10 Mart 2021 Çarşamba

MİRAÇ KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN!

Muhterem'le Afiyetle

Miraç Kandilimiz Mübarek Olsun!
Hastalara şifa, borçlulara eda, kimsesizlere hami, muhtaca dost eli,
Küslere barış, işsize iş, mekanı olmayana hayırlı mekan,
Evladı olmayana hayırlı evlat, rızkı dar olanlara bolluk,
Sıkıntısı olanlara da hayırlı kolaylık nasip eyle YA RABBİ!..
Yeryüzünden gelebilecek, gökyüzünden gelebilecek, sağımızdan, solumuzdan, önümüzden, arkamızdan gelebilecek her türlü bela, musibet, afet ve hastalıklara karşı hepimizi koru YA RABBİ!.. (Amiiin)
Dualarınız kabul, kandiliniz mübarek olsun.
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
 
Kandilde ihtiyacınız olabilecek helva tariflerim;
 
 
 
 
 
 
"Afiyetle Kalın" 
 
 
 
 

 

7 Mart 2021 Pazar

AKŞAM YEMEĞİ-22

Muhterem'le Afiyetle

Bugün, yazın köydeki evimizde hazırladığım yemek masalarından birisini daha paylaşacağım.
Bu masanın menüsünde hem yazlık, hemde 4 mevsimlik tarifler yer aldı.
Yazlık tarifler; bir nevi domates salatası olan kaşık salatası ve pirinçli kabak salatasıydı. 
Günümüzde her sebzeye 4 mevsim ulaşılsa da, yaz aylarında ki domates-salatalık ve biberin tadı hiç bir şeyde yok.
Kabak bile nerdeyse hiç ortalıktan kalkmadı ama tadı yok, o da yine mevsiminde güzel.
Kaşık salatası için kullandığım ürünler soğan hariç, kendi bahçemizin ürünleriydi. 
Kabak salatası için kullandığım kabakta geçen yaz bahçemizin en çok verdiği ürünlerden biriydi.
Kabakları en çok salata ve kızartma, çorba, pirinçli yemek, dolma gibi tariflerle değerlendirdim.

4 Mart 2021 Perşembe

KREMALI YER ELMASI

Mart ayı gelince Bahar gelmiş demektir.
Şimdiden tezgahlarda Bakla, Enginar görünmeye başladı.
Elimde yayınlanmayı bekleyen çok sayıda kış sebze ve meyvesi ile hazırladığım tarifler var.
Bahar kendisini iyice hissettirmeden bir an önce yayınlamam lazım.
Yetişmeyenlerde Allah ömür verirse bir daha kışı bekleyecekler.
Bugünkü kış sebzemiz olan Yer Elması, çok fazla bilinmeyen yada tercih edilmeyen bir kök sebzedir.
Tercih edilmeme sebeplerinin başında; çok fazla girinitili çıkıntılı olan yapısı yüzünden dış yüzeyini soymanın zor olması geliyor.
Ben son yıllarda Yer Elmasını 2-3 saat önceden ılık su ile ıslayıp, sonrasında mutfak fırçası ile iyice fırçalıyorum.
Dışını soymadan kullanıyorum.
Birde bu sebzenin tatlımsı yanı ağır basan ne tatlı, ne tuzlu diyebileceğim nötr bir tadı var, herkes bu tadı sevmiyor.
Yer elması ile daha öncede tarifler verdim.
Geçtiğimiz ay aldığım zaman aklıma patates ile pişirdiğimiz kremalı tarif geldi, o şekilde pişirdim.
Fırın yemekleri her zaman güzeldir, hele içinde krema üzerinde kaşar peynir varsa lezzeti daha da katlanır.
Yer elmasının baskın bir tadı olmadığı için baharatlarla yemeğinizi biraz daha lezzetlendirebilirsiniz.