Kestaneyi fırında pişirdiniz, o gün hepsini bitiremediniz, ertesi güne kaldığında da sertleşmiş olduğunu gördünüz.
Sakın hemen atmayın, kestaneleri kabuklarından ayırın, 1 su bardağı temizlenmiş kestaneye 2 yemek kaşığı toz şeker ve 2 çay bardağı su ekleyerek pişirmeye başlayın.
Şerbetli suyun içinde pişen kestane yumuşayacak, üstelik iyice tatlanacaktır.
Şerbetle pişen kestaneyi bügün verdiğim tarifle ya da daha önce tarifini verdiğim "kestaneli puding" yaparak değerlendirebilirsiniz.
Bu tarifi haşlanmış kestaneyle de yapabilirsiniz.
Tarifimi Semiha'nın Yer Sofrası isimli blogu ile ev sahipliğini yaptığı 78.Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğine gönderiyorum.
"Afiyetle Kalın"
KESTANELİ BONBON;
Malzemeler;
1 su bardağı haşlanmış püre yapılmış kestane,
1 paket pötibör bisküvi,
2 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi,
1 çay kaşığı tarçın,
1 portakalın rendelenmiş kabukları,
1 su bardağı hindistan cevizi.
KESTANELİ BONBON TARİFİ;
Püre halinde ki kestanelerin içine bisküvileri iyice ufalayarak ekleyin.
Tarçın, ceviz içi, portakal kabuğu rendesini ekleyip, yoğurun.
Elinizi hafifçe ıslatarak hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Yuvarlayarak top haline getirin, bir kasenin içinde ki hindistan cevizinin içine atarak hindistan cevizinin her tarafını kaplaması için kaseyi sağa sola, dairesel hareketlerle sallayın.
Hindistan cevizi ile kaplanmış bonbonları servis tabağına dizin, üzerine kürdan batırıp, servis yapın.
"Afiyet Olsun"
mesele şu ki evde kestane pişecek de ertesi güne kalacak.imkanı yok:)
YanıtlaSilçok severim kestaneyi. şu tabak benim olsa nasıl güzel yerdim:)
ellerine emeklerine sağlık tatlım..
SÖYLEMESİ AYIP TAMDA KESTANE YERKEN GÖZÜME TARİFİNİZ İLİŞTİ
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK
HAYIRLI AKŞAMLAR
Prensese katılıyorum bizde kestane ertesi güne kalmaz :)
YanıtlaSilÇok şıklar.
güzel fikir....bizde artmaz ama artarsa aklımın bir köşesinde olacak.paylaşımın için teşekkürler...ellerine sağlık harika görünüyor....
YanıtlaSilMuhterem Abla güzel tarifin için teşekkür ederim. Tarifini yayınladım. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık canımm..tabagın altındaki peçeteye bittim:))
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık bizde çok severiz nefis olur sevgiler...
YanıtlaSilCanim ellerine saglik afiyetler olsun .
YanıtlaSilEllerine sağlık kestane tarifin içinde olurmu yenmez mi ooo. sevgilerimle...
YanıtlaSilbu güzel tarif icin sagol arkadasim
YanıtlaSilmuhabbetle
kış bitmeden yapmak lazım bu güzel lezzeti :)
YanıtlaSilBir taşla iki kuş vurmak gibi önce ye yemediğini böyle güzel bir tarif yap eline sağlık canım
YanıtlaSilEllerine sağlık kestaneli bonbonlar çok tatlı görünüyorlar.
YanıtlaSilsevgiler