29 Mayıs 2013 Çarşamba

YOĞURTLU ENGİNAR

Enginar çok faydalı olduğu halde ne yazık ki herkesin sevdiği bir sebze değil.
Kereviz de aynı şekilde fazla sevilmez, benim kızım da kerevizi ve enginarı sevmezdi.
Fakat sonradan anladık ki bu sebzelerin sıcak halini sevmiyor, özellikle kerevizin sıcakken olan kokusuna tahammül edemiyor, soğuk ve yoğurtlu olarak yiyor.
Bu bahar enginar hazırlarken bunu göz önüne alarak soğuk ve yoğurtlu hazırladım, kızım seve seve yedi.
Genellikle bu şekilde yoğurtlu ve salçalı soslu hazırlanan yemeklere mantı yakıştırması yaptığımız için bu tarife de kendi aramızda enginar mantısı dedik : )
Bir de enginar cacığı hazırlıyorum onu daha da çok sevdi : )
Enginar cacığının tarifi BURADA
Eğer sizde enginarı sevmiyorsanız, ona yoğurtlu ve soğuk olarak bir şans daha verin.
Diğer enginar tariflerim BURADA
"Afiyetle Kalın"


27 Mayıs 2013 Pazartesi

BEZELİ ÇİLEK

 
Çilek tezgahlardan kalkmadan çilekli tariflere devam.
Bu tarifi Narince blogunda Necla'da görünce çok hoşuma gitti.
Necla tarifinde beze-krema-çilek üçlüsünü kullanmış.
Ben krema değil de yoğurt-pudra şekeri ve labne peynir kullandım.
Beze kızımın en sevdiği atıştırmalıklardan birisidir, bu sağlıklı tatlıyı da çok severek yedi.
Beze tarife görüntü olarak çok yakıştı, labneli-pudra şekerli yoğurdun tadı da çok güzel oluyor.
Diğer çilek tariflerim burada
"Afiyetle Kalın"

BEZELİ ÇİLEK;
Malzemeler; (2 kişilik)
8 adet beze,
1 kase küçük boy çilek,
2 su bardağı yoğurt,
1 çay bardağı pudra şekeri,
2 yemek kaşığı labne peynir.

TARİFİ;
Çilekleri temizleyip, yıkayın ve iyice süzülmesi için süzgece alın.
Yoğurt, pudra şekeri ve labne peyniri çırpın.
Kase veya kuplara sırayla beze-çilek ve yoğurtlu karşımdan yerleştirin.
En üste 2 adet beze ve 2 adet çilek yerleştirin.
Soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

24 Mayıs 2013 Cuma

KAHVALTI MASASI-30

Geçen hafta Feshane'de Kastamonu günleri vardı.
Bir Kastamonu'lu olarak Cumartesi günü festivale gittim, yöresel ürünlerinden aldım.
Kahvaltılık ürünlerden özellikle marmelatlarından aldım.
Birde Kastamonu dışında,  İstanbul'da kolay kolay bulunmayan Kastamonu pastırmasından aldım.
Ertesi gün pazar kahvaltısında aldığım ürünlerle misafirlerime kahvaltı hazırladım.
Marmelat ve reçel çeşitlerinin bol olması sebebiyle, bir de Kastamonu çekme helvası varken ayrıca tatlı yapmadım.

Festivalde çektiğim resimleri gezi sayfamda yayınlıyorum, görmek isterseniz bakınız;

6.Feshane Kastamonu Günleri

6.Feshane Kastamonu Günleri (2) (İlçe tanıtım stantları)

6.Feshane Kastamonu Günleri (3) (Yöresel ürünler ve yiyecekler)

6.Feshane Kastamonu Günleri (4) (dışarıda ki yiyecek tezgahlarından, bahçe bölümünden çektiğim resimler)

6.Feshane Kastamonu Günleri-Video

KAHVALTI MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz. 






Domates-salatalık en güzel zamanında olduğu için masada ki yerini aldı.

 Reçellerim;                 

3-Alıç Marmelatı 
   Alıç marmelatını festivalden aldım ama kendi yaptığım tarif burada

4-Kızılcık Marmelatı
   Kızılcık marmelatını festivalden aldım ama kendi yaptığım tarif burada

Aldığım marmelatlardan biraz bahsetmek istiyorum.
Festivalde ki bazı stantlar da çok güzel kahvaltılık ürünler ve marmelatlar vardı, bende tadını bildiğim, kızılcık bulunca yaptığım kızılcık marmelatından aldım.
Son anda tezgahta Alıç marmelatını (sarı kasede olan) görünce önce tadına baktım, sonra ondan da aldım.
Açıkçası daha önce Alıç marmelatını ne duydum, ne de yedim ama tadına bayıldım.
Bir daha önüme çıkarsa hiç tereddüt etmeden tekrar alırım.
Alıç için şunlar yazıyordu;
*Kalbin düzenli çalışmasını sağlar.
*Damarları açar.
*Yağları eritir.
*Damar tıkanıklığını önler.
*Kalp krizine karşı korur.

 Kastamonu'nun en sevilen ürünlerinden çekme helva.

"Afiyetle Kalın"