11 Aralık 2009 Cuma

EFE'NİN DOĞUM GÜNÜ

doğum günü masası 5 Aralık'ta kızkardeşim Tuğba'nın oğlu Efe'nin doğum günüydü.
Ablam ve Tuğba aynı semtte oturuyorlar, onların bize gelmesi daha kolay olacağı için doğum gününü bizde yapmayı teklif ettim.
Aynı semtte oturduğumuz annem ve yengemlerde gelince kadroyu tamamlamış olduk.

Masada ki düzenlemede mavi ve beyaz renklere ağırlık verdim.
Masanın resimlerini çekerken henüz pasta gelmemişti, o yüzden masada görünmüyor.

İşte doğum günü çocuğumuz Efe!
Doğum günün kutlu olsun ak kuzum, daha nice nice sağlıklı yaşlara....
Kendisini daha önceden de hazırladığım yazılardan hatırlıyorsunuz.
Bakınız;

Doğum Günü Pastası
Kızım Hilal, Anadolu Meslek Lisesinde okuyor.
Bu sene son senesi, o yüzden staj yapması için okul tarafından bir işe yerleştirildi.
Haftanın 3 günü işe, 2 günü okula gidiyor.
Her ay cüz'i miktarda da olsa maaş alıyor.
Maaşını ıslatmak : ) için pastayı almayı teklif etti, bende olur dedim.
Doğum günü pastasını kızım kendi kazandığı para ile aldı.
Rabbim alın teri ile daha nice bereketli paralar kazanmayı nasip etsin.

Aileminde çok sevdiği sebzeli böreği, iftarda yada bir araya geldiğimiz böyle özel günlerde pişiriyorum.

Şehriye salatası, herkesin severek yemesi ve görüntüsü açısından beni hiç mahçup etmeyen bir salata.

O gün ilk defa yaptığım halde beni hiç üzmeden pişen tarçınlı çörekler, artık misafir mönülerimin vazgeçilmezleri arasında yer alacak.

Şişte Sosisli Milföy
Çocuk doğum günü olduğu için, bu şişteki sosisleri hazırladım.

O gün büyük bir hata yaparak patatesler pişmeden üzerine kaşar rendesi ekledim.
Patatesler pişinceye kadar kaşarlar eriyip, fazla kızardılar.

Kanlıca Mantarı
Halam kanlıca mantarı göndermiş, hepimiz kanlıca mantarını çok sevdiğimiz için annem pişirip, getirdi.


8 Aralık 2009 Salı

TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Dün, Tokat Reşadiye'den gelen 7 şehit haberi ile hepimiz çok üzüldük. 

Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ 
Türk oğlu Türk'üz bu vatanda ebediyen,
Ürkmeyiz ürkmeyeceğiz kat'iyen.
Rengi al, ay yıldızlı bayrağımız var,
Kanla kemikle kutsallaşmış toprağımız var.
İnançlıyız, gururluyuz alnımız açık,
Yarınlar bizimdir artık yolumuz açık.
Elinde silâh Mehmetçik nöbet tutar,
Cin gibi gözleriyle pusuya yatar.
Umudumuz her şeyimiz gençlerde,
Millet, özgürlük, vatan sevgisi hep gönüllerde.
Haydi, uyanın... Artık gidiyoruz aydınlığa,
Umudunuzu kaybetmeyin yoksa düşeriz karanlığa.
Rahat uyusun, şehitlerimiz, atalarımız,
İnmeyecek gökten yere bayrağımız.
Yorulmak, yılmak yakışmaz bize,
Elbette tarih şaşacak azmimize.
Türk'üm, Türk'üz, Türk kalacağız,
İlimle, insanlıkla, dünyaya sesimizi duyuracağız.

Ahmet TAŞDELEN Koçarlı Çok Programlı Lisesi Öğretmeni /AYDIN

7 Aralık 2009 Pazartesi

TARÇINLI ÇÖREK

Cinnamon Buns Bu tarifi uzun zaman önce Portakal Ağacı'nda görmüştüm.
Hatta küçük bir kağıda not alıp, tarifi yazmıştım ama denemeye fırsat bulamamıştım.
Cumartesi günkü misafirlerim için mönü oluşturmaya çalışırken, tarif defterimin arasından not aldığım kağıt çıktı.
Bu arada, deneyip, olumlu sonuç almadığım tarifleri asla tarif defterime yazmam.
Evde maya dahil tüm malzemeler vardı, tarifi denedim ve çok memnun kaldım.
İlk işim bu tarifi tarif defterime yazmak oldu : )
Kızım tekrar ne zaman yapacağımı sorup, duruyor.
Notlar;
Hamuru yoğurup, 2 saat mayalandırdım, şekil verdikten sonra fazla mayalandırmadan 15-20 dakika bekletip, fırına verdim.
Tereyağ yerine sıvıyağ kullandım.
Kuru maya değil, yaş maya kullandım.
Tariften farklı olarak içine damla çikolata ekledim.
Hamurları kestikten sonra pasta altı kapsülüne yerleştirip, pişirdim.
"Afiyetle Kalın"