24 Eylül 2020 Perşembe

KARABUĞDAY CACIĞI

Muhterem'le Afiyetle

Bu aralar yazı yazmak için yine fırsat bulamıyorum.
Fırsat bulduğum zamanlarda da yenilenen Blogger kontrol paneline alışmaya çalışıyorum.
Ben çok fazla yenilik seven birisi değilim, alıştığım düzenin bozulmasını istemem.
Uzun zamandır alıştığımız Blogger'in eski kontrol paneli ile çok kolay yazı yazıyordum.
Yaz aylarından itibaren bu yenilik hizmete girdi fakat isteyen eski sistemi de kullanabiliyordu.
Bende yeni sisteme geçemeyi erteliyordum fakat bu ay eski sistem tamamen devreden çıktı.
Şimdi her şey değişmiş durumda, mecburen yeni panele alışmaya çalışıyorum.

19 Eylül 2020 Cumartesi

PEYNİRLİ, KAMBER BİBERİ

Muhterem'le Afiyetle

Kamber biberi ile geçen yıl bir tarif vermiş, Kamber biberi yaptığım diğer tarifleri yayınlamaya fırsat bulamadan mevsimi geçmişti.
Bugün, bugünlerde mevsimi gelen Kamber biberi ile hazırladığım bir tarif vereceğim.
Bu tarifte kamber biberinin içini, beyaz peynirli bir karışım ile dolduruyorsunuz.
Kaşar peynir ile üzerini kapatıp, fırında pişiriyorsunuz.
Kahvaltı veya diğer öğünlerde kullanabileceğiniz, biberin göz alıcı rengi ile masada göz dolduran nefis bir tarif.

7 Eylül 2020 Pazartesi

AKŞAM YEMEĞİ-19

Muhterem'le Afiyetle
Bu yaz köydeki evimizde hazırladığım yemek masalarından birisinin menüsünde, Kastamonu'nun meşhur yemeği olan "Tirit" vardı.
Bugünkü yemek masası resimlerim o masaya ait olacak.
Tirit yemeği, özellikle evde kemikli et varsa ilk düşünülen tariflerden birisidir.
Kastamonu'da "Tirit" merkeze yakın yerlerde, Kastamonu'nun meşhur ürünlerinden birisi olan "kel simit" ile hazırlanır.
Bu simitin üzerinde hiç susam yoktur ve normal simitten daha sert bir yapısı vardır.
Pek çok yerde tirit bu simitle yapılır.
Fakat sahil kesimlerine doğru gidildikçe tirit kuru yufka ile hazırlanır.
Bizde de hep kuru yufka ile hazırlanır.
Kastamonu'lu ev hanımlarının çoğu yufka açmayı bildiği için yufkasını kendisi hazırlar ve tirit için yufkayı biraz daha fazla pişirerek, normal böreklik yufkadan daha daha kuru olmasını sağlar.
Eğer benim gibi yufka açmayı bilmiyorsanız, imalat yapan yufkacılardan tiritlik yufka talep edebilirsiniz.
Yufkacı imalat yapmayıp sadece satıyorsa o zaman normal yufkayı alıp, rulo şeklinde tiritlik olarak kesip, tepsiye diziyorsunuz ve kuruması için fırında 20 dakika kadar pişiriyorsunuz.
Servis sırasında üzerine kemikli etin suyunu dökerek servis yapıyorsunuz.
Geçtiğimiz yıllarda Ramazan'da iftar misafirlerim için daha kalabalık bir masa için tirit hazırlamıştım.
İftar masasının resimleri 👉BURADA