Sebzelerin yemeğini ya da kızartmasını sık sık yapıyoruz.
Özellikle kabak kızartması yaz aylarında sık sık masalarımızda yer alır.
Kabak pane, kabak kızartmasından farklı olarak dışında ki çıtır çıtır hamuru ile çok farklı bir lezzet sunuyor.
Eğer kabakları yuvarlak dilimler halinde keserseniz pane malzemesi ile pişince küçük hamur toplarına dönüşüyorlar.
Ben genellikle panelerimi maden suyu ile hazırlarım fakat bu sefer Narince'de gördüğüm bu pane malzemelerini kullandım, sonuçtan çok memnunum.
Aynı malzeme ile bostan patlıcanlı da hazırladım, tarifi👉BURADA
Kabak ile hazırladığım tüm tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
13 Eylül 2012 Perşembe
12 Eylül 2012 Çarşamba
PATLICAN TARİFLERİ
Bu sefer ki sebze dosyamız; Yaz aylarının vazgeçilmez sebzesi olan Patlıcan.
Patlıcan esnek ve süngerimsi yapısı sayesinde pek çok şekle girebiliyor.
Lezzetlidir, misafir sofralarına ve ana yemek seçeneklerine mutlaka giren bir sebzedir.
En çok tarifini verdiğim sebzelerin başında patlıcan geliyor.
Bu dosyada 28 adet patlıcan yemekleri ve salatalarının tariflerini görebilirsiniz.
Bostan Patlıcanı ile hazırladığım tariflere bu dosyada yer vermedim ayrı bir dosya hazırladım, bakınız;
Bostan Patlıcanı Tarifleri
Patlıcan esnek ve süngerimsi yapısı sayesinde pek çok şekle girebiliyor.
Lezzetlidir, misafir sofralarına ve ana yemek seçeneklerine mutlaka giren bir sebzedir.
En çok tarifini verdiğim sebzelerin başında patlıcan geliyor.
Bu dosyada 28 adet patlıcan yemekleri ve salatalarının tariflerini görebilirsiniz.
Bostan Patlıcanı ile hazırladığım tariflere bu dosyada yer vermedim ayrı bir dosya hazırladım, bakınız;
Bostan Patlıcanı Tarifleri
10 Eylül 2012 Pazartesi
KAHVALTI MASASI 24-KÖYDE KAHVALTI (1)
Merhaba 😊
Bloga bu kadar ara verince ilk yazıyı yazmakta epey zor oldu.
Tatilden döneli 10 gün oldu, fakat eve ve İstanbul'a uyum süreci, ziyaretler, düğünler derken sayfamı güncellemeye bir türlü fırsat bulamadım.
Oysa mevsimindeyken yayınlanacak pek çok tarifim ve sebze dosyalarım var.
Ama hiç endişeniz olmasın ilk yazıyı yazdıktan sonra gerisi tıkır tıkır geliyor, birikmiş mevsim tariflerimi en kısa zamanda yayınlayacağım.
"Tatildeyim" yazısında bahsetmiştim, bu yıldan itibaren köyde kendi evimize yerleştik, tatillerimizi orada geçireceğiz.
Tatilimizin ilk günleri evin temizliği ve yerleşme telaşı ile geçti.
Daha sonra başta kahvaltı olmak üzere pek çok misafir ağırladım.
Her zaman ki gibi hepsinin resimlerini çekemedim ama çektiklerimi bu yazıda paylaşmaya karar verdim.
Bu arada; köyde ki evimde henüz fırınım yok, bu yüzden ocakta pişirilerek hazırlanan tariflerle menülerimi hazırladım.
Açıkçası fırın olmadan da pek çok çeşit hazırlanabiliyor.
Bloga bu kadar ara verince ilk yazıyı yazmakta epey zor oldu.
Tatilden döneli 10 gün oldu, fakat eve ve İstanbul'a uyum süreci, ziyaretler, düğünler derken sayfamı güncellemeye bir türlü fırsat bulamadım.
Oysa mevsimindeyken yayınlanacak pek çok tarifim ve sebze dosyalarım var.
Ama hiç endişeniz olmasın ilk yazıyı yazdıktan sonra gerisi tıkır tıkır geliyor, birikmiş mevsim tariflerimi en kısa zamanda yayınlayacağım.
"Tatildeyim" yazısında bahsetmiştim, bu yıldan itibaren köyde kendi evimize yerleştik, tatillerimizi orada geçireceğiz.
Tatilimizin ilk günleri evin temizliği ve yerleşme telaşı ile geçti.
Daha sonra başta kahvaltı olmak üzere pek çok misafir ağırladım.
Her zaman ki gibi hepsinin resimlerini çekemedim ama çektiklerimi bu yazıda paylaşmaya karar verdim.
Bu arada; köyde ki evimde henüz fırınım yok, bu yüzden ocakta pişirilerek hazırlanan tariflerle menülerimi hazırladım.
Açıkçası fırın olmadan da pek çok çeşit hazırlanabiliyor.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)