3 Nisan 2021 Cumartesi

AKŞAM YEMEĞİ-23

Muhterem'le Afiyetle

Bugün, geçen yaz köydeki evimizde hazırladığım masalardan birini daha yayınlayacağım.
Geçen yıl hayatımızı alt üst eden Koronavirüs sebebi ile artık misafir masaları hazırlayamıyoruz.
Bende köyde olduğum günlerde bu masaları akşam yemeği veya kahvaltı önerisi olabilir diye hazırlamıştım.
Şimdiye kadar 5 akşam yemeği, 3 kahvaltı masası, 1 çay masası resimlerini paylaştım.
Paylaştığım resimleri "Köydeki Evimiz" etiketinde görebilirsiniz.
Bundan sonra 1 akşam yemeği masası resimlerim daha var.
Fırsat olursa Ramazan ayı gelmeden önce onun resimlerini de yayınlarım.
Allah kısmet ederse yazın yine farklı menülerle yeni masalar hazırlayıp, buradan resimlerini paylaşmak istiyorum.

27 Mart 2021 Cumartesi

BERAT KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN!

Muhterem'le Afiyetle

Berat Kandilimiz Mübarek Olsun!
Tüm dünyanın ve ülkemizin Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle oldukça zor zamanlar geçirdiği bugünlerde duaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.
Mübarek gün ve gecelerin hürmetine, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (S.A.V.) hürmetine, Hz. Adem'den beri gelmiş geçmiş bütün peygamberlerin ve evliyaların hürmetine, Rabbim bizleri tez zamanda feraha çıkarsın İnşaAllah.
Ya Rabbi! Bütün dünyayı kuşatan salgın hastalık karşısında bizlere inayetini lutfeyle.

Beraat gecesinde okunacak en değerli dua “Allahümme inneke afüvvun kerîmün tühibbu’l-affe fa’fuannî” yani, “Allahım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, bizi affet!” duasıdır.

🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺

Kandilde ihtiyacınız olabilecek helva tariflerim;
 
 
 
 
 

"Afiyetle Kalın"

16 Mart 2021 Salı

ŞEKERSİZ, ELMALI, KİVİ MARMELATI

Muhterem'le Afiyetle

Son yıllarda rafine şeker tüketimi konusunda pek çok kişi daha bilinçli olmaya başladı.
Şekeri hayatından çıkarıp, daha sağlıklı beslenmeye başlayanların sayısı arttı.
Benim şekersiz beslenmede attığım en önemli adım 4 sene önce çaya şeker atmayı bırakarak oldu😄 
Eşim ise şekeri diyabet riski içerdiği için kullanmamaya çalışır.
Eskiden seve seve yediği reçel ve marmelatları şeker riski yüzünden artık yemek istemiyor.
Bende şekersiz yapılan reçel ve marmelat tariflerini uygulamaya çalışıyorum.
Bir meyveyi şekersiz reçel veya marmelat yapmak için şeker yerine tat ve kıvam verecek olan ürünleri kullanmak gerekiyormuş.
Mesela, kuru üzüm ve elma gibi meyveler bu iş için kullanılıyormuş.
Kuru üzüm ile daha önce mürdüm erikli marmelat hazırladım.
Mürdüm eriği ile şekersiz marmelat tarifi 👉BURADA 
Bugünkü tarifte elma kullandım, elma pektin içerdiği için bu tür tariflerde kullanılıyormuş.
Kıvamı ve dokusu gayet güzel oldu.
Ben az miktarda yaptığım için kavanozladıktan sonra ayrıca pişirme işlemi yapmadım.
Şekersiz olduğu, bozulma riski olduğu için tüketinceye kadar kavanozları buzdolabında muhafaza ettim.
Kapaklarında sorun olmadıktan sonra buzdolabında 2 ay sıkıntısız bir şekilde kaldı.
Ama siz şekersiz marmelatınızın daha uzun ömürlü olmasını isterseniz konserve gibi kaynatarak pastörizasyon yapabilirsiniz.