9 Mart 2010 Salı

KEREVİZLİ HAMSİ BUĞULAMA

Kerevizi kışın bol bol pişirmeyi ve salatasını yapmayı seviyorum.
Fakat farkında mısınız bilmiyorum ama kerevizin fiyatı hiç aşağıya düşmüyor.
Bu hafta pazarda kereviz fiyatları 2.5-3 liraydı.
Bir tezgahta 1.5 liraydı fakat o da suda kalıp, suyu emmiş ve yarı çürümüş haldeydi.
Yarısından fazlası çöpe gidecek olan kerevizi almak akıllıca olmayacağı için 3 liralık bol yapraklı olan kerevizlerden aldım.
Kış sebzesi olduğu için kereviz 1 yada 2 hafta içinde tezgahlardan kalkar.
Tarifimize gelirsek, eşim bu sefer kızarmış değil buğulanmış hamsi yemek istediğini söyleyince onun için bu şekilde hamsi buğulama yaptım.
Bol kereviz yaprağı ve dilimlenmiş kerevizin üzerine kılçıkları çıkarılmış hamsileri dizip, pişirdim.
Klasik hamsi buğulama tarifi için, bakınız;

Hamsi Buğulama

"Afiyetle Kalın"
KEREVİZLİ HAMSİ BUĞULAMA;
Malzemeler;
1 kilo hamsi,
Yarım kilo bol yapraklı kereviz,
2 adet kuru soğan,
Zeytinyağı ve tuz.
Tarifi;
Hamsilerin kılçıklarını temizleyip, bol suda yıkayın ve süzün.
Kerevizlerin yapraklarını iyice yıkayıp, doğrayın ve fırın tepsisinin dibine yerleştirin.
Kerevizleri ve soğanları soyup, yıkayın ve dilimleyip, yaprakların üzerine dizin.
Temizlediğiniz hamsileri kerevizlerin üzerine dizin.
Tuzunu ve yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin.
1 su bardağı su ilave edin ve tepsinin üzerini folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış, sıcak fırında pişirin.
"Afiyet Olsun"

13 yorum:

  1. Hamsi buğlamayı hiç kerevizle denenememişdim bir de bu şekil de deniyeyım ..teşekkürler..

    Ellerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..

    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  2. Hamsinin buğulaması nefis olmuş kereviz yapraklarıda şıklık katmış ellerinize sağlık...
    Sevgiler...

    www.gonuluncelezzetler.com

    YanıtlaSil
  3. Canım bayılırım hamsi buğulamaya bende geçen gün yaptım.Kereviz emi
    nim çok yakışmıştır ellerine sağlık
    çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. ama böylesini hiç mi hiç yemedim ,çok nefis duruyorlar
    eline sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ellerine saglık muhteremcım,ben bırde aynı busekılde ama kerevız yerıne pırasayla yapıyorum cok lezızı oluyor tavsıye ederım:)hakıkaten kıs boyunca en pahalı sebzelerdendı ve bakıyorumda alanda cok ama neden acaba?2.5 3 yıne ıyı ben 2 haftadır 4 den alıyorum:( oglum sevıyor dıye alıyorum salatasını cok severız bızde:)martbıtmeden bol bol yemek lazım:)
    sevgılerımle canım....

    YanıtlaSil
  6. Muhterem ablacım merhaba bende genellikle kerevizi salata olarak kullanıyorum bizimkiler başka türlü yemiyor hamsiyide nedense kızartmasını seviyorum buğulamasını pek severek yemiyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Bloğunuzu yeni keşfettim. Tariflerinizi çok beğendim. Ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Görüntü süper,sunum harika.Ellerine sağlık arkadaşım.Buğulamasıyla pek aram yok ama bu balıklar gel beni ye diyor:))

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize saglik tam zamani balik malesef biz pisiremiyorut amerikan mutfagim var kapisiz oturma odasinda .Afiyetler olsun hayirli aksamlar

    YanıtlaSil
  10. Muhterem Hanım elinize sağlık.Kereviz çok sevdiğimiz bir sebze bizimde her hafta yapmasam olmaz. Ama hamsi ile ilk defa duyuyorum.Elinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. kerevizi bizde sever ve bol bol tüketiriz ama böyle hamsili hiç aklıma gelmemişti ellerine sağlık değişik ve şifa deposu bir yemek olmuş
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. hamsiyi bugulama olarak hiç yemedim.ama deneyecegim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  13. canım ellerine sağlık nefis olmuş..
    afiyet bal olsun

    tatlım sana mail attım acil cevap bekliyorum
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...