29 Eylül 2012 Cumartesi

YUMURTALI TAZE FASULYE


Taze fasulye pişirme seçenekleri ne yazık ki çok fazla değil.
Yaz aylarında zeytinyağlı taze fasulye sık yapılan tariflerden birisi, en sevilen sebzeleri arasındadır ama daha çok kadınlar tercih eder.
Yumurtalı taze fasulye ise değişiklik arayanlar için güzel bir tarif, kahvaltı da bile yenebilir.
Bu tarifi yaparken ayşe kadın veya çalı fasulye tercih edin.
İsterseniz karıştırarak yumurtaları pişirin ya da "Bezelye Tavası" tarifinde ki gibi bütün bir şekilde omlet gibi pişirin.
Çok yakında Taze Fasulye Tarifleri dosyasını yayınlayacağım.
"Afiyetle Kalın"

YUMURTALI TAZE FASULYE;
Malzemeler;
Yarım kilo taze fasulye,
1 adet kuru soğan,
1 adet kırmızı biber,
3 adet yumurta,
Zeytinyağı, tuz.

TARİFİ;
Taze fasulyenin baş kısımlarını koparın, kılçığı varsa çıkarın.
2-3 santim boyutlarında kesin.
Kaynayan tuzlu su da haşlayıp süzün, hemen soğuk sudan geçirip, tekrar süzün.
Soğanı küçük küçük doğrayıp, zeytinyağında pişirmeye başlayın.
Üzerine yine küçük doğradığınız kırmızı biberleri ekleyin.
Haşlayıp, süzdüğünüz fasulyeleri ve tuzunu ekleyip, karıştıra karıştıra pişirin.
Yumurtaları bir kaseye kırıp, karıştırın ve tavaya ekleyin.
Yumurtalar pişince sıcak ya da ılık servis yapın.
"Afiyet Olsun"

3 yorum:

  1. Değişik ,eline sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çok değişik bir fasülye tarifi. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok nefis ve iştah kabartan bir görüntüsü var.

    Saygılar..

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...