Bahar mevsiminin en güzel yanlarından biriside bu mevsimde çıkan çeşit çeşit otlardır.
Ot yemeklerini seviyorsanız bu aylar tam bir şölen havasında geçer.
Bu kadar çok ot yemeği tarifi vermemden anlamışsınız, bende ot yemeklerini çok severim.
Otlar tezgahlara çıkmaya başladığı anda önceliğim genellikle bildiğim otları alıp yapmak oluyor.
Fakat yeni otları denemeyi de çok seviyorum.
Bugünkü bölümün konusu olan Gelincik otunu ise ilk defa geçen yıl aldım.
Geçen yıl ilk olarak kavurmasını yaptım.
Bugünkü tarifte ise Gelincik otunun saplarını değil, yapraklarını kullandım.
Çok az tuzla ovduğum çiğ gelincik otuna, soğan, maydanoz ve domates ekledim.
Nar ekşisi, limon, zeytinyağı ile sos hazırlayıp, üzerine döktüm.
Ben bu tarifte sarımsak kullandığım için kullanmadım ama bu tarz salatalara küp küp doğranmış Ezine peyniri veya ufalanmış lor peyniri de çok yakışıyor.