Bahar aylarında "bir yemek bloggerinin en yoğun olduğu zaman bahar aylarıdır" demiştim.
Fakat yaz aylarında ki hareketliliği unutmuşum sanırım.
Yaz aylarında da bazı sebze ve meyveler sadece bir kaç hafta tezgahta görünüp yok olabiliyor.
Mesela bugünkü tarifimizde kullandığımız vişne çıktıktan sonra bir kaç hafta içinde tezgahlardan kalkıyor.
Bu süre içinde vişne alıp buzluğa kaldırmak, konservesini yapmak, reçel kaynatmak, blogda yayınlamak için farklı vişneli tarifler hazırlamak bayaa koşuşturmaya sebep oluyor.
Vişneli bir şeyler yapmanın, buzluğa kaldırmanın en zor tarafı elbette çekirdeklerini çıkarmak😒
Tek tek o çekirdekleri çıkarmak çok zahmetli olsada kullandığınız zaman büyük kolaylık oluyor.
Geçtiğimiz haftalarda günlerimin çoğu vişne çekirdeği ve sarı kiraz çekirdeği çıkarmakla geçti.
Vişnelerin bir kısmını buzluğa kaldırdım, bir kısmını reçel yaptım.
22 Temmuz 2019 Pazartesi
VİŞNELİ CRUMBLE
Sarı kiraz da tezgahlarda çok uzun süre kalmıyor, onu sadece reçel yapmak için aldığım için bir tek reçel yaptım. Sarı kiraz reçelinin tarifi 👉BURADA
19 Temmuz 2019 Cuma
KÖFTELİ BEZELYE YEMEĞİ
Yemeği çok güzel olur, salatalara, garnitürlere, börek ve milföyün iç malzemesine çok güzel yakışır.
Tane bezelye ile çorba, yemek yapıyoruz fakat sanırım mutfaklarımıza daha çok yemek eşlikçisi, garnitür olarak giriyor.
Ben tane bezelyeyi en çok etli veya bugünkü tarifte ki gibi köfteli pişiririm.
İçine rengarenk (havuç, patates, kırmızı ve yeşil biber gibi) sebzeler eklemeyi çok severim.
Tane bezelyenin en iyi taraflarından birisi de kışlık olarak saklamaya uygun olması.
Fazla işlem gerektirmeden taneleri buzdolabı poşetlerine koyup, buzluğa kaldırabilirsiniz.
Bezelyeyi buzlukta yer yoksa konserve olarak da hazırlayabilirsiniz.
Birde kurutma yapılması var ama onun için ya fırında yada fazla nem olmayan yerlerde kurutmak gerekiyor.
Birde bezelyenin körpecik yaprak gibi olan hâli Sultani bezelye varki ben çok severim.
Her bahar Sultani Bezelye ile yaptığım tariflere yer veririm.
16 Temmuz 2019 Salı
ÇİLEKLİ BONBON
Bugün, geçtiğimiz günlerde tarifini verdiğim "Çilekli, Mini Çiçek Pasta" tarifinden artan keklerle hazırladığım bonbon tarifi var.
Kalıpla keserek kullandığım pandispanya veya kekleri her zaman bonbon yaparak değerlendiriyorum.
Fakat bu tarz bir tarif yapmak isterseniz elinizde artmış kek yoksa bisküvi kullanabilirsiniz.
Bisküvide bonbon tariflerinde çok iyi bir malzeme oluyor.
Ben içine taze çilek doğradım, iri kıyılmış ceviz içi kullandım.
Başka seçenek olarak;
İçine damla çikolata ekleyebilirsiniz veya bonbon yaptıktan sonra üzerlerine eritilmiş çikolata gezdirebilirsiniz.
Yuvarlayıp şekil verdikten sonra dışını Hindistan cevizi veya ince çekilmiş kuruyemişle kaplayabilirsiniz.
Bu tarif çocuk doğum günlerinde, konseptli partilerde pratikliği ile çok işinize yarayabilir.
O tarz partilerde üzerlerine dekoratif kürdanlar veya cake pops çubuklarından takabilirsiniz.
Kalıpla keserek kullandığım pandispanya veya kekleri her zaman bonbon yaparak değerlendiriyorum.
Fakat bu tarz bir tarif yapmak isterseniz elinizde artmış kek yoksa bisküvi kullanabilirsiniz.
Bisküvide bonbon tariflerinde çok iyi bir malzeme oluyor.
Ben içine taze çilek doğradım, iri kıyılmış ceviz içi kullandım.
Başka seçenek olarak;
İçine damla çikolata ekleyebilirsiniz veya bonbon yaptıktan sonra üzerlerine eritilmiş çikolata gezdirebilirsiniz.
Yuvarlayıp şekil verdikten sonra dışını Hindistan cevizi veya ince çekilmiş kuruyemişle kaplayabilirsiniz.
Bu tarif çocuk doğum günlerinde, konseptli partilerde pratikliği ile çok işinize yarayabilir.
O tarz partilerde üzerlerine dekoratif kürdanlar veya cake pops çubuklarından takabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)