21 Şubat 2020 Cuma

KARABUĞDAY UNLU, PANCARLI MÜCVER

Muhterem'le Afiyetle
Sağlıklı unlarla hazırladığım tarifler serisine devam ediyoruz.
Bugünkü unumuz glüten hassesiyeti ve alerjisi olanların 1 numaralı unu olan Karabuğday unu.
Karabuğday ununda glüten olmadığı için çölyak hastaları rahatlıkla kullanabiliyor.
Karabuğday unu ile daha önce de kabak mücver hazırlamıştım.
Bugünkü mücverimizi muhteşem renkli kırmızı pancarla hazırladım.
Pancarın 1 tanesini haşlayarak, bir tanesini çiğden rendeleyerek mücver hamurunu hazırladım.
Mücverin bir kısmını küçük olarak, bir kısmını büyük olarak pişirdim.
Kırmızı pancar fırında pişirince rengini biraz kaybediyor ama bu şekilde pişirince çok az renk değişimi oldu.
Bu mücverleri tek başına da yiyebilirsiniz yada üzerine krem peynir sürerek de yiyebilirsiniz.



karabuğdaylı tarifler
Konu ile ilgili linkler;

Kırmızı Pancarlı Tarifler

Karabuğday (Greçka) ve Karabuğday Unu ile hazırladığım diğer tariflerim;

Karabuğday Unlu Kabak Mücver

Karabuğday Patlağı  👈Karabuğday hakkında ki bilgileri burada görebilirsiniz.

Karabuğday Patlaklı Çikolata 

Karabuğdaylı, Yayla Çorbası

Yeşil Mercimekli Karabuğday Pilavı 

Pancarlı, Karabuğday Salatası

"Afiyetle Kalın"

pancarlı tarifler
KARABUĞDAY UNLU, PANCARLI MÜCVER;
Malzemeler;
2 adet orta kırmızı pancar,
3 su bardağı karabuğday unu,
1 adet yumurta,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı su,
1 çay kaşığı karbonat,
1 tatlı kaşığı tuz,
Not;
Maydanoz, dereotu gibi yeşillikler, kırmızı pul biber, kuru nane gibi baharatlar kullanabilirsiniz.
Pişirmek için;
Sıvı yağ.

KARABUĞDAY UNLU, PANCARLI MÜCVER TARİFİ;
Pancarların dış kabuğunu soyun.
Bir tanesini haşlayın.
Haşlanan pancarı, ufak parçalar halinde keserek mutfak robotuna yerleştirin.
Diğer pancarı çiğ olarak rendeleyip, ekleyin.
Yumurta, su, süt ve karbonatı ekleyin.
Bu malzemelerle birlikte robotu çalıştırın.
Sıvı malzemeler sayesinde pancar iyice parçalanacaktır.

Pancarlar iyice parçalanınca karabuğday ununu ekleyin.
Not;
Pancarların boyutuna göre mücver hamurunuz daha az veya daha çok un isteyebilir. Damak tadınıza uygun tuzunu, isteğe bağlı baharatlarını ilave edin.
Bütün malzemeleri iyice karıştırın.
Akıcı bir hamur elde edin.

Tavanın içine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ dökün.
Yağ ısınınca 2 yemek kaşığı kadar hamuru kaşıkla yayarak tavaya dökün.
Hamurları önlü arkalı pişirin.
Mücver pek çok tarifte bol yağda kızartılır fakat o hali ile insanı çok çabuk bayar.
Ben krep gibi az yağda pişiriyorum, daha az yağ çekmiş oluyor.
Tavada ki mücverler pişince yenisini koymadan önce 1 yemek kaşığı yağ dökerek tavayı yağlayıp, yeni mücver hamurularını öyle tavaya dökün.

Pişen mücverleri kağıt havlu veya peçete serilmiş geniş bir tepsiye veya servis tabağına yerleştirin.

Daha sonra servis tabağına dizin.

 
Mücver hamurunu küçük küçük uğraşmak istemezseniz, büyük olarak tavaya döküp, o şekilde pişirebilirsiniz.

 
Büyük boy pişirdiğiniz zaman, arasına krem peynir sürebilirsiniz yada ince dilimler halinde kaşar peynir, salam gibi ürünler koyarak dürüm yapıp yiyebilirsiniz.

buckwheat
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...