Ekim ayında pancarın kök kısmını kullanarak, bol bol pancarlı tarifler denedim.
Pancar çoğu zaman turp gibi kök olarak satılıyor ama bazen saplı ve yeşil yapraklı olarakta tezgahlarda yer alıyor.
Yapraklarının ve saplarının olduğu zaman pazı saplarını yumurta ile pişirdiğim gibi pancarın saplarını da yumurta ile pişiriyorum.
Saplarının muhteşem rengi ile gayet iştah açıcı bir yemek oluyor.
"Afiyet Olsun"
2 Kasım 2010 Salı
29 Ekim 2010 Cuma
KAHVALTI MASASI-11
Pazartesi günü Nejla ve Gülsen teyzem, kuzenim Sevda ve kayınvalidesi, annem, yengem ve yeğenim bende kahvaltıya toplandık.
O gün, 1 paket baklavalık yufka ile hem börek hemde tatlı yaptım.
Baklava yufkasından 1 hafta önce börek denemesi yapıp, beğendiğim için gönül rahatlığı ile misafirlerime de pişirdim.
Büzme baklavayı cevizli olarak hazırlayıp, üzerine antep fıstığı serptim.
Tam mevsimi olduğu için yumurtalı pırasa hazırladım.
Domatesin mevsimi geçtiği, tadı kalmadığı için salata olarak havuç salatası hazırladım.
Tuzlu kurabiye olarak son aylarda ki en favori kurabiyem olan çörekotlu kurabiyeyi pişirdim.
KAHVALTI MASASINDA BULUNANLAR;
Baklava Yufkasından Peynirli Börek
Yumurtalı Pırasa
Çörekotlu Kurabiye
Yoğurtlu Havuç Salatası
Hazır Baklava Yufkasından Büzme Baklava
Peynir, Zeytin çeşitleri, Kestane balı, Erik reçeli, Çilek reçeli, Kuşburnu marmelatı.
"Afiyetle Kalın"
O gün, 1 paket baklavalık yufka ile hem börek hemde tatlı yaptım.
Baklava yufkasından 1 hafta önce börek denemesi yapıp, beğendiğim için gönül rahatlığı ile misafirlerime de pişirdim.
Büzme baklavayı cevizli olarak hazırlayıp, üzerine antep fıstığı serptim.
Tam mevsimi olduğu için yumurtalı pırasa hazırladım.
Domatesin mevsimi geçtiği, tadı kalmadığı için salata olarak havuç salatası hazırladım.
Tuzlu kurabiye olarak son aylarda ki en favori kurabiyem olan çörekotlu kurabiyeyi pişirdim.
KAHVALTI MASASINDA BULUNANLAR;
Baklava Yufkasından Peynirli Börek
Yumurtalı Pırasa
Çörekotlu Kurabiye
Yoğurtlu Havuç Salatası
Hazır Baklava Yufkasından Büzme Baklava
Peynir, Zeytin çeşitleri, Kestane balı, Erik reçeli, Çilek reçeli, Kuşburnu marmelatı.
"Afiyetle Kalın"
27 Ekim 2010 Çarşamba
HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN PEYNİRLİ BÖREK
Sonunda baklava yufkası ile içime sinen bir börek yaptım.
Daha önce bir kere deneyip, hayal kırıklığına uğradığım böreği bu sefer paketin üzerinde ki tarife göre hazırladım ve çok memnun kaldım.
İlk yaptığımda yufkalara sadece sıvı yağ sürmüştüm ama yeterli olmamış demek ki çok çıtır çıtır olmuştu.
Bu sefer paketin üzerindeki tarifte verilen sosu kullandım, çok güzel oldu.
800 gramlık 1 paket baklava yufkasının içinde 40 adet yufka oluyor.
Bu sayı, baklava yapacaksanız tam geliyor ama büzme baklava yada kadayıflı sarma gibi çok az yufka kullanılan tatlıları hazırladığınız zaman elinizde çok sayıda yufka kalıyor.
Bu börek ile biraz tatlı, birazda börek hazırlayarak 1 paketten 2 tarif çıkarabilirsiniz.
Pazartesi günü kahvaltıya gelen misafirlerime 1 paket yufka ile hem börek hemde tatlı hazırladım.
Kahvaltıya ait resimler 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN PEYNİRLİ BÖREK;
Malzemeler;
1 paket hazır baklava yufkası,
Sosu için;
2 yumurta,
2 su bardağı süt,
2 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
İçi için;
1 kalıp beyaz peynir,
Yarım demet maydanoz,
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı,
Çörek otu.
BAKLAVA YUFKASINDAN PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ;
Yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozunu karıştırıp, yufkalara sürülecek olan sosu hazırlayın.
Yufkanın 1 tanesini serin, üzerine hiç bir şey sürmeyin.
İkinci yufkayı serin ve üzerine hazırladığımız sostan sürün.
Bu şekilde 5 adet yufkaya sos sürerek üst üste dizin.
Not;
Kolay sarılması için 1. yufkanın sosla ıslanmaması gerekiyor, diğer yufkalara sos sürdüğünüz zaman 1. yufkanın ıslanmaması için yufkaları fazla bekletmeden hemen sarmak gerekiyor.
Peyniri ufalayın, maydanozu doğrayıp iç malzemenizi hazırlayın.
Sos sürüp, üst üste dizdiğiniz yufkaların üzerine peynirli harçtan yerleştirin.
Not;
Peynirli harcı, yufkanın sadece bir tarafına değil, böreğin sağlam durması için her tarafına eşit bir şekilde yerleştirin.
Yufkayı rulo yaparak sarın.
Yufkaları parmak uzunluğunda kesin.
Keseceğiniz yer, yufkanın paket içindeki katlama yerlerine denk geldiği için belli oluyor.
Not;
Bu şekilde hazırlanan 1 rulodan 4 adet börek çıkıyor.
Ben 25 yufkayı beşer beşer sararak 20 börek elde ettim.
Diğer yufkalarıda bu şekilde sarıp, hazırlayın.
Yağlanmış, yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine börekleri yerleştirin.
Çırptığınız yumurta sarısını böreklerin üzerine sürün, çörekotu serpin.
Önceden ısıttığınız orta hararette ki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"
Daha önce bir kere deneyip, hayal kırıklığına uğradığım böreği bu sefer paketin üzerinde ki tarife göre hazırladım ve çok memnun kaldım.
İlk yaptığımda yufkalara sadece sıvı yağ sürmüştüm ama yeterli olmamış demek ki çok çıtır çıtır olmuştu.
Bu sefer paketin üzerindeki tarifte verilen sosu kullandım, çok güzel oldu.
800 gramlık 1 paket baklava yufkasının içinde 40 adet yufka oluyor.
Bu sayı, baklava yapacaksanız tam geliyor ama büzme baklava yada kadayıflı sarma gibi çok az yufka kullanılan tatlıları hazırladığınız zaman elinizde çok sayıda yufka kalıyor.
Bu börek ile biraz tatlı, birazda börek hazırlayarak 1 paketten 2 tarif çıkarabilirsiniz.
Pazartesi günü kahvaltıya gelen misafirlerime 1 paket yufka ile hem börek hemde tatlı hazırladım.
Kahvaltıya ait resimler 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN PEYNİRLİ BÖREK;
Malzemeler;
1 paket hazır baklava yufkası,
Sosu için;
2 yumurta,
2 su bardağı süt,
2 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
İçi için;
1 kalıp beyaz peynir,
Yarım demet maydanoz,
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı,
Çörek otu.
BAKLAVA YUFKASINDAN PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ;
Yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozunu karıştırıp, yufkalara sürülecek olan sosu hazırlayın.
Yufkanın 1 tanesini serin, üzerine hiç bir şey sürmeyin.
İkinci yufkayı serin ve üzerine hazırladığımız sostan sürün.
Bu şekilde 5 adet yufkaya sos sürerek üst üste dizin.
Not;
Kolay sarılması için 1. yufkanın sosla ıslanmaması gerekiyor, diğer yufkalara sos sürdüğünüz zaman 1. yufkanın ıslanmaması için yufkaları fazla bekletmeden hemen sarmak gerekiyor.
Peyniri ufalayın, maydanozu doğrayıp iç malzemenizi hazırlayın.
Sos sürüp, üst üste dizdiğiniz yufkaların üzerine peynirli harçtan yerleştirin.
Not;
Peynirli harcı, yufkanın sadece bir tarafına değil, böreğin sağlam durması için her tarafına eşit bir şekilde yerleştirin.
Yufkayı rulo yaparak sarın.
Yufkaları parmak uzunluğunda kesin.
Keseceğiniz yer, yufkanın paket içindeki katlama yerlerine denk geldiği için belli oluyor.
Not;
Bu şekilde hazırlanan 1 rulodan 4 adet börek çıkıyor.
Ben 25 yufkayı beşer beşer sararak 20 börek elde ettim.
Diğer yufkalarıda bu şekilde sarıp, hazırlayın.
Yağlanmış, yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine börekleri yerleştirin.
Çırptığınız yumurta sarısını böreklerin üzerine sürün, çörekotu serpin.
Önceden ısıttığınız orta hararette ki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)