4 Mart 2021 Perşembe

KREMALI YER ELMASI

Mart ayı gelince Bahar gelmiş demektir.
Şimdiden tezgahlarda Bakla, Enginar görünmeye başladı.
Elimde yayınlanmayı bekleyen çok sayıda kış sebze ve meyvesi ile hazırladığım tarifler var.
Bahar kendisini iyice hissettirmeden bir an önce yayınlamam lazım.
Yetişmeyenlerde Allah ömür verirse bir daha kışı bekleyecekler.
Bugünkü kış sebzemiz olan Yer Elması, çok fazla bilinmeyen yada tercih edilmeyen bir kök sebzedir.
Tercih edilmeme sebeplerinin başında; çok fazla girinitili çıkıntılı olan yapısı yüzünden dış yüzeyini soymanın zor olması geliyor.
Ben son yıllarda Yer Elmasını 2-3 saat önceden ılık su ile ıslayıp, sonrasında mutfak fırçası ile iyice fırçalıyorum.
Dışını soymadan kullanıyorum.
Birde bu sebzenin tatlımsı yanı ağır basan ne tatlı, ne tuzlu diyebileceğim nötr bir tadı var, herkes bu tadı sevmiyor.
Yer elması ile daha öncede tarifler verdim.
Geçtiğimiz ay aldığım zaman aklıma patates ile pişirdiğimiz kremalı tarif geldi, o şekilde pişirdim.
Fırın yemekleri her zaman güzeldir, hele içinde krema üzerinde kaşar peynir varsa lezzeti daha da katlanır.
Yer elmasının baskın bir tadı olmadığı için baharatlarla yemeğinizi biraz daha lezzetlendirebilirsiniz.

Konu ile ilgili tarifler;
 
 
 
 
Yer Elması ile hazırladığım tariflerim;
 
 
Zeytinyağlı Yer Elması 👈Yer elması hakkındaki bilgiler bu yazıda
 

Menüsünde "Yer Elması Salatası" bulunan kahvaltı masası 👉BURADA
 
"Afiyetle Kalın"

KREMALI YER ELMESI;
Malzemeler;
Yarım kilo yer elması,
1 paket (200 ml) krema,
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir,
Zeytinyağı, kırmızı pul biber, karabiber, tuz.

fırında yer elması tarifi

KREMALI YER ELMASI TARİFİ;
1-Yer elmasını 2-3 saat önceden suya ıslayın, mutfak fırçası ile dış yüzeyini iyice fırçalayarak yıkayın.
Fırçalamak istemezseniz bu aşamada dışını soyup atabilirsiniz.
2- Yer elmasını kolay pişmesi için ince ince dilimleyin.
3- Zeytinyağı ilave edin.
4- Damak tadınıza uygun tuzunu  ve baharatlarını ilave edin.
5- İyice karıştırdıktan sonra fırın kabına yerleştirin.
6- Üzerine her yerine gelecek şekilde kremayı dökün.
7- 180 derecelik fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.
8- Yer elması piştikten sonra üzerini kaşar rendesi ile kaplayın, tekrar fırına verin.
9- Kaşarlar eriyip, kızarıncaya kadar pişirin.
Kolay servis yapmak için 10-15 dakika dinlendirin.

Jerusalem artichoke

"Afiyet Olsun"

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...