Salata için haşlamak ise biraz riskli, taze olduğu için dağılma ihtimali çok yüksek.
Son yıllarda ise kabukları ile birlikte elma dilimi şeklinde kesip, baharatlarla tatlandırıp, fırında pişirmek ise ailece en favori taze patates seçeneğimiz.
Üstelik bol yağda kızarmadığı için daha hafif oluyor.
Birde minik minik taze patatesler var ki, onlar da et-tavuk yemeklerine çok yakışıyor.
Bakınız; Taze Patatesli Hindi But
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
1 kilo orta boy taze patates,
Sos malzemeleri;
1 çay bardağı zeytinyağ,
2 yemek kaşığı kekik,
2 yemek kaşığı kuru nane,
2 yemek kaşığı biberiye,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber.
Tarifi;
Taze patatesleri kabuğunu soymadan iyice yıkayıp, kurulayın.
Elma dilimi şeklinde doğrayın.
Sos malzemelerini doğradığınız patateslerin içine ekleyin.
Not;
Sarımsağın fırında pişerken çok keskin bir kokusu oluyor.
Sos malzemeleri ile patatesleri iyice harmanlayıp, 15-20 dakika bekletin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine soslu patatesleri yerleştirin.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki fırında, patatesleri arada sırada karıştırarak pişirin.
"Afiyet Olsun"