16 Şubat 2017 Perşembe

YOĞURTLU ISPANAK KÖKÜ

muhteremle afiyetle
Ispanak pişirdiğiniz zaman kökünü ne yapıyor sunuz?
Açıkçası çoğu zaman çöpe atıyoruz.
Çocuklarım küçükken sebze çorbası için mutlaka ıspanak köklerini tamamen kullanırdım.
Fakat son yıllarda ıspanak kökünü her zaman kullanmıyorum.
Ispanak temizlerken tam dip kısmından kestiğim için ıspanak köklerimin ziyan olduğunu da düşünmüyorum.
Ispanaklı börek yapmak için ıspanakların daha çok yeşil kısmını kullanıyorum, o zaman artan ıspanağın kök kısmını ya bu şekilde yada ıspanak pane (ıspanak balığı) yaparak değerlendiriyorum.
Ispanak pane tarifim 👉BURADA
Ispanak ile hazırladığım diğer tariflerim 👉 BURADA 
"Afiyetle Kalın"

ıspanak tarifleri
YOĞURTLU ISPANAK KÖKÜ;
Malzemeler;
Yarım kilo ıspanağın kök kısımları,
2 su bardağı yoğurt,
2 diş sarımsak,
Tuz, zeytinyağı, kırmızı pul biber, kuru nane.

ıspanak yemekleri tarifleri
YOĞURTLU ISPANAK KÖKÜ TARİFİ;
Ispanakların kök kısımlarını 1 parmak uzunluğunda kesin.
Üzerinde ki toprak ve kumlardan arınması için 10-15 dakika kadar suda ıslatın.
Bol suda üzerinde ki kumlardan arınıncaya kadar yıkayın.
Eğer buharda sebze pişirme aparatınız varsa onu kullanarak ıspanak köklerini hafifçe pişirin.
Buharda pişirmeyecekseniz kaynar suda, 5-6 dakika kadar haşlayıp, hemen soğuk su dolu kaba aktarın.
Sonrasında iyice süzün.
Tavaya biraz zeytinyağı dökün, ıspanak köklerini tavaya alın, üzerine tuz serpin, zeytinyağında soteleyin.
Sotelenen ıspanak köklerini servis tabağına dizin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
Sızma zeytinyağı, kırmızı pul biber ve kuru nane serpin.
"Afiyet Olsun"


14 Şubat 2017 Salı

ÇİKOLATA KAPLI KESTANELİ BONBON

Muhteremle afiyetle
Kestane kış akşamlarının en güzel yemişlerinden birisidir.
Kestaneyi haşlayabilir veya fırında kebap yapabilirsiniz.
Veya bir kaç malzeme ekleyerek nefis bonbonlar hazırlayabilirsiniz.
Daha önce 👉 BURADA kestaneli bonbon tarifi vermiştim.
Bugünkü kestaneli bonbonumuz ile biraz daha süslü ve lezzetli 😊
Bonbonları hazırladıktan sonra bisküvilerin üzerine diziyorsunuz ve üzerine eritilmiş çikolata döküyorsunuz.
Erimiş çikolatanın etkisi ile bisküvi ve bonbon birbirine yapışıyor.
Tek lokmalık nefis bir tatlınız oluyor.
Bu çikolatalı bonbonlar kahvenin yanına da çok yakışıyor😏
"Afiyetle Kalın"


10 Şubat 2017 Cuma

ERİŞTELİ KEREVİZ SALATASI

muhteremle afiyetle
Kerevizi çok severim, soğuk yada sıcak olarak her şekilde hazırlarım.
Her hafta pazardan aldığım sebzeler arasında kereviz mutlaka bulunur.
Misafir masalarım için de yoğurtlu kereviz yaparım.
Kereviz yoğurtlu ve soğuk olarak  yendiği zaman o kendine has kokusu ve tadı o kadar çok hissedilmiyor.
Ben kerevizi sevmeyen pek çok kişinin yoğurtlu salatasını severek yediğine çok şahit oldum.
Bugünkü tarif ise tamamen doğaçlama ortaya çıktı.
Bir gün yine yoğurtlu salatasını hazırlamak için kereviz rendeledim, şekli o an bana eriştenin şeklini anımsattı.
Hemen evde bulunan erişteyi haşladım, rendelediğim kereviz ve yoğurt ile karıştırdım.
Ortaya çok lezzetli ve doyurucu olan bu salata çıktı.
Bu sene kerevizi sadece bu şeklide hazırladım.
Erişte ve rendelenmiş kereviz birbirine şekil olarak çok benziyor, çok güzel de uyum sağladılar.
Kereviz ile hazırladığım diğer tariflerim  BURADA
"Afiyetle Kalın" 

celery salad
ERİŞTELİ KEREVİZ SALATASI;
Malzemeler;
3 adet orta boy kereviz,
2 su bardağı erişte,
2 su bardağı yoğurt,
1 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı mayonez, (isteğe bağlı)
Tuz,
Zeytinyağı,
Sunum 1 için;
Maydanoz yaprakları,
Turp dilimleri,
Sunum 2 için; 
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığı salça,
1 tatlı kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber.

celery
ERİŞTELİ KEREVİZ SALATASI TARİFİ;
Kerevizin kabuklarını soyup, yıkayın, rendeleyin.

Kararmaması için hemen üzerine yoğurt ekleyin, karıştırın.
Kerevizin yeşil yaprakları varsa yıkayıp, ince ince keserek salatanıza ilave edin.
Dövülmüş sarımsağı, mayonezi, tuzunu ekleyin.

Erişteyi tuzlu suda haşlayıp, süzün.
Üzerinden soğuk su geçirip, iyice süzülmesini sağlayın.
Erişteyi kerevize ilave edin, sızma zeytinyağı döküp karıştırın.
Hazırladığınız salatayı servis tabağına yerleştirin.
Sunum 1 için;
Maydanozları yıkayıp, iyice süzdürün.
Salatanın üzerine maydanoz yapraklarını yerleştirn.
Üzerine ince dilimlediğiniz turpları çiçek şeklinde yerleştirin.
Sunum 2 için;
Zeytinyağını ısıtın, içine salçayı, kırmızı pul biberi ve kuru naneyi ilave edip, biraz pişirin.
Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün.

celery
"Afiyet Olsun"