Hazır baklava yufkası ile yapılan klasik tariflerden sıkıldınız mı?
Peki hazır baklava yufkasını keserken çok mu zorlanıyorsunuz?
Bu sorulara cevabınız "evet" ise o zaman tam size göre bir tarifim var :)
Beliş tatlısını yıllar önce Gülcan'da görmüş not almıştım ama denemek için fırsatım olmamıştı.
Geçen ay misafirlerim için farklı tatlı tarifi ararken not aldığım kağıt önüme çıktı.
Evde de başka bir tarif için aldığım hazır baklava yufkasının yarısı vardı, hemen tarifi uyguladım.
Şahsen ben çoook beğendim :)
Misafirlerim de beğendi, geçen hafta annemin misafirlerine hazırladım, onlarda beğendi ve pek çok kişiye tarif verdim.
Daha fazla ertelemeden buradan tarifi vereyim, herkes bu güzel tariften faydalansın :)
Hazır baklava yufkası ile hazırladığım diğer tatlı ve börek tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
13 Nisan 2015 Pazartesi
10 Nisan 2015 Cuma
TAVUKLU, GARNİTÜRLÜ SALATA
Yakında havalar ısınmaya başlayacak İnşaallah : )
O zaman bize sağlıklı, hafif ve serin salatalar lazım olacak.
Özellikle Ramazan ayında, sıcak günlerde bu tarz yoğurtlu salatalar çok iyi oluyor.
Bu salatanın içeriği tavuk, garnitür ve yoğurttan oluşuyor, bence yoğurt tavuğa çok yakışıyor.
Bu salatayı sadece yemekte değil, çay davetlerinizde de kullanabilirsiniz.
İsterseniz tepside değil, tek kişilik kaselerde de hazırlayabilirsiniz.
Ben dikdörtgen bir servis tabağı kullandım, süslemesinde ince dilimlenmiş turp, maydanoz yaprakları ve nane yaprakları kullandım.
O zaman bize sağlıklı, hafif ve serin salatalar lazım olacak.
Özellikle Ramazan ayında, sıcak günlerde bu tarz yoğurtlu salatalar çok iyi oluyor.
Bu salatanın içeriği tavuk, garnitür ve yoğurttan oluşuyor, bence yoğurt tavuğa çok yakışıyor.
Bu salatayı sadece yemekte değil, çay davetlerinizde de kullanabilirsiniz.
İsterseniz tepside değil, tek kişilik kaselerde de hazırlayabilirsiniz.
Ben dikdörtgen bir servis tabağı kullandım, süslemesinde ince dilimlenmiş turp, maydanoz yaprakları ve nane yaprakları kullandım.
7 Nisan 2015 Salı
SOTELENMİŞ BRÜKSEL LAHANASI
Havalar soğuk olsa da mevsim olarak bahar ayındayız.
Bugün kışlık sebzelerden olan Brüksel lahanası tarifi vermek istiyorum.
Birde pancarla hazırlanan bir içecek tarifi verip, kışlık sebzelerle hazırlanan tariflerin yayınına mevsimi gelinceye kadar ara vereyim.
Brüksel lahanası pek çok kişinin yoğun lahana tadı olduğu için sevmediği bir sebze.
Fakat kendisi çok şirin bir sebzedir, özellikle et-tavuk-köfte gibi yemeklerin yanına garnitür olarak çok yakışır.
Bizim evde çok şükür sevilerek yenir, en çok köfte ile birlikte pişirdiğim hali sevilir.
Diğer Brüksel Lahanalı tariflerim;
Fırında Brüksel Lahanalı Köfte
Etli Brüksel Lahanası
Köfte Mantolu Brüksel Lahanası
Bu tarifi hazırladığınız zaman isterseniz et-köfte-tavuk gibi yemeklerin yanında tereyağı ile soteleyerek sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Birde zeytinyağı ile soteleyerek makarna veya sarımsaklı yoğurtla ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
SOTELENMİŞ BRÜKSEL LAHANASI;
Malzemeler;
1 paket Brüksel lahanası,
Tereyağ veya zeytinyağ,
Tuz.
SOTELENMİŞ BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ;
Brüksel lahanalarının dışında ilk yaprakları koparın.
Dibinde ki sapı uzunsa çok az keserek düzleştirin.
Yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesin.
Eğer buharda sebze pişirme aparatınız yoksa lahanaları makarna süzgecinin içine yerleştirin.
Süzgeci içinde kaynar su olan tencerenin içine yerleştirin.
Tencereyi ocağa yerleştirin.
Ocağın ısısı çok yüksek olmasın.
Lahanaların üzerini bir kapakla kapatın.
Lahanalar yumuşayıncaya kadar bu şekilde pişirin.
Bu şekilde pişirdiğiniz zaman brüksel lahanalarının yaprakları dağılmadan pişecektir.
Dibi geniş bir tencerede veya tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin.
Not;
Eğer soğuk olarak tüketecekseniz tereyağ yerine yarım çay bardağı zeytinyağı kullanabilirsiniz.
Buharda pişmiş lahanaları, kesik kısmı aşağıya bakacak şekilde tencereye yerleştirin.
Çok yüksek olmayan ısıda kesik yüzleri kızarıncaya kadar pişirin.
Hazırladığınız lahanaları istediğiniz yemekle birlikte sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Bugün kışlık sebzelerden olan Brüksel lahanası tarifi vermek istiyorum.
Birde pancarla hazırlanan bir içecek tarifi verip, kışlık sebzelerle hazırlanan tariflerin yayınına mevsimi gelinceye kadar ara vereyim.
Brüksel lahanası pek çok kişinin yoğun lahana tadı olduğu için sevmediği bir sebze.
Fakat kendisi çok şirin bir sebzedir, özellikle et-tavuk-köfte gibi yemeklerin yanına garnitür olarak çok yakışır.
Bizim evde çok şükür sevilerek yenir, en çok köfte ile birlikte pişirdiğim hali sevilir.
Diğer Brüksel Lahanalı tariflerim;
Fırında Brüksel Lahanalı Köfte
Etli Brüksel Lahanası
Köfte Mantolu Brüksel Lahanası
Bu tarifi hazırladığınız zaman isterseniz et-köfte-tavuk gibi yemeklerin yanında tereyağı ile soteleyerek sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Birde zeytinyağı ile soteleyerek makarna veya sarımsaklı yoğurtla ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
SOTELENMİŞ BRÜKSEL LAHANASI;
Malzemeler;
1 paket Brüksel lahanası,
Tereyağ veya zeytinyağ,
Tuz.
SOTELENMİŞ BRÜKSEL LAHANASI TARİFİ;
Brüksel lahanalarının dışında ilk yaprakları koparın.
Dibinde ki sapı uzunsa çok az keserek düzleştirin.
Yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesin.
Eğer buharda sebze pişirme aparatınız yoksa lahanaları makarna süzgecinin içine yerleştirin.
Süzgeci içinde kaynar su olan tencerenin içine yerleştirin.
Tencereyi ocağa yerleştirin.
Ocağın ısısı çok yüksek olmasın.
Lahanaların üzerini bir kapakla kapatın.
Lahanalar yumuşayıncaya kadar bu şekilde pişirin.
Bu şekilde pişirdiğiniz zaman brüksel lahanalarının yaprakları dağılmadan pişecektir.
Dibi geniş bir tencerede veya tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin.
Not;
Eğer soğuk olarak tüketecekseniz tereyağ yerine yarım çay bardağı zeytinyağı kullanabilirsiniz.
Buharda pişmiş lahanaları, kesik kısmı aşağıya bakacak şekilde tencereye yerleştirin.
Çok yüksek olmayan ısıda kesik yüzleri kızarıncaya kadar pişirin.
Hazırladığınız lahanaları istediğiniz yemekle birlikte sıcak veya ılık olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)