Hazır baklava yufkaları ile pek çok tarif yapabilirsiniz.
Genellikle şerbetli tatlılar için kullanılan baklava yufkası ile çıtır çıtır tariflerde hazırlayabilirsiniz.
Daha önce tarifini verdiğim tahinli rulo çıtır olan lezzetlerden birisi.
Bugünkü tarifimiz olan Elmalı rulo da çok lezzetli bir tarif.
Çıtır çıtır baklava yufkasının içinde elmalı, cevizli, tarçınlı bir iç malzemesi var.
Piştikten sonra da üzerine bol bol pudra şekeri serpiyorsunuz.
Böyle bir lezzetin kötü olması düşünülemez bile😃
Bu tarifi çay misafirlerinize kurabiye gibi ikram edebilirsiniz.
Bazı tariflerde ruloların üzerine pekmez dökülüyor ama ben pekmezli halini pek sevmediğim için pudra şekerini tercih ediyorum.
"Afiyetle Kalın"
28 Aralık 2018 Cuma
26 Aralık 2018 Çarşamba
DÖNERLİ, ERİŞTE ÇORBASI
Bugünlerde İstanbul'da kar beklentisi var ama şimdilik kar yok, buz gibi soğuğu var.
Hava soğuk olunca da yemek olarak aklımıza önce sıcacık çorba geliyor.
Soğuk havalarda yemeğin başlangıcı hep çorba ile oluyor.
Bazen hafif bir çorba, bazen bol malzemeli bir çorba menülerde yer alıyor.
Hava soğuk olunca da yemek olarak aklımıza önce sıcacık çorba geliyor.
Soğuk havalarda yemeğin başlangıcı hep çorba ile oluyor.
Bazen hafif bir çorba, bazen bol malzemeli bir çorba menülerde yer alıyor.
22 Aralık 2018 Cumartesi
FIRINDA PALAMUT PİLAKİ
Bugün, tam balık mevsimindeyken, bir balık tarifi vereyim dedim.
Eskiden hiç bir balık türünü yiyemiyordum.
Son yıllarda palamut, somon, çipura, çinekop gibi balıkları yemeye başladım.
Çinekop ve Karadeniz somonunun çok lezzetli bir eti var.
Palamut ise daha tok bir tadı olmasına rağmen kolaylıkla hazırlanıp pişirilmesi, fazla kılçıklı olmadığı için kolay yenmesi ile çok tercih ediliyor.
Palamut ızgara, tava ve fırında pişirilebiliyor.
Bugünkü tarifimiz gibi birde sebzeli olarak, buğulama gibi fırında pişiriliyor.
Domates isteğe bağlı olarak bu tarifte yer alıyor.
İstemezseniz eklemeyin, ben kışın domatesi sadece cherry olarak aldığım için cherry domates kullandım.
Pişirirken balığın yumuşak kalmasını isterseniz üzerinde ki folyoyu hiç çıkarmayın.
Biraz çıtır olmasını isterseniz pişmesine yakın folyoyu çıkarıp, 10 dakika daha pişirebilirsiniz.
Yazının sonunda her iki halini de görebilirsiniz.
Eskiden hiç bir balık türünü yiyemiyordum.
Son yıllarda palamut, somon, çipura, çinekop gibi balıkları yemeye başladım.
Çinekop ve Karadeniz somonunun çok lezzetli bir eti var.
Palamut ise daha tok bir tadı olmasına rağmen kolaylıkla hazırlanıp pişirilmesi, fazla kılçıklı olmadığı için kolay yenmesi ile çok tercih ediliyor.
Palamut ızgara, tava ve fırında pişirilebiliyor.
Bugünkü tarifimiz gibi birde sebzeli olarak, buğulama gibi fırında pişiriliyor.
Domates isteğe bağlı olarak bu tarifte yer alıyor.
İstemezseniz eklemeyin, ben kışın domatesi sadece cherry olarak aldığım için cherry domates kullandım.
Pişirirken balığın yumuşak kalmasını isterseniz üzerinde ki folyoyu hiç çıkarmayın.
Biraz çıtır olmasını isterseniz pişmesine yakın folyoyu çıkarıp, 10 dakika daha pişirebilirsiniz.
Yazının sonunda her iki halini de görebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)