4 Aralık 2021 Cumartesi

AKŞAM YEMEĞİ 26-SAKATAT MASASI

Muhterem'le Afiyetle

Bu yaz köydeki evimizde masa resimleri çekmek için pek vaktim olmadı.
2 yemek masası ve 1 kahvaltı masası resimleri ile İstanbul'a döndüm.
Sonbahar da tekrar köye gittiğimiz zaman bu fırsatı değerlendirdim.
1 kahvaltı masası, 3 ayrı yemek masası hazırlayıp resimlerini çektim.
Yemek masalarından ikisi konsept masalar oldu, birisi balık masası, diğeri de bugünkü resimlerin olduğu sakatat masası oldu.
Bu masalardaki amacım, yemek menüsü önerilerinde bulunmak ayrıca "sakatat yemeklerinin yada balığın yanında ne iyi gider" diye düşünenler için tavsiye vermek.
Bugünkü konumuz sakatat yemekleri ve menüsü olacak.
Balık masasına ait resimler ve menü 👉BURADA

27 Kasım 2021 Cumartesi

IZGARADA KUZU BÖBREĞİ

Muhterem'le Afiyetle

Bugün size sakatatlar içinde pek tercih edilmeyen "böbrek" ile bir tarif vereceğim.
Aslında tarif çok basit, amacım tariften daha çok böbreği pişirmeden önce yapacağınız uygulamadan bahsetmek.
Böbrek kanı süzen ve idrar üreten bir organ olduğu için pişirince ağır bir kokusu oluyor.
Pişirmeden önce yapacağınız uygulama ile kokusunu önemli bir ölçüde azaltabilirsiniz.
Yıllar önce ilk defa böbrek pişirdiğim zaman bunu bilmiyordum, yıkayıp pişirdiğim böbrekten ne yazık ki çok ağır bir koku çıkmıştı.
O zaman araştırınca böbreği pişirmeden önce bir kaç gün sürekli değiştirilen suyun içinde bekletilmesi gerektiğini öğrenmiştim.
Bugünkü yöntem ise sirke ve tuz eklenmiş bir suyun içinde bekletmek.
Bu böbreği; eşimin ciğer aldığı gün, kasabın "Böyle bir şey var, bunu da ister misiniz?" demesiyle almış.
Böbreği hemen suyun içine koydum, bir kaç defa suyunu değiştirdim, en son sirkeli tuzlu suya koydum.
Pişirdiğim zaman hiç kokusu olmadı.
Ben kuzu böbreği pişirdim, dana böbreğinde de aynı sonucu alır mıyım şimdilik bilemiyorum.

21 Kasım 2021 Pazar

BAL KABAKLI CRUMBLE (KIRINTI TATLISI)

Muhterem'le Afiyetle

Bugün size mevsimin getirdiği lezzetlerden olan bal kabağı ile nefis bir tarif vereceğim.
Adının "Crumble" olduğuna bakmayın, ismi zor telaffuz edilse de lezzeti şahane, yapımı çok kolay olan bir tatlıdır.
Bu tatlının bir adı da üzerinde ki kırıntılı hamur sebebiyle, kırıntı tatlısıdır. 
Her tür meyve ile bu tatlıyı yapabilirsiniz.
Bu tarif benim burada verdiğim 8. Crumble tarifi, hemen hemen her türlü meyve ile hazırlıyorum. 
Kırıntı kısmı için hep un kullanıyordum, bahar aylarında yulaf ezmesi ile hazırlanan bir tarif gördüm.
Un yerine yulaf ezmesi kullanarak da bir crumble hazırladım, onun tarifini de bir ara yayınlayacağım.
Hamuru kırıntılı yapan malzemelerden birisi de kuruyemiş.
Ben çoğu zaman badem içi kullanıyorum ama elma ve bal kabağı gibi tariflere ceviz yakıştığı için bunlara ceviz kullanıyorum.