Kahverengi pirinç ile yemek yada pilav yaptınız mı?
Eşimin organik ürünlere olan merakı sayesinde bu tür ürünler bizim eve sık sık alınıyor.
Eşim, geçen ay markette kahverengi pirinç görüp, aldı.
Kepekli pirinci sık sık alıp kullanıyoruz ama ilk defa kahverengi pirinç kullandım.
Memnun muyum? diye soracak olursanız;
Bir kere pişirme süresi çoooook uzun : )
Normal bir pirinçle 20 dakikada pilav yapabilirsiniz ama kahverengi pirinçle asla!
Kahverengi pirinci sıcak suyla önceden ıslatmışsanız 1 saatte pişiyor.
Islatmadan hemen yıkayıp, kullandıysanız vay halinize : )
2 saatte, üzerine su ekleye ekleye ancak pişiyor.
29 Aralık 2009 Salı
28 Aralık 2009 Pazartesi
TAVUKLU MİLFÖY
Milföy böreğini ilk kez 1986 yılında dikiş kursuna giderken, kursun yanında ki pastahanede keşfetmiş ve öğle yemeğinde ıspanaklı milföy almaya başlamıştım.
Böylesine kat kat ve çıtır çıtır olan yufkası beni çok şaşırtmıştı.
Fakat o dönemlerde milföy hamuru marketlerden alınabilen bir malzeme değildi.
Yıllar sonra milföyün hazır olarak satın alınabildiğini, artık marketlerde bulanabildiğini Sevinç yengemde milföyle karşılaşınca öğrenmiştim.
Hey gidi günler hey : )
Milföyün içinde ki yağlar yüzünden çok sağlıklı bir şey olmadığını biliyoruz ama ara sıra yapmadan duramıyoruz.
Evde buzluğumda genellikle ani gelen misafir yada canımız istediğinde kendimize yapmak için 1 paket milföy hazırda bekler.
Milföyün hazır olarak paketlerde satılması ise büyük kolaylık, hamurunu yapmak gerçekten çok emek istiyor.
Milföy hamurunu yapmak için, bakınız; Talaş Kebabı ve Böreği
Tarifimize gelirsek;
Milföyü çeşitli şekillerde ve pek çok iç malzemesi ile hazırlayabilirsiniz.
Bol karabiberli tavuklu iç milföye çok yakışıyor.
Bu tarifin menüsünde yer aldığı kahvaltı masası resimleri BURADA
"Afiyetle Kalın"
TAVUKLU MİLFÖY;
Malzemeler;
1 paket milföy hamuru,
1 adet kemiksiz tavuk göğsü,
1 adet orta boy soğan,
1 adet kırmızı biber,
2 adet çarliston biber,
1 tatlı kaşığı karabiber,
Tuz, zeytinyağı.
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurta sarısı,
Çörek otu.
TAVUKLU MİLFÖY TARİFİ;
Soğanı çok küçük doğrayıp, 3-4 kaşık zeytinyağında kavurun.
Çarliston ve kırmızı biberi zar büyüklüğünde doğrayıp, soğana ekleyin.
Kemiksiz tavuk göğsünü yıkayın ve küçük küçük doğrayıp, soğan ve biberlere ekleyin.
Tuzunu ve karabiberini ilave edip, pişirin.
Milföy hamurunu tezgahın üzerine yerleştirip, buzunun çözülmesini bekleyin.
Hazırladığınız içten 1 tatlı kaşığı milföylerin içine yerleştirip, kapatın.
Yağlı kağıt serilmiş, fırın tepsisine hazırladığınız milföyleri dizin.
Yumurtanın sarısını çırpın ve fırça ile milföylerin üzerine sürün.
Çörek otu serpin.
Önceden ısıttığınız orta dereceli fırında kabarıp, kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"
Böylesine kat kat ve çıtır çıtır olan yufkası beni çok şaşırtmıştı.
Fakat o dönemlerde milföy hamuru marketlerden alınabilen bir malzeme değildi.
Yıllar sonra milföyün hazır olarak satın alınabildiğini, artık marketlerde bulanabildiğini Sevinç yengemde milföyle karşılaşınca öğrenmiştim.
Hey gidi günler hey : )
Milföyün içinde ki yağlar yüzünden çok sağlıklı bir şey olmadığını biliyoruz ama ara sıra yapmadan duramıyoruz.
Evde buzluğumda genellikle ani gelen misafir yada canımız istediğinde kendimize yapmak için 1 paket milföy hazırda bekler.
Milföyün hazır olarak paketlerde satılması ise büyük kolaylık, hamurunu yapmak gerçekten çok emek istiyor.
Milföy hamurunu yapmak için, bakınız; Talaş Kebabı ve Böreği
Tarifimize gelirsek;
Milföyü çeşitli şekillerde ve pek çok iç malzemesi ile hazırlayabilirsiniz.
Bol karabiberli tavuklu iç milföye çok yakışıyor.
Bu tarifin menüsünde yer aldığı kahvaltı masası resimleri BURADA
"Afiyetle Kalın"
TAVUKLU MİLFÖY;
Malzemeler;
1 paket milföy hamuru,
1 adet kemiksiz tavuk göğsü,
1 adet orta boy soğan,
1 adet kırmızı biber,
2 adet çarliston biber,
1 tatlı kaşığı karabiber,
Tuz, zeytinyağı.
Üzerine sürmek için;
1 adet yumurta sarısı,
Çörek otu.
TAVUKLU MİLFÖY TARİFİ;
Soğanı çok küçük doğrayıp, 3-4 kaşık zeytinyağında kavurun.
Çarliston ve kırmızı biberi zar büyüklüğünde doğrayıp, soğana ekleyin.
Kemiksiz tavuk göğsünü yıkayın ve küçük küçük doğrayıp, soğan ve biberlere ekleyin.
Tuzunu ve karabiberini ilave edip, pişirin.
Milföy hamurunu tezgahın üzerine yerleştirip, buzunun çözülmesini bekleyin.
Hazırladığınız içten 1 tatlı kaşığı milföylerin içine yerleştirip, kapatın.
Yağlı kağıt serilmiş, fırın tepsisine hazırladığınız milföyleri dizin.
Yumurtanın sarısını çırpın ve fırça ile milföylerin üzerine sürün.
Çörek otu serpin.
Önceden ısıttığınız orta dereceli fırında kabarıp, kızarıncaya kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"
24 Aralık 2009 Perşembe
BULGUR KÖFTESİ
Bu tarifte bulgur köftesinin sade halini göreceksiniz.
Fakat bu köfteyi yaptığınız zaman isterseniz sarımsaklı yoğurt ile yada domatesli biberli nefis bir sos eşliğinde sunabilirsiniz.
Bazı bulgur köfteleri ya haşlanıyor yada kızartılıyor, bu tarifteki köfteler ise önce haşlandı sonra kızartıldı.
Tavadan çıktıkları zaman lokma tatlısı gibi duruyorlardı.
Yapımı biraz el oyalasa da lezzeti ile kendisini affettiriyor.
Köftelik bulgurla yapılan değişik tarifler görmek isterseniz, bakınız;
Bulgur Çanakları
Yoğurtlu Pazılı Bulgur Köftesi
Bulgur Köfteli Yoğurtlu Semizotu
Tarhanalı Bulgur Köfteli Çorba (Sıkıcık Çorbası)
Fellah Köftesi (Domates Soslu)
Yoğurtlu Fellah Köftesi
Ayrıca haşlanmış patatesle hazırlanan Patates Köftesi'nde de yine ince bulgur var.
"Afiyetle Kalın"
BULGUR KÖFTESİ;
Malzemeler;
2 su bardağı köftelik bulgur,
1 su bardağı un,
1 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 yemek kaşığı salça,
Tuz-karabiber,
Kızartmak için;
1 su bardağı ayçiçek yağı.
Yapılışı;
Bulguru ayıklayıp, yıkayın ve kaynar su ile üzerini geçmeyecek kadar ıslatın.
Şişen bulgurun içine un, yumurta, salça ve diğer baharatları ekleyin.
İyice yoğurun.
Avuç içinizi yağlayın ve isterseniz fındık büyüklüğünde, isterseniz ceviz büyüklüğünde minik toplar olarak yuvarlayın.
Avuçlarınızı yağladığınız zaman daha kolay yuvarlanıyorlar.
Hazırladığınız bulgur köftelerini kaynayan tuzlu suda 4-5 dakika haşlayıp, süzgece çıkarın.
Haşlanan köfteleri kızgın yağda 4-5 dakika kızartın.
Bol yeşillik, limon eşliğinde yada sarımsaklı yoğurt veya domatesli, biberli sos içinde servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Fakat bu köfteyi yaptığınız zaman isterseniz sarımsaklı yoğurt ile yada domatesli biberli nefis bir sos eşliğinde sunabilirsiniz.
Bazı bulgur köfteleri ya haşlanıyor yada kızartılıyor, bu tarifteki köfteler ise önce haşlandı sonra kızartıldı.
Tavadan çıktıkları zaman lokma tatlısı gibi duruyorlardı.
Yapımı biraz el oyalasa da lezzeti ile kendisini affettiriyor.
Köftelik bulgurla yapılan değişik tarifler görmek isterseniz, bakınız;
Bulgur Çanakları
Yoğurtlu Pazılı Bulgur Köftesi
Bulgur Köfteli Yoğurtlu Semizotu
Tarhanalı Bulgur Köfteli Çorba (Sıkıcık Çorbası)
Fellah Köftesi (Domates Soslu)
Yoğurtlu Fellah Köftesi
Ayrıca haşlanmış patatesle hazırlanan Patates Köftesi'nde de yine ince bulgur var.
"Afiyetle Kalın"
BULGUR KÖFTESİ;
Malzemeler;
2 su bardağı köftelik bulgur,
1 su bardağı un,
1 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 yemek kaşığı salça,
Tuz-karabiber,
Kızartmak için;
1 su bardağı ayçiçek yağı.
Yapılışı;
Bulguru ayıklayıp, yıkayın ve kaynar su ile üzerini geçmeyecek kadar ıslatın.
Şişen bulgurun içine un, yumurta, salça ve diğer baharatları ekleyin.
İyice yoğurun.
Avuç içinizi yağlayın ve isterseniz fındık büyüklüğünde, isterseniz ceviz büyüklüğünde minik toplar olarak yuvarlayın.
Avuçlarınızı yağladığınız zaman daha kolay yuvarlanıyorlar.
Hazırladığınız bulgur köftelerini kaynayan tuzlu suda 4-5 dakika haşlayıp, süzgece çıkarın.
Haşlanan köfteleri kızgın yağda 4-5 dakika kızartın.
Bol yeşillik, limon eşliğinde yada sarımsaklı yoğurt veya domatesli, biberli sos içinde servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)