6 Mart 2018 Salı

KÖZLENMİŞ KARNABAHAR ÇORBASI

Muhterem'le Afiyetle
Bir önce ki yayında fırında közlenmiş karnabahar tarifi vermiş, közlenmiş karnabaharla birde çorba tarifi vereceğimi yazmıştım.
Bugünkü tarifimiz közlenmiş karnabaharla hazırlanan nefis bir çorba tarifi olacak.
Karnabaharla çorba yaparken çiğ, haşlanmış veya közlenmiş karnabahar kullanabilirsiniz.
Fakat emin olun en lezzetlisi közlenmiş karnabahar ile hazırlanan çorba oluyor.
İçine damak tadınıza uygun baharatları ekleyebilirsiniz fakat kimyonun çok yakıştığını, mutlaka eklemiz gerektiğini belirtmek isterim.
Ben bu tarz kremalı çorba tariflerinde krema kullanmayacaksam, süt ve un ikilisini kullanıyorum.
İkisi birlikte çorbaya hem kıvam, hemde lezzet veriyorlar.
Bu çorbayı, karnabahar tadı çok baskın olmadığı için eminim çocuklarda çok severek içeceklerdir.
"Afiyetle Kalın"




KÖZLENMİŞ KARNABAHAR ÇORBASI;
Malzemeler;
1 küçük karnabaharın yarısı,
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 adet küçük boy kuru soğan,
2 su bardağı süt,
3 su bardağı su,
2 yemek kaşığı un,
Tuz, kimyon,
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber.

KÖZLENMİŞ KARNABAHAR ÇORBASI TARİFİ;
Karnabaharı çiçek çiçek dallarına ayırın.
Tuzlu ve sirkeli suda 15 dakika bekletin.
Sudan çıkarıp, süzgece alın, üzerinden su geçirip iyice süzülmesini bekleyin. 
Suyu süzülen karnabaharları fırına dayanıklı bir tepsiye alın.
Üzerine tuz ve zeytinyağı serpin, iyice harmanlayın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin, kızarmaya başladığı zaman bir kaç kere karıştırın.
Her tarafı iyice pişip, kızarınca karnabaharınız hazır demektir. 


Soğanı küçük küçük doğrayın, zeytinyağı döktüğünüz tencerede pişirmeye başlayın.
Tencerenin içine közlediğiniz karnabaharı da eklayin.
Bu şekilde 5-6 dakika kavurun.

karnabahar çorbası resmi
Tencereye 3-3,5 su bardağı kaynar su ilave edin.
Karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Ayrı bir kase de süt ve unu birlikte çırpın.
Hazırladığınız unlu sütü, karıştıra karıştıra tencereye ilave edin.
Damak tadınıza uygun tuzunu ve 1 tatlı kaşığı kimyonu ilave edin.
Kaynamaya başladıktan sonra 5-6 dakika daha pişirin.

cauliflower recipes
Çorba piştikten sonra el blenderi ile iyice çırpıp, pürüzsüz hale getirin.

El tavasının içinde tereyağını eritin.
İçine pul biber serpin, hazırladığınız sosu çorbanın üzerine dökün.
Not;
Hazırladığınız sosu isterseniz tencereye değil, servis sırasında kaselere dökebilirsiniz.
Sıcak olarak servis yapın.

Közlenmiş karnabahar çorbası
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...