Özellikle et yemeklerinin ve yağlı olan yemeklerin yanında hafifliği ile tercih sebebimdir.
Kereviz salatasını yoğurtlu, havuçlu, elmalı ve portakallı hazırlıyorum.
Bugün tarifini vereceğim çeşidinde ise tavuk eti var, hem lezzetli hem de besleyici bir tarif.
Yemek menülerine, çay menülerine girebilecek bir tarif.
Salatayı hazırladığınız zaman istediğiniz gibi sunum yapabilirsiniz, ben sizin için 2 sunum önerisi hazırladım.
Ayrıca bu salataya cevizin de çok yakıştığını belirtmek isterim.
Kerevizin mevsimi geçmek üzere ama kereviz ile hazırladığım diğer tariflerim BURADA
"Afiyetle Kalın"
1. sunum önerisi
Tavuklu kereviz salatasını hazırladığınız zaman servis tabağında üzerini cherry domates ve nane-maydanoz yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
2. sunum önerisi
Hazırladığınız salatayı servis tabağına yerleştirin, üzerine soğuk sızma zeytinyağı dökün.
İsterseniz salçalı sos hazırlayıp o şekilde de sunum yapabilirsiniz.
TAVUKLU KEREVİZ SALATASI;
Malzemeler;
3 adet orta boy kereviz,
1 adet tavuk göğsü veya 2 adet tavuk budu,
2 su bardağı yoğurt,
1 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı mayonez, (isteğe bağlı)
Tuz,
Zeytinyağı,
Sunum için;
Cherry domates, nane yaprakları.
TAVUKLU KEREVİZ SALATASI TARİFİ;
Tavuk göğsü veya tavuk budunu haşlayın.
Derilerini ayırın, etlerini küçük küçük didikleyin.
Kerevizin kabuklarını soyup, yıkayın, rendeleyin.
Kararmaması için hemen üzerine yoğurt ekleyin, karıştırın.
Didilmiş tavuk etlerini de ekleyip karıştırın.
Not;
Eğer kerevizin yeşil yaprakları varsa yıkayıp, ince ince keserek salatanıza ilave edebilirsiniz.
Dövülmüş sarımsağı, mayonezi, tuzunu ve yağını ekleyin.
Hazırladığınız salatayı servis tabağına yerleştirin.
Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin.
Domates ve nane yaprakları ile süsleyip, servis yapın.
"Afiyet Olsun"