2 yılda bir düzenlenen "IBATECH Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı" bu hafta Perşembe günü İstanbul Fuar Merkezinde açılıyor.
2008 yılında ki fuar yemek blogcuları arasında çok talep görmüştü.
Bende çok severek gezip, pastacılık konusunda ki gelişmeleri görmüştüm.
Pasta ustalarının 5 dakika içinde jellerle yada krem şanti duyları ile pasta süslemelerini hayranlıkla seyretmiştik.
İnşallah bu yıl ki fuarda bu tür etkinlikler yine olur.
2008 yılında ki fuarla ilgili bol resimli yazımı görmek için, bakınız;
Pasta Fuarı 2008
Fuara nasıl giderim? diye düşünüyorsanız, arabanız yoksa en kolay yol, Metro.
Aklınızda bulunsun Metronun havaalanı hattının fuar merkezinin tam önünde bir durağı mevcut.
4. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı
15 - 18 Nisan 2010
İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo, Yeşilköy
"Afiyetle Kalın"
10 Nisan 2010 Cumartesi
9 Nisan 2010 Cuma
HAVUÇ SOTE
Havucu rendeleyip, kavurup, sarımsaklı yoğurtla salatasını yapıyordum.
Bakınız; Yoğurtlu Havuç Salatası
Bu kış ise hep bu şekilde, dilimleyip, yüksek ısıda yağda kavurup, üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek hazırladım.
Havuç yüksek ısıda pişerken içinde ki şekeri karamelize oluyor.
Sarımsaklı yoğurt ise bu lezzete lezzet katıyor.
"Afiyetle Kalın"
HAVUÇ SOTE;
Malzemeler;
Bu kış ise hep bu şekilde, dilimleyip, yüksek ısıda yağda kavurup, üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek hazırladım.
Havuç yüksek ısıda pişerken içinde ki şekeri karamelize oluyor.
Sarımsaklı yoğurt ise bu lezzete lezzet katıyor.
"Afiyetle Kalın"
HAVUÇ SOTE;
Malzemeler;
Yarım kilo körpe havuç,
Yarım çay bardağı riviera zeytinyağı,
Tuz, kırmızı pul biber,
2 su bardağı yoğurt,
3 diş sarımsak.
Tarifi;
Havucun dış kısmını kazıyıp, yıkayın ve kurulayın.
Halka halka veya verev bir şekilde doğrayın.
Teflon tavada yüksek ısıda yağı kızdırıp, havuçları azar azar kavurup, servis tabağına alın.
Havuçları bir seferde eklemeyin, 2-3 seferde azar azar pişirin.
Tuz ilave edin.
Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp, havuçların üzerine dökün.
Havuçları sote yaptığınız, havucun turuncu rengini alan yağdan 2-3 kaşık yoğurdun üzerine dökün.
En son kırmızı pul biber serperek, isterseniz ılık, isterseniz soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Yarım çay bardağı riviera zeytinyağı,
Tuz, kırmızı pul biber,
2 su bardağı yoğurt,
3 diş sarımsak.
Tarifi;
Havucun dış kısmını kazıyıp, yıkayın ve kurulayın.
Halka halka veya verev bir şekilde doğrayın.
Teflon tavada yüksek ısıda yağı kızdırıp, havuçları azar azar kavurup, servis tabağına alın.
Havuçları bir seferde eklemeyin, 2-3 seferde azar azar pişirin.
Tuz ilave edin.
Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp, havuçların üzerine dökün.
Havuçları sote yaptığınız, havucun turuncu rengini alan yağdan 2-3 kaşık yoğurdun üzerine dökün.
En son kırmızı pul biber serperek, isterseniz ılık, isterseniz soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
8 Nisan 2010 Perşembe
SULTANİ BEZELYE KIZARTMASI
Bu ay ki Sofra dergisi sultani bezelyeli tariflere yer vermiş.
Bahar aylarının en sevdiğim sebzesi olan sultani bezelyenin ne yazık ki fazla pişirme seçeneği yok.
O yüzden dergide ki tarifleri büyük bir memnuniyetle okudum ve bazılarını denedim.
Daha önce yaptığım tarifler için bakınız;
Etli Sultani Bezelye
Sultani Bezelye Salatası
Sultani Bezelye Diblesi
Sultani Bezelye Dizmesi
Diğer Sultani Bezelye tariflerimin hepsi 👉BURADA
Bezelyeyi kızartmak ise hiç aklıma gelmemişti.
Dergide ki tarifi görünce hemen denedim.
Kızartma sağlıklı bir şey değil ama bezelyenin tadı ve lezzeti, kızartılınca iyice ortaya çıkmıştı.
Üstelik çok körpe olduğu için biberden daha çabuk kızardı.
Yanında elma dilimi şeklinde ki patates, kırmızı biber ve arpacık soğan kızartması ile birlikte servis yaptım.
"Afiyetle Kalın"
Bahar aylarının en sevdiğim sebzesi olan sultani bezelyenin ne yazık ki fazla pişirme seçeneği yok.
O yüzden dergide ki tarifleri büyük bir memnuniyetle okudum ve bazılarını denedim.
Daha önce yaptığım tarifler için bakınız;
Etli Sultani Bezelye
Sultani Bezelye Salatası
Sultani Bezelye Diblesi
Sultani Bezelye Dizmesi
Diğer Sultani Bezelye tariflerimin hepsi 👉BURADA
Bezelyeyi kızartmak ise hiç aklıma gelmemişti.
Dergide ki tarifi görünce hemen denedim.
Kızartma sağlıklı bir şey değil ama bezelyenin tadı ve lezzeti, kızartılınca iyice ortaya çıkmıştı.
Üstelik çok körpe olduğu için biberden daha çabuk kızardı.
Yanında elma dilimi şeklinde ki patates, kırmızı biber ve arpacık soğan kızartması ile birlikte servis yaptım.
"Afiyetle Kalın"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)