24 Temmuz 2019 Çarşamba

ÇAY MASASI-41

Muhterem'le Afiyetle
Bu küçük çay masasını geçen yaz hazırlamıştım.
Kızım yaz tatili için yanımıza gelmişti.
Bu masayı kuzenleri ile bir araya geldiği gün hazırladım.
Haberli bir buluşma değildi, o sebeple mütevazi ve pratik tariflerle 1-2 saat içinde masayı kurdum.
Bu buluşmadan 2 gün sonra tatile gittiğimiz için yayınlama fırsatım olmadı.
İstanbul'a döndükten sonra da menüde bulunan vişne ve semizotunun mevsimi geçtiği için yayınlamak istemedim.
Şimdi ise vişne ve semizotunun en güzel zamanları,  bu masanın hazırlandığı gün olan ürünleri bol bol bulabilirsiniz.


22 Temmuz 2019 Pazartesi

VİŞNELİ CRUMBLE

Muhterem'le Afiyetle

Bahar aylarında "bir yemek bloggerinin en yoğun olduğu zaman bahar aylarıdır" demiştim.
Fakat yaz aylarında ki hareketliliği unutmuşum sanırım.
Yaz aylarında da bazı sebze ve meyveler sadece bir kaç hafta tezgahta görünüp yok olabiliyor.
Mesela bugünkü tarifimizde kullandığımız vişne çıktıktan sonra bir kaç hafta içinde tezgahlardan kalkıyor.
Bu süre içinde vişne alıp buzluğa kaldırmak, konservesini yapmak, reçel kaynatmak, blogda yayınlamak için farklı vişneli tarifler hazırlamak bayaa koşuşturmaya sebep oluyor.
Vişneli bir şeyler yapmanın, buzluğa kaldırmanın en zor tarafı elbette çekirdeklerini çıkarmak😒
Tek tek o çekirdekleri çıkarmak çok zahmetli olsada kullandığınız zaman büyük kolaylık oluyor.
Geçtiğimiz haftalarda günlerimin çoğu vişne çekirdeği ve sarı kiraz çekirdeği çıkarmakla geçti.
Vişnelerin bir kısmını buzluğa kaldırdım, bir kısmını reçel yaptım.

Sarı kiraz da tezgahlarda çok uzun süre kalmıyor, onu sadece reçel yapmak için aldığım için bir tek reçel yaptım. Sarı kiraz reçelinin tarifi 👉BURADA

19 Temmuz 2019 Cuma

KÖFTELİ BEZELYE YEMEĞİ

Bezelye denince ilk akla gelen tane bezelye, mutfakların olmazsa olmazlarındandır.
Yemeği çok güzel olur, salatalara, garnitürlere, börek ve milföyün iç malzemesine çok güzel yakışır.
Tane bezelye ile çorba, yemek yapıyoruz fakat sanırım mutfaklarımıza daha çok yemek eşlikçisi, garnitür olarak giriyor.
Ben tane bezelyeyi en çok etli veya bugünkü tarifte ki gibi köfteli pişiririm.
İçine rengarenk (havuç, patates, kırmızı ve yeşil biber gibi) sebzeler eklemeyi çok severim.
Tane bezelyenin en iyi taraflarından birisi de kışlık olarak saklamaya uygun olması.
Fazla işlem gerektirmeden taneleri buzdolabı poşetlerine koyup, buzluğa kaldırabilirsiniz.
Bezelyeyi buzlukta yer yoksa konserve olarak da hazırlayabilirsiniz.
Birde kurutma yapılması var ama onun için ya fırında yada fazla nem olmayan yerlerde kurutmak gerekiyor.
Birde bezelyenin körpecik yaprak gibi olan hâli Sultani bezelye varki ben çok severim.
Her bahar Sultani Bezelye ile yaptığım tariflere yer veririm.