Çilek tezgahlardan kalkmadan çilekli tariflere devam.
Bu tarifi Narince blogunda Necla'da görünce çok hoşuma gitti.
Necla tarifinde beze-krema-çilek üçlüsünü kullanmış.
Ben krema değil de yoğurt-pudra şekeri ve labne peynir kullandım.
Beze kızımın en sevdiği atıştırmalıklardan birisidir, bu sağlıklı tatlıyı da çok severek yedi.
Beze tarife görüntü olarak çok yakıştı, labneli-pudra şekerli yoğurdun tadı da çok güzel oluyor.
Diğer çilek tariflerim burada
"Afiyetle Kalın"
BEZELİ ÇİLEK;
Malzemeler; (2 kişilik)
8 adet beze,
1 kase küçük boy çilek,
2 su bardağı yoğurt,
1 çay bardağı pudra şekeri,
2 yemek kaşığı labne peynir.
TARİFİ;
Çilekleri temizleyip, yıkayın ve iyice süzülmesi için süzgece alın.
Yoğurt, pudra şekeri ve labne peyniri çırpın.
Kase veya kuplara sırayla beze-çilek ve yoğurtlu karşımdan yerleştirin.
En üste 2 adet beze ve 2 adet çilek yerleştirin.
Soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
27 Mayıs 2013 Pazartesi
24 Mayıs 2013 Cuma
KAHVALTI MASASI-30
Geçen hafta Feshane'de Kastamonu günleri vardı.
Bir Kastamonu'lu olarak Cumartesi günü festivale gittim, yöresel ürünlerinden aldım.
Kahvaltılık ürünlerden özellikle marmelatlarından aldım.
Birde Kastamonu dışında, İstanbul'da kolay kolay bulunmayan Kastamonu pastırmasından aldım.
Ertesi gün pazar kahvaltısında aldığım ürünlerle misafirlerime kahvaltı hazırladım.
Marmelat ve reçel çeşitlerinin bol olması sebebiyle, bir de Kastamonu çekme helvası varken ayrıca tatlı yapmadım.
Festivalde çektiğim resimleri gezi sayfamda yayınlıyorum, görmek isterseniz bakınız;
6.Feshane Kastamonu Günleri
6.Feshane Kastamonu Günleri (2) (İlçe tanıtım stantları)
6.Feshane Kastamonu Günleri (3) (Yöresel ürünler ve yiyecekler)
6.Feshane Kastamonu Günleri (4) (dışarıda ki yiyecek tezgahlarından, bahçe bölümünden çektiğim resimler)
6.Feshane Kastamonu Günleri-Video
KAHVALTI MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.
Domates-salatalık en güzel zamanında olduğu için masada ki yerini aldı.
Reçellerim;
Bir Kastamonu'lu olarak Cumartesi günü festivale gittim, yöresel ürünlerinden aldım.
Kahvaltılık ürünlerden özellikle marmelatlarından aldım.
Birde Kastamonu dışında, İstanbul'da kolay kolay bulunmayan Kastamonu pastırmasından aldım.
Ertesi gün pazar kahvaltısında aldığım ürünlerle misafirlerime kahvaltı hazırladım.
Marmelat ve reçel çeşitlerinin bol olması sebebiyle, bir de Kastamonu çekme helvası varken ayrıca tatlı yapmadım.
Festivalde çektiğim resimleri gezi sayfamda yayınlıyorum, görmek isterseniz bakınız;
6.Feshane Kastamonu Günleri
6.Feshane Kastamonu Günleri (2) (İlçe tanıtım stantları)
6.Feshane Kastamonu Günleri (3) (Yöresel ürünler ve yiyecekler)
6.Feshane Kastamonu Günleri (4) (dışarıda ki yiyecek tezgahlarından, bahçe bölümünden çektiğim resimler)
6.Feshane Kastamonu Günleri-Video
KAHVALTI MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.
Domates-salatalık en güzel zamanında olduğu için masada ki yerini aldı.
Reçellerim;
2-
Havuç Reçeli
3-Alıç Marmelatı
Alıç marmelatını festivalden aldım ama kendi yaptığım tarif burada
4-Kızılcık Marmelatı
Kızılcık marmelatını festivalden aldım ama kendi yaptığım tarif burada
Aldığım marmelatlardan biraz bahsetmek istiyorum.
Festivalde ki bazı stantlar da çok güzel kahvaltılık ürünler ve marmelatlar vardı, bende tadını bildiğim, kızılcık bulunca yaptığım kızılcık marmelatından aldım.
Son anda tezgahta Alıç marmelatını (sarı kasede olan) görünce önce tadına baktım, sonra ondan da aldım.
Açıkçası daha önce Alıç marmelatını ne duydum, ne de yedim ama tadına bayıldım.
Bir daha önüme çıkarsa hiç tereddüt etmeden tekrar alırım.
Alıç için şunlar yazıyordu;
*Kalbin düzenli çalışmasını sağlar.
*Damarları açar.
*Yağları eritir.
*Damar tıkanıklığını önler.
*Kalp krizine karşı korur.
Kastamonu'nun en sevilen ürünlerinden çekme helva.
"Afiyetle Kalın"
21 Mayıs 2013 Salı
PEYNİRLİ BİBER KIZARTMASI
Peynirli biber kızartmasını son dönemde sık sık internette görüyorum.
Kahvaltı için değişik bir tarif olduğu için Pazar günü gelen misafirlerime pişirdim.
Kahvaltının resimleri burada
Gördüğüm çoğu tarifte çarliston biberle yapılıyordu ve yağda kızartılıyordu.
Ben, kabukları daha ince olduğu için köy biberi kullandım.
Bol yağda kızartmak yerine, biberlerin üzerine fırça ile zeytinyağ sürüp, fırında pişirdim.
Beklediğimde daha güzel oldu, kırmızı biberler közlenmiş gibi olduğu için kabuğu zorlanmadan çıktı.
Kahvaltı için farklı tarifler arıyorsanız, bu tarifi de bir deneyin derim.
Diğer kırmızı biber tariflerimi buradan görebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
PEYNİRLİ BİBER KIZARTMASI;
Malzemeler;
10 adet yeşil köy biberi,
5 adet kırmızı biber,
İç malzemesi için;
2 su bardağı lor peynir,
6-7 dal maydanoz,
2 yemek kaşığı çörek otu,
1 tatlı kağı kırmızı pul biber,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
Üzeri için;
Yarım çay bardağı zeytinyağı.
TARİFİ;
Biberleri yıkayıp, tohumlarını çıkarın.
İç malzemesini karıştırarak biberlerin içine doldurun.
Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin.
Biberleri dizin, üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürün.
Üzeri hemen yanmasın diye önce folyo kapatın.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki fırında pişirmeye başlayın.
Son 10 dakika üzerinde ki folyoyu kaldırarak pişirin.
"Afiyet Olsun"
Kahvaltı için değişik bir tarif olduğu için Pazar günü gelen misafirlerime pişirdim.
Kahvaltının resimleri burada
Gördüğüm çoğu tarifte çarliston biberle yapılıyordu ve yağda kızartılıyordu.
Ben, kabukları daha ince olduğu için köy biberi kullandım.
Bol yağda kızartmak yerine, biberlerin üzerine fırça ile zeytinyağ sürüp, fırında pişirdim.
Beklediğimde daha güzel oldu, kırmızı biberler közlenmiş gibi olduğu için kabuğu zorlanmadan çıktı.
Kahvaltı için farklı tarifler arıyorsanız, bu tarifi de bir deneyin derim.
Diğer kırmızı biber tariflerimi buradan görebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
PEYNİRLİ BİBER KIZARTMASI;
Malzemeler;
10 adet yeşil köy biberi,
5 adet kırmızı biber,
İç malzemesi için;
2 su bardağı lor peynir,
6-7 dal maydanoz,
2 yemek kaşığı çörek otu,
1 tatlı kağı kırmızı pul biber,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
Üzeri için;
Yarım çay bardağı zeytinyağı.
TARİFİ;
Biberleri yıkayıp, tohumlarını çıkarın.
İç malzemesini karıştırarak biberlerin içine doldurun.
Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin.
Biberleri dizin, üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürün.
Üzeri hemen yanmasın diye önce folyo kapatın.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki fırında pişirmeye başlayın.
Son 10 dakika üzerinde ki folyoyu kaldırarak pişirin.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)