Evde çok olan meyveleri değerlendirmenin en iyi yollarından birisi reçel veya marmelat yapmaktır.
Tazeyken beklemeye dayanmayan meyveler reçel olarak saklandıklarında uzun süre dayanıyor.
Üstelik kahvaltı masalarına hem lezzet, hemde renk katıyorlar.
Armut marmelatının menüsünde yer aldığı kahvaltı masalarını görmek için, bakınız;
Kahvaltı Masası 25-Bayram Kahvaltısı
Kahvaltı Masası-27
"Afiyetle Kalın"
ARMUT MARMELATI;
Malzemeler;
2 kilo armut,
4 su bardağı toz şeker,
1 adet çubuk tarçın,
1 paket vanilya,
Yarım limonun suyu.
TARİFİ;
Armutları yıkayın, kabuklarını soyun, rendeleyin.
Rendelenmiş armutları tencereye boşaltın.
Üzerine toz şekeri, vanilyayı, çubuk tarçını ilave edip, pişirmeye başlayın.
Kendi suyunu salıp, çekinceye kadar, marmelat kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin.
Arada sırada karıştırmayı ihmal etmeyin.
Ocaktan indirmeden 5 dakika önce 5-6 damla limon suyu ilave edin.
Pişen reçelinizi kavanoza boşalttıktan sonra kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirerek bir kenarda soğumaya bırakın.
Not;
Eskiden reçellerimi ılındıktan sonra kavanoza boşaltır, soğuduktan sonra kapağını kapatırdım.
Şimdi pişer pişmez sıcakken kavanoza boşaltıp, kapağını kapatıyorum.
Ters çevirerek bir tepsiye diziyorum, soğuduktan sonra yerine kaldırıyorum.
Sıcakken kapağını kapatıp, ters çevirmek kavanozda vakum etkisi yapıyor, daha dayanıklı oluyor.
"Afiyet Olsun"
Hayırlı sabahlar ablacığım.
YanıtlaSilBizde aynı şeyi yaparız.
Bu sene MaşaAllah dedemlerin köydeki evin bahçesindeki kayısı ve erik ağaçlarının dalları resmen kırıldı. O kadar boldu ki, kurut kurut bitmiyor, bir kısmını da senin gibi marmelat yaparak değerlendirdik.
Armut marmelatını hiç tatmamıştım ama yeni lezzetler denemeyi seven biri olarak merak ettim.
Ellerine yüreğine sağlık.
Sevgi ve muhabbetlerimle..
ilk duyuyorum demekki her şeyin reçeli ve marmelatı oluyormuş eline sağlık canım
YanıtlaSilkahvaltï için aldïm.
YanıtlaSilnefis ellerine salïk.
canım nefis bir marmelat, ellerine sağlık..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım reçel marmelat kahvaltıda olmazsa olmazlarımızdan .Çok güzel görünüyor,afiyetle yiyin.
YanıtlaSilNefis görünüyor,ellerinize sağlık .
YanıtlaSilelinize sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilbende yapıyorum armut marmelatını severek tüketiliyor