23 Nisan 2022 Cumartesi

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Muhterem'le Afiyetle
23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.

BİR DÜNYA BIRAKIN

Oynaya oynaya gelin çocuklar

El ele, el ele verin çocuklar.

Bir vatan bırakın biz çocuklara

Islanmış olmasın göz yaşlarıyla.

🎈🎈🎈🎈🎈

Bir bahçe bırakın biz çocuklara

Göklerde yer açın uçurtmalara.

Oynaya oynaya gelin çocuklar

El ele, el ele verin çocuklar.

🎈🎈🎈🎈🎈

Bir barış bırakın biz çocuklara

Ulaşsın şarkımız güneşe ve aya.

Oynaya oynaya gelin çocuklar

El ele, el ele verin çocuklar.

🎈🎈🎈🎈🎈

Bir dünya bırakın biz çocuklara

Yazalım üstüne sevgili dünya

Oynaya oynaya gelin çocuklar

El ele, el ele verin çocuklar.

🎈🎈🎈🎈🎈

Adnan ÇAKMAKÇIOĞLU


 

18 Nisan 2022 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI, BEZELYELİ ENGİNAR

Muhterem'le Afiyetle
Bugün bahar sebzelerinden olan Enginar ve Bezelye ile hazırlanan "Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar" tarifini vereceğim.
Enginar bir kaç haftadır tezgahlarda yer alıyor, bezelyeyi de bu hafta gördüm.
Geçen bahar enginarı 4 liradan alıyordum, bu yıl 8 Liradan satılıyor.
Önümüzde ki günlerde iyice bollaşırlar ve fiyatları ucuzlar diye düşünüyorum.
Bu tarifi hazırlarken geçen bahar buzluğa koyduğum, enginarları ve bezelyeleri kullandım.
Her bahar mutlaka buzluğa bezelye ve enginar yerleştiriyorum.
Bu sene enginar bu kadar pahalıyken yapar mıyım, şimdilik bilmiyorum.
Geçtiğimiz yaz köydeki evimize de buzluktaki enginarlardan getirdim, menüsünde enginar olan yemek masaları hazırladım.
Masalardan birisinin resimlerini burada yayınlamak için çektim.
En kısa zamanda menüsünde zeytinyağlı, bezelyeli enginar olan masanın resimlerini paylaşacağım.

13 Nisan 2022 Çarşamba

NAR EKŞİLİ, GELİNCİK OTU SALATASI

Muhterem'le Afiyetle
Bahar mevsiminin en güzel yanlarından biriside bu mevsimde çıkan çeşit çeşit otlardır.
Ot yemeklerini seviyorsanız bu aylar tam bir şölen havasında geçer.
Bu kadar çok ot yemeği tarifi vermemden anlamışsınız, bende ot yemeklerini çok severim.
Otlar tezgahlara çıkmaya başladığı anda önceliğim genellikle bildiğim otları alıp yapmak oluyor.
Fakat yeni otları denemeyi de çok seviyorum.
Bugünkü bölümün konusu olan Gelincik otunu ise ilk defa geçen yıl aldım.
Geçen yıl ilk olarak kavurmasını yaptım.
Bugünkü tarifte ise Gelincik otunun saplarını değil, yapraklarını kullandım.
Çok az tuzla ovduğum çiğ gelincik otuna, soğan, maydanoz ve domates ekledim.
Nar ekşisi, limon, zeytinyağı ile sos hazırlayıp, üzerine döktüm.
Ben bu tarifte sarımsak kullandığım için kullanmadım ama bu tarz salatalara küp küp doğranmış Ezine peyniri veya ufalanmış lor peyniri de çok yakışıyor.