Bugünkü tarifimde daha önce burada yer vermediğim iki ürün var.
Bunlardan birisi taze Zerdeçal, diğeri Basmati Pirinci.
Zerdeçal, toz baharat olarak mutlaka mutfağımda yer alır, özellikle çorba ve tavuk yemeklerinde sık sık kullanırım.
Fakat taze olarak hiç kullanmamıştım.
Geçtiğimiz haftalarda A101 de taze Zerdeçal gördüm, tazesi kurusundan iyidir deyip aldım.
Taze zerdeçal ile 4 tarif hazırladım, resimlerini çektim.
En kısa zamanda onları da yayınlayacağım.
Tarifini verdiklerim;
Zerdeçalla ilk olarak pilav hazırladım.
Altın pilav da denilen bu pilav için Basmati pirinci kullandım.
Rengi benim beklediğimden çok daha canlı ve çarpıcı oldu.
Hatta o kadar çarpıcı oldu ki resimlerde netleme problemi yaşadım.
Bu resimlerde renklerde oynama yok, pilav tam bu renkte oldu.
Sizi yine bol resimli bir tarif bekliyor👇