31 Ocak 2015 Cumartesi

KAHVALTILIK PATATES PÜRESİ

Breakfast Potato Puree
Hafta sonu demek en özenli kahvaltı günü demek.
Bu sebeple bugün kahvaltılar için çok iyi bir fikir olan patates püresi tarifi vereceğim.
Kahvaltıda patates kızartmasından, patates salatasından, fırında patatesten sıkıldıysanız bu tarif tam size göre :)
Bu püreyi kahvaltı için, içine şarküteri ürünleri (salam-sucuk-sosis-pastırma) ekleyerek pişirebilirsiniz.
Yine aynı tarifi içine kavrulmuş kıyma veya ıspanak ekleyerek akşam yemekleri için hazırlayabilirsiniz.
Bakınız; Püreli Ispanak Graten
Et-tavuk-köfte gibi ürünlerin yanına çok yakışacaktır.
Ben bu tarifle son 2 haftadır 2 kere kahvaltı misafiri ağırladım.
Birinde tek kişilik kaplarda servis yaptım, kahvaltının resimleri 👉BURADA
Diğerinde ise aşağıda resimlerini gördüğünüz şekilde bütün olarak hazırladım.




Kahvaltılık patates püresini tek kişilik sunum yerine küçük ve derin kaplarda pişererek hazırlayabilirsiniz.
Bu şekilde pişirdiğiniz zaman hazırlık aşaması daha az vaktinizi alır.
Piştikten sonra yine aynı kapla masaya getirebilir, tabaklara kaşıkla servis yapabilirsiniz.
Not; 
Üstteki resimde görünen püreyi geçen pazar gelen kahvaltı misafirlerim için hazırlamıştım, kahvaltının ayrıntılı resimleri 👉BURADA

KAHVALTILIK PATATES PÜRESİ;
Malzemeler;
1 kilo haşlamalık patates,
7-8 dal maydanoz,
1 su bardağı küp küp doğranmış salam veya sucuk veya sosis,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 büyük çay bardağı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı tereyağ,
Tuz,
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri.

Potato Puree
KAHVALTILIK PATATES PÜRESİ TARİFİ;
Patatesleri haşlayın, sıcakken kabuklarını soyup püre yapın.
Tuz, yağ, kırmızı pul biber, kuru nane, ince ince doğranmış maydanozu ekleyip, iyice karıştırın.
Patates püresinin içine küp küp doğranmış salam-sucuk veya sosis ekleyip, karıştırın.

Tek kişilik kaplara patates püresinden yerleştirip, üzerini düzleştirin.
Üzerine kaşar rendesi ekleyin.
Önceden ısıttığınız orta hararette ki (180 derece) fırında üzerinde ki kaşar eriyip, biraz kızarıncaya kadar pişirin.
Mutlaka sıcak olarak servis yapın.

turkish Breakfast
"Afiyet Olsun"

3 yorum:

  1. Ellerine sağlık harika bir fikir verdin bana bunu değişik bir yemekle kombin yapacağım sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Sunum muhtesem lezzet desen nefisss. Kim hayir diye bilirki bu guzellige ellerine saglik Muhteremcim Her zamanki gibi supersin canim kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...