Muhterem'le Afiyetle 4 yaşında!
2006 yılında başladığım yemek blogu serüvenim bıkmadan, şimdilik bir aksilik çıkmadan, devam ediyor, İnşallah daha da devam edecek.
Geçen yıl dediğim gibi bizim evde yemek piştiği sürece ben buradayım, beklerim efendim : )
"Afiyetle Kalın"
*Resimleri son 1 senede yaptığım bazı yemeklerin resimlerinden oluşturdum.
29 Haziran 2010 Salı
28 Haziran 2010 Pazartesi
TAZE ZENCEFİLLİ SEBZELİ PİLAV
Zencefili genellikle hamur işi, çorba ve sıcak içeceklerde toz olarak kullanıyorum.
Geçen kış merak edip tazesini aldım ama ne yapabilirim diye epey bir araştırma yapmam gerekti.
Yemek dergisinde gördüğüm "taze zencefil şerbeti" ve Afiyetle.com'da gördüğüm sebzeli pilav taze zencefil ile denediğim tarifler oldu.
Geçen kış merak edip tazesini aldım ama ne yapabilirim diye epey bir araştırma yapmam gerekti.
Yemek dergisinde gördüğüm "taze zencefil şerbeti" ve Afiyetle.com'da gördüğüm sebzeli pilav taze zencefil ile denediğim tarifler oldu.
22 Haziran 2010 Salı
ÇAY DAVETİ 9
Çay davetlerinde kalabalık bir misafir grubunuz varsa mecburen tabaklarda servis yapıyorsunuz.
Davetli sayısı masaya sığacak sayıda ise masa kurmak ve masada servis yapmak daha kolay oluyor.
Misafirlerinizde istediği yiyeceği seçerek, istediği kadar alma özgürlüğüne kavuşmuş oluyor.
En güzeli de bir masa çevresinde ortam daha samimi oluyor.
ÇAY DAVETİ MÖNÜSÜ;
Pratik Yufka Mantısı
Hazır yufkadan yapılan bu pratik mantı misafirlerimin en çok ilgi gösterdiği ürün oldu.
Sosluklara yerleştirdiğim sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile birlikte servis yaptım.
Mayalı Kesme Poğaça
Gülizar
Buğday Salatası
Zeytinyağlı Biber Dolması
Un Kurabiyesi
Kemalpaşalı Muhallebi
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)