13 Aralık 2020 Pazar

CİĞER KÖFTESİ-TAPLEMESİ

Muhterem'le Afiyetle
Sakatat, pek çok kişinin tercih etmediği, yine pek çok kişininde bayıla bayıla yediği bir yiyecektir.
Ülkemizde et, et ürünleri ve hayvanın iç organlarından oluşan sakatat bölümleri çok seviliyor.
Sokak satıcılarının önemli bir kısmı da yine sakatat ile hazırlanan yemekler satıyor.
Benim sakatatla alakam; 
Bağırsak-Kokoreç, Beyin gibi bazı çeşitlerini eve hiç almayız. 
Paça, İşkembe gibi bazı çeşitlerini pişiririm ama yemem.
Karaciğer, Yürek, Dalağı ise seve seve hem yaparım, hemde yerim.

7 Aralık 2020 Pazartesi

İRMİKLİ, DAMLA TATLISI

Muhterem'le Afiyetle

İrmikli damla tatlısını, 2018 yılında bir iftar daveti için hazırlamış, tarifini vermek için resimlerini çekmiştim.
Fakat bugün-yarın derken tarifi yayınlamak bugünlere kaldı.
Damla tatlısı, Bal Parmak Tatlısı ve İrmikli Kesme Tatlı gibi irmikle hazırlanan, dışı irmikle kaplanan bir tatlı.
Tatlının çabuk toparlanan kolay bir hamuru var.
Görünümü su damlasına benzediği için bu ismi almış.
Diğer irmikli tariflerden daha şık bir görüntüsü var.
Ortasına iç badem çok yakıştığı için genellikle badem tercih ediliyor.
Fakat çeyrek ceviz içi, fıstık gibi daha hesaplı kuruyemişlerde kullanılabilir.
Tarifi "Kibarın Mutfağı" (http://www.kibarinmutfagi.com/2017/12/irmik-mantolu-damla-tatls-tarifi.html) sayfasından aldım.

2 Aralık 2020 Çarşamba

PANCARLI, HAVUÇLU, KAMBER BİBERİ TURŞUSU

Muhterem'le Afiyetle
Kamber biberi diye bilinen bu kırmızı biber ile 3 yıl önce tanıştım.
Bir adı da "Domates Biberi" olan bu biberin şekli gerçekten domatese benziyor.
Dolmalık biberden daha etli bir dokusu var.
İçi doldurulmaya müsait olduğu için pek çok tarifi bu bibere uygulayabilirsiniz.
İnternette "Kamber Biberi" arattığınız zaman en çok turşu tarifi çıkıyor.
Bu biberle daha çok turşu yapılıyormuş.
Bende bir kaç yıldır turşusunu yapmak istiyordum ama bir fırsatım olmamıştı.
Çok şükür bu sonbahar turşusunu yapma imkanım da oldu.
"Tadı nasıl?" derseniz;
Ben çok beğendim, hem tat hemde görünüm olarak çok güzel bir turşu.
Ben turşu tarifleri verdiğim zaman sadece turşuyu kurup tarifini vermiyorum.
Turşu olduktan sonra da resimlerini çekip, o şekilde tarifini yayınlıyorum.
Bu turşuda da öyle yaptım.
Turşuyu hazırladım, olgunlaşma sürecini geçirdikten sonra tekrar sunum resimlerini çektim.
Sizi yine bol resimli bir tarif bekliyor👇