10 Şubat 2021 Çarşamba

MOR HAVUÇ TARATOR

havuç tarator
Hayatıma bu sene giren mor havuç ile bir kaç tane tarif hazırladım.
İlk tarif olan "Mor Havuç Çorbası" tarifini daha önce yayınladım.
Bugünkü tarifimiz olan tarator, yani diğer bir deyişle yoğurtlu salata, havucun her renginde muhteşem sonuçlar veriyor.
Turuncu havuçla en çok yaptığım tarif olan yoğurtlu havuç salatasını, mor havuçla yapmak istedim. 
Üzerine de yağda kavrulmuş ceviz içi döktüm.
Kavrulmuş ceviz içini yıllar önce "Ispanaklı Buğday Salatası" tarifinde öğrenmiştim, tek kelime ile muhteşem oluyor, özellikle yoğurtlu salatalara çok yakışıyor.
Fakat ceviz içini tercih etmezseniz, havuç dilimleri ve nane yaprakları ile salatanızı süsleyebilirsiniz.
Mor havuç muhteşem rengi ile her tarife çok güzel uyum sağlıyor.
Turuncu havuç ile yaptığım pek çok tarifi mor havuçla da yapmaya başladım😊
Mesela tarator hazırladığım zaman ayrıca patates püresi ile bir salatasını hazırladım, onun da tarifini en kısa zamanda yayınlayacağım.
"Afiyetle Kalın"

7 Şubat 2021 Pazar

KAHVALTI MASASI 74-KÖYDE AİLE KAHVALTISI (14)

Muhterem'le Afiyetle

Bugün, geçtiğimiz yaz köydeki evimizde hazırladığım büyük aile kahvaltısına ait resimleri yayınlayacağım.
Geçtiğimiz yıllarda, her yaz köye gittiğimiz zaman eşimin ailesinin bir arada olduğu kahvaltı masaları hazırlardım.
Bu yaz köye gittiğimiz ilk günlerde Corona virüs sebebiyle kalabalık misafir gruplarını ağırlamadım.
Daha sonra az sayıda misafirin olduğu, balkonda veya veranda da masalar hazırladım. 
Yaz aylarında virüsün etkisinin azalması ve genellikle açık havada olmanın verdiği rahatlıkla toplanıyorduk.
Bu masayı kalabalık olduğumuz için balkona hazırlayamadım, kapının önünde veya veranda da hazırlamak isterdim ama o gün bana yardım edecek kimse yoktu.
Oğlum bir iş sebebiyle Konya'ya gitmişti, kızım virüs sebebi ile bu yaz Kastamonu'ya gelemedi.
Bu tür kalabalık kahvaltılarda en büyük yardımcılarım oğlum ve kızım, onlar olmayınca bunca malzemeyi dışarı taşıyamayacağım için mecburen evin içinde hazırladım.

2 Şubat 2021 Salı

TART KALIBINDA, PÜRELİ ISPANAK

Muhterem'le Afiyetle

Bugünkü tarifim, kış aylarının en önemli sebzelerinden olan Ispanak ile hazırlanıyor.
Bu tarifte Ispanak, soğan ve kırmızı biber ile su eklenmeden kavurma usulü pişiriliyor.
Patates püresi üzerinde servis yapılıyor.
Patates püresini isterseniz Borcam gibi bir tepsiye yerleştirebilirsiniz, bu tarifte olduğu gibi tart kalıbına da yerleştirebilirsiniz.
Ben görüntü açısından daha etkileyici olduğu için tart kalıbını tercih ettim.
Ispanağı sade olarak kullanabilirsiniz. üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek de servis yapabilirsiniz.
Masada göz dolduran, şık bir tarif.
Akşam yemekleri veya çay davetleri için hazırlayabilirsiniz.
Bu tarifteki gibi altında patates püresi olan ama fırında pişen "Püreli Ispanak Graten" tarifim 👉BURADA