20 Nisan 2019 Cumartesi

TAZE SARIMSAK CACIĞI

Muhterem'le Afiyetle
Bahar mevsimi, kendine özgü sebzeleri ve bazı sebzelerin körpe halleri ile tezgahlara tazecik bir hava getirdi.
Bu aralar, bugünleri iyi değerlendirmek için bahar sebzeleri ile tarifler hazırlıyorum.
Taze bakla, iç bakla, sultani bezelye ve enginarla hazırladığım tarifleri yayınlamaya başladım.
Bugünkü tarifim, yeni çıkmaya başlayan tazecik sarımsaklarla hazırladığım bir cacık tarifi.
Taze sarımsağın tam zamanı, taneleri tamamen belli olmaya başlamadan önce salatalarınıza doğrayabilir, bu tarif gibi cacığını yapabilirsiniz.
Ben tarifi hazırlarken dereotu kullandım ama taze naneyle de nefis oluyor.
Birde bu tarifin adı cacık ama yoğurtlu salata-meze tarzında olduğu için, içine hiç su eklenmiyor.

19 Nisan 2019 Cuma

BERAT KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN!

Muhterem'le Afiyetle
Mübarek Berat Kandilimiz kutlu olsun!

Beraat gecesinde okunacak en değerli dua “Allahümme inneke afüvvun kerîmün tühibbu’l-affe fa’fuannî” yani, “Allahım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, bizi affet!” duasıdır.

"Afiyetle Kalın"

15 Nisan 2019 Pazartesi

TAZE BAKLA DİZMESİ

Muhterem'le Afiyetle
Baharın müjdecisi olan sebze ve meyveler vardır.
Onlar tezgahlarda göründüğü anda bahar gelmiş demektir.
Bu sebzeler arasında taze bakla, sultani bezelye, enginar vardır ki bu sebzelerin ömürleri ne yazık ki çok uzun değildir.
Özellikle sultani bezelye 2 en fazla 3 hafta tezgahtadır.
Taze bakla da bir kaç haftadan sonra tanelenmeye başlar ve ortadan kaybolur.
Enginar ise Mayıs ayından itibaren körpeliğini kaybedip kılçıklanmaya başlar.
Tezgahlarda körpe halini bulabiliyorken bugün taze bakla ile hazırladığım bir tarif vereyim.
Tariften bahsedecek olursam;
Ben bu tarz sebzelerden her zaman dizme usulü zeytinyağlı yemeğini hazırlarım.
Daha önce bu yöntemle hazırladığım yemeklerin linklerini aşağıya ekliyorum.
Bu tarifte sebzelere yaprak sarma gibi muamele yapılıyor.
Onları tencereye, sıra sıra soğan ve domates dilimleri ile diziyorsunuz.
Üzerine sızma zeytinyağı ilave ediyorsunuz, az su ile ağır ağır pişiriyorsunuz.
Az su, zeytinyağı ve sebzelerin aroması ile nefis bir yemek oluyor.
Zeytinyağlı yemekleri seviyorsanız bu tarif yöntemi tam size göre😊