Geçenlerde bahsetmiştim bir Cumartesi günü pancarla pek çok tarif denedim.
Pancarın köklerinden dolma, yapraklarından sarma, saplarını da bu tarifte gördüğünüz pirinçli-yoğurtlu yemeğini yaptım.
Dolmayı pişirken çıkan suyunu da dökmeye kıyamadım, suyunda da makarna haşladım.
Makarna pancarın o güzelim rengine büründü ama tadında hiç bir değişiklik olmadı.
Ben pancarın saplarını genellikle yumurtalı olarak pişirip, değerlendiririm.
Fakat Mine'de gördüğüm bu hali çok hoşuma gitti.
Pancarın saplarını küçük küçük doğrayıp, pirinçle pişirdim ve üzerine sarımsaklı yoğurt döktüm.
Ege'de bu şekilde çok pişiriliyormuş,
Kök kısmında olan toprak kokusu saplarında olmuyor ama o muhteşem rengi yine ortaya çıkıyor.
Bu zeytinyağı ve yoğurtlu tarifi günleriniz de salata olarak yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
YOĞURTLU-PİRİNÇLİ PANCAR SAPI;
Malzemeler;
4 adet kök pancarın sapları,
1 adet orta boy kuru soğan,
2 yemek kaşığı pirinç,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz,
Üzeri için;
2 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber.
TARİFİ;
Pancarın saplarını iyice yıkayın, kök sebze olduğu için çamurlu olabilir, gerekirse 10 dakika suda ıslatıp, sonra yıkayın.
Yıkadığınız sapları küçük küçük doğrayın.
Tencereye zeytinyağını dökün, içine küçük boyda doğradığınız soğanları ilave edip, hafifçe kavurun.
Doğradığınız saplarıda ilave edip, 5-6 dakika kavurun.
İçine pirinci, tuzunu ve 1 büyük çay bardağı su ilave edin.
Kısık ocakta pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yemeğiniz piştikten sonra biraz soğutun, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Yoğurdun üzerine kuru nane ve kırmızı pul biber serpin.
Soğuk veya ılık olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Renk muhteşem, görüntü muhteşem.
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım
Sevgiler
Bu renk ne böyle bayıldım ayılmak istemiyorum harika diyorum başka bir şey demiyorum
YanıtlaSilçok güzel görünüyor..ellerine sağlık canım..sevgiler
YanıtlaSilnefis bir görüntü sifa olsun insAllah
YanıtlaSilmuhabbetle arkadasim
Ellerine sağlık.Bu yemeğe biz de bayılırız Aydınlılar olarak.Sevgiler...
YanıtlaSilellerinize sağlık.pancarlı tarifiniz çok leziz görünüyor.özellikle hazır baklava yufkası tariflerinize de bayıldım.ben de yapıyorum ama bu kadar çok çeşiti daha denemedim.bloğunuzu çok beğendim.tüm paylaşımlarınız için emeğinize sağlık.sizi izlemeye alıyorum.siz de katılırsanız sevinirim.sevgilerimle.
YanıtlaSilcanım renk süper lezzet yerinde.
YanıtlaSilellerine sağlık:))
off muhteremcim valla şimdi attığım saplara üzüldüm....çünkü ben ilk kez pancar denemiştim de o yüzden sadece turp gibi olan yerini kullanmıştım..acıdım şimdi gidene...nefis görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilPancarın rengi çok güzel ve her gördüğüm tarifte ben de artık pancar almalıyım diyorum ama alıp denemedim daha pancarı. Ellerine sağlık Muhterem Abla. Pancarı aldığımda deneyebileceğim tariflerden biri de bu tarif.
YanıtlaSilbende çok seviyorum kırmızı pancarı mutfağımda kullanmayı,özellikle pasta renklendirmelerimde ve tabiki yoğurtlu haliyle bayılıyorum,diğer tarifleriniz süper,
YanıtlaSilelleriniz dert görmesin
Denedim sarımsaklı yoğurtla çok lezzeti oldu :)
YanıtlaSilHaslanmis hazir pancarla olmazmi
YanıtlaSilMerhaba Zeynep,
SilBu tarifte pancar sapı kullanılıyor, haşlanmış hazır pancar derken turşusundan bahsediyorsunuz sanırım.
Hazır haşlanmış pancarla salata yapabilirsiniz.
Pancar çiğken patates gibi doğrayıp, pirinçli yemeğini yapabilirsiniz.
Kolay gelsin.