Yer elmasını ilk kez 2 yıl önce pişirdim.
Daha önce aldığım pişirdiğim bir sebze değildi.
İlk kez pişirdikten sonra tadının güzel olduğuna kanaat getirdik, o günden beri her kış pazar alış verişlerimin içine yer elması da dahil oldu.
Yer elmasını bir de portakallı zeytinyağlı pişiriyorum o da çok güzel oluyor.
Bir de yoğurtlu kereviz salatası gibi salatasını hazırlıyorum.
Çorbasını hazırlarken rendeleyerek kullanıyorum, piştikten sonra blenderden geçirmiyorum.
Zeytinyağlı yer elması tarifi ve faydalarını yazdığım yazı burada
"Afiyetle Kalın"
YER ELMASI ÇORBASI;
Malzemeler;
3-4 adet yer elması,
1 adet havuç,
1 adet kuru soğan,
2 su bardağı su,
2 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
Tuz, sıvı yağ,
Ayrıca; 1 yemek kaşığı tereyağ.
YER ELMASI ÇORBASI TARİFİ;
Soğanı küçük küçük doğrayıp, sıvı yağda sotelemeye başlayın.
İçine rendelenmiş havucu ekleyip, onu da pişirmeye başlayın.
Yer elmasını yıkayıp, kabuklarını soyun.
Tekrar yıkayıp, rendeleyin.
Bekletmeden hemen tencereye ilave edin, biraz da yer elması ile birlikte sebzeleri pişirin.
Üzerine 2 su bardağı su ilave edin.
Su ile birlikte 5 dakika kaynatın.
Unu sütün içinde pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın, çorbaya ilave edin.
Topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Tuzunu, istediğiniz baharatları (kırmızı pul biber gibi) ekleyin.
6-7 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
1 yemek kaşığı tereyağını isterseniz çorba sıcakken tencereye ekleyin, ya da ayrıca eritip, üzerine dökün.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Bizde de çok sevilir ellerine sağlık canım çorbasıda çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilCanım bizim evde maalesef yenmiyor bu şifa dolusu sebzeler ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilE süpermiş. Peki miktar ne kadar oluyor. Yani kaç gün yer bu çorbayı üç kişilik bir aile.
YanıtlaSilHoşgelmiş ve garip sorular soran anne
Öncelikle hoşgeldin, yazılarını büyük bir keyifle okuyorum.
SilBlogunu en kısa zamanda gezi sayfama da ekleyeceğim.
Çorbayı 4 kişilik ölçüye göre verdim, şimdiden kolay gelsin.
bu hafta pazara gidersemm inşaAllah alıcam bende bu sebzeden
YanıtlaSildaha öncesinde yemedim bilmiyorum tadını ve de merak ediyorum açıkçacı
bakalım ben nasıl pişiririm
eline sağlık canım
ellerine sağlık şifa olsun canım
YanıtlaSilTam da daha yeni almıştım yer elmalarını..bizde sadece kütür kütür yenir, o da sadece eşim ve ben..bir de salatalara rendelerim..
YanıtlaSilBir arkadaşım da zeytinyağlısını önermişti..
Önerilerin çok cazip geldi canım, teşekkürler..çorbayla başlayayım İnşallah :))
ohhh miisss mis..
YanıtlaSilşifa deposu...
ellerine sağlık muhterem ablacım..
muhabbetle..