşığı kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"