Bir önceki yazımda paylaştığım "Portakallı Revani" tarifinin sunumunda kullandığım Portakal cipslerini arayı fazla açmadan yayınlamaya karar verdim.
Bu tarifin adı portakal cipsi veya kurutulmuş portakal olarak biliniyor.
Ben cips demeyi daha çok seviyorum, eminim çocuklarda cips adını duyunca daha severek tüketecektir.
Yapımı çok kolay, fazla işçilik istemiyor ama kurutma aşaması yani pişirme süresi biraz uzun.
Fırında düşük ısıda uzun sürede kurutmanız gerekiyor.
"Ben yüksek ısıda, daha kısa sürede pişiririm" diye düşünmeyin, olmuyor.
Yüksek ısıyı gören cipsler, ince dilimlendiği için bir anda kömürleşebiliyor.
İçinin tamamen kuruması için ağır ağır pişmesi gerekiyor.
Bu portakal cipsleri ile neler yapabilirim? derseniz;
Bu şekilde cips gibi çıtır çıtır tüketebilirsiniz.
Yarısını erimiş çikolataya bandırarak daha da lezzetlendirebilirsiniz.
Tatlılarınızı bu cipslerle süsleyebilirsiniz.
Bakınız; 👉Portakallı Revani
Ihlamur, çay gibi sıcak içeceklerinizi bu cipslerle tatlandırabilirsiniz.
Son yıllarda dekorasyon dergilerinde tarçın çubukları ile birlikte aranjmanlar yapıldığını görüyorum.
Ev dekorasyonu, masa süslemesinde kullanabilirsiniz.
27 Şubat 2019 Çarşamba
23 Şubat 2019 Cumartesi
PORTAKALLI REVANİ
Portakal, kış meyveleri arasında en sevdiğim meyvedir.
Portakallı ve portakal aromalı ürünleri de çok severim.
Evde farklı çeşitlerde reçel olsada her kış mutlaka portakal reçeli pişiririm.
Bugünkü tarifimiz olan portakallı revaniyi de çok severek pişiriyorum.
Geçen ay gelen 2 ayrı misafir grubuna bu tatlıdan pişirdim.
Misafir masa ve menülerinin resmini en kısa zamanda yayınlayacağım.
Portakallı ve portakal aromalı ürünleri de çok severim.
Evde farklı çeşitlerde reçel olsada her kış mutlaka portakal reçeli pişiririm.
Bugünkü tarifimiz olan portakallı revaniyi de çok severek pişiriyorum.
Geçen ay gelen 2 ayrı misafir grubuna bu tatlıdan pişirdim.
Misafir masa ve menülerinin resmini en kısa zamanda yayınlayacağım.
21 Şubat 2019 Perşembe
SİYEZ UNLU TAHİNLİ KURABİYE
Siyez unu son yıllarda oldukça rağbet gören bir ürün.
Sağlıklı beslenmeye önem verenlerin tercih ettiği bir un çeşidi.
Siyez unu Gluten içeriyor fakat Glisemik endeksi düşük gıdalar arasında başı çekiyor.
Dünyada glisemik endeksi insanlara en uygun gıda Siyez unuymuş.
Siyez bulgurunu Kastamonu'lu olduğum için yıllardır biliyorum ve kullanıyorum.
Siyez ununu ise 2-3 yıldır kullanıyorum.
Eskiden unu Kastamonu festivallerinden, yada Kastamonu tatilinde alıyordum.
Son yıllarda ise İstanbul Halk Ekmeğin ürettiği siyez ununu kullanıyorum.
Bu un tam çekildiği için pürüzsüz bir dokusu var ve rahatlıkla krep, kurabiye, gözleme gibi tarifleri yapabiliyorsunuz.
Bir kaç kere gözleme yaptım ama resimlerini çekemeyeceğim kadar erken bir saatti, resim çekemedim.
En kısa zamanda gözleme tarifini hazırlayıp, yayınlayacağım.
Bu arada;
Siyez unu ile çorbalarınıza meyane hazırlayabilirsiniz, çok iyi uyum sağlıyor.
Ben dün akşam "Karabuğdaylı yayla çorbası" yaptım, meyanesini siyez unu ile hazırladım.
Gayet lezzetli, kıvamı yerinde bir çorba oldu.
Çorbanın tarifi 👉BURADA
Sağlıklı beslenmeye önem verenlerin tercih ettiği bir un çeşidi.
Siyez unu Gluten içeriyor fakat Glisemik endeksi düşük gıdalar arasında başı çekiyor.
Dünyada glisemik endeksi insanlara en uygun gıda Siyez unuymuş.
Siyez bulgurunu Kastamonu'lu olduğum için yıllardır biliyorum ve kullanıyorum.
Siyez ununu ise 2-3 yıldır kullanıyorum.
Eskiden unu Kastamonu festivallerinden, yada Kastamonu tatilinde alıyordum.
Son yıllarda ise İstanbul Halk Ekmeğin ürettiği siyez ununu kullanıyorum.
Bu un tam çekildiği için pürüzsüz bir dokusu var ve rahatlıkla krep, kurabiye, gözleme gibi tarifleri yapabiliyorsunuz.
Bir kaç kere gözleme yaptım ama resimlerini çekemeyeceğim kadar erken bir saatti, resim çekemedim.
En kısa zamanda gözleme tarifini hazırlayıp, yayınlayacağım.
Bu arada;
Siyez unu ile çorbalarınıza meyane hazırlayabilirsiniz, çok iyi uyum sağlıyor.
Ben dün akşam "Karabuğdaylı yayla çorbası" yaptım, meyanesini siyez unu ile hazırladım.
Gayet lezzetli, kıvamı yerinde bir çorba oldu.
Çorbanın tarifi 👉BURADA
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)