Bense kaşarlı ve beyaz peynirliyi çok severim.
Bu pide hamuru ölçüsü ile tart kalıplarımda 3 adet pide hazırlıyorum.
İkisi kıymalı-yumurtalı, yada sucukluysa, birisi mutlaka benim için kaşarlı olur.
Kaşarlı olan, kıymalı olana göre daha hafif oluyor.
"Afiyetle Kalın"
KAŞARLI PİDE;
Malzemeler;
Pide Hamuru Malzemesi;1 adet küçük paket yaş maya,
1 su bardağı ılık su,
1 su bardağı ılık süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 adet yumurta,
2 tatlı kaşığı tepeleme toz şeker,
2 tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar un (tahminen 5-5 buçuk su bardağı)
Üzerine;
1 adet yumurta (üzerine sürmek için)
Pide Hamuru Malzemesi;1 adet küçük paket yaş maya,
1 su bardağı ılık su,
1 su bardağı ılık süt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 adet yumurta,
2 tatlı kaşığı tepeleme toz şeker,
2 tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar un (tahminen 5-5 buçuk su bardağı)
Üzerine;
1 adet yumurta (üzerine sürmek için)
Pide başına 1 su bardağı olmak üzere 3 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir,
3 yemek kaşığı susam veya çörek otu.
Kalıbı yağlamak için;Biraz sıvı yağ ve un.
3 yemek kaşığı susam veya çörek otu.
Kalıbı yağlamak için;Biraz sıvı yağ ve un.
NOT;
Verdiğim ölçülerle 1 adet yuvarlak Borcam ve bir tart kalıbı ile 2 adet pide çıkıyor.
Yada küçük boy tart kalıbıyla 3 adet pide çıkıyor.
Tarifi;
Tarifi;
Mayayı ılık su ve süt içinde iyice ezin.
Sıvı yağı,yumurtayı ekleyip, karıştırın.
Ununu ilave edip, tuzunu ve şekerini ekleyin.
Kıvamlı bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
Çok çabuk toparlanan bir hamur olduğu için çabucak toparlanacaktır.
Hamurun üzerini örtüp, sıcak bir yerde 15-20 dakika dinlendirin.
Dinlenen ve kabaran hamuru ikiye,kalıbınız küçükse üçe ayırın.
Hamurun diğerlerini de farklı bir iç malzemesi kullanarak hazırlayabilirsiniz.
Yuvarlak bir Borcam veya benim kullandığım gibi bir tart kalıbını yağlayıp,un serpin.
Hamuru merdane yardımı ile açıp, kalıbınıza kenarları biraz yukarıda olacak şekilde yerleştirin.
Daha sonra kenarlarını içe doğru kıvırın.
Ortasının çok kabarmaması için bıçakla bir kaç yerinden delin.
Yumurtayı kırıp, iyice çırpın.
Kalıbın içine yerleştirdiğiniz hamuru önce yağlayın, sonra çırptığınız yumurtayı hamurun kenarlarına ve içine sürün.
Sıvı yağı,yumurtayı ekleyip, karıştırın.
Ununu ilave edip, tuzunu ve şekerini ekleyin.
Kıvamlı bir hamur oluncaya kadar yoğurun.
Çok çabuk toparlanan bir hamur olduğu için çabucak toparlanacaktır.
Hamurun üzerini örtüp, sıcak bir yerde 15-20 dakika dinlendirin.
Dinlenen ve kabaran hamuru ikiye,kalıbınız küçükse üçe ayırın.
Hamurun diğerlerini de farklı bir iç malzemesi kullanarak hazırlayabilirsiniz.
Yuvarlak bir Borcam veya benim kullandığım gibi bir tart kalıbını yağlayıp,un serpin.
Hamuru merdane yardımı ile açıp, kalıbınıza kenarları biraz yukarıda olacak şekilde yerleştirin.
Daha sonra kenarlarını içe doğru kıvırın.
Ortasının çok kabarmaması için bıçakla bir kaç yerinden delin.
Yumurtayı kırıp, iyice çırpın.
Kalıbın içine yerleştirdiğiniz hamuru önce yağlayın, sonra çırptığınız yumurtayı hamurun kenarlarına ve içine sürün.
Pidenin kenarlarına susam veya çörek otu serpin.
Hazırladığınız pideyi sıcak bir yerde mesela önceden ısıtmanız gereken fırının üzerinde yarım saat bekletin.
Rendelenmiş kaşarları hamurun ortasına yerleştirin.
Kaşarın üzerine 2-3 çay kaşığı tereyağ yerleştirebilirsiniz.
Önceden ısıttığınız orta hararette ki fırında pişirin.
Hazırladığınız pideyi sıcak bir yerde mesela önceden ısıtmanız gereken fırının üzerinde yarım saat bekletin.
Rendelenmiş kaşarları hamurun ortasına yerleştirin.
Kaşarın üzerine 2-3 çay kaşığı tereyağ yerleştirebilirsiniz.
Önceden ısıttığınız orta hararette ki fırında pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
İlk yorum benden olsun :) şu anda işteyim, henüz öğle yemeği yemedim, açım ve kaşarlı pide en sevdiğimdir. Nasıl güzel olmuş, ellerinize sağlık..
YanıtlaSilKaşar nasılda erimi uzuyorrrr bayıldımmm nefis olmuş ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilSevgiler...
Bende açım şuan öğle yemeği çorba içecem yanında ne güzel giderdi sevgiler harika olmuş
YanıtlaSilResim gel beni ye der cinsten :) Ellerinize sağlık. Dışarıda pizza yemeyen benim gibiler için çok güzel alternatif bir tat. (urfatutkunu.blogcu.com)
YanıtlaSiloh oh ,mis gibi olmuş ,bir dilimde ben alabilirmiyim :) ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Offf offf canım ellerine sağlık o kaşarlar nasıl sünmüş öyle valla ca
YanıtlaSilnım çekti ellerine sağlık öpüyorum.
ayy sahıden cok güzel yaa
YanıtlaSilellerıne saglık cnm :)
NEFİS GÖRÜNÜYOR YANINDADA ÇAY VARMİ
YanıtlaSilELLERİNİZE SALIK SELAMLAR
NEFİS GÖRÜNÜYOR YANINDADA ÇAY VARMİ
YanıtlaSilELLERİNİZE SALIK SELAMLAR
ablacığım bu ne gzel bir görüntü..
YanıtlaSilgözümü inan alamıyorum..:))
ellerine kollarına sağlık..
tek kelimeyle mükemmel olmuş...
öpüyorum..
sevgiler....
Ellerine sağlık nefis görünüyor. Kaşarlı olan bir yiyeceğe hayır diyemiyorum...
YanıtlaSilgörüntü muhteşem, tadı kimbilir nasıldır?
YanıtlaSilelinize kolunuza sağlık
Pizza yerine pideci olanlardanım:)
YanıtlaSilevde yapılan pizzalar gene bir nebzede dışarıda hele mahfeden birşey mideyi:(
ama pide her daim en güzeli hele böylesine ne denir ki bilmem harika!
ellerine sağlık.
Muhterem Hanım iyi akşamlar,
YanıtlaSilBen un ölçüsünü 9-9,5 bardağa kadar çıkarttım. Acaba nerede yanlış yapmış olabilirim. Teşekkür ediyorum.
Adsız yorumcuya;
YanıtlaSilMerhaba,
Beni büyük bir yalnışlıktan kurtardığınız için ben size çok teşekkür ederim.
Yorumunuzdan sonra un ölçüsüne 3-3.5 su bardağı un yazdığımı fark ettim.
Aslında un ölçüsü genellikle çektiği kadar diye yazılır.
Çünkü herkesin kullandığı su bardakları aynı ölçüde olmuyor.
O kadar sıvı malzemeye elbette 3.5 su bardağı un az gelirdi.
Yorumunuzu aldıktan sonra hemen tarifteki un ölçüsünü değiştirdim.
Sizin pideniz nasıl oldu?
"Nerede yalnış yapmış olabilirim" dediğinize göre sanırım bir sorun çıktı.
Sorunun ne olduğunu yazmamışsınız ama ben olabileceklere göre cevap yazayım.
Bardağınız küçükse un miktarınız normalmiş gibi görünüyor.
Bir de mayalanma süresine dikkat etmek gerekiyor.
Önceden ısınmış fırında ve orta hararette pişirmenizi öneriyorum.
Kolay gelsin.
süper olmuş.o peynirin akışkanlığı.yenmez mi bu?ellerinize sağlık.sevgiler
YanıtlaSil