28 Nisan 2012 Cumartesi

PALAMUT KULESİ

Palamut Kulesi tarifi ile bu sezonun son balık tarifini vereyim.
Yeni balık sezonunda  yine değişik tarifler hazırlayıp, paylaşırım.
Palamut, büyük balıklar içinde dilim şeklinde kesilen hali ile en kolay yenen balıkları arasında yer alıyor.
Eşim palamutları böyle dilimlenmiş bir şekilde getirince aklıma bu şekilde pişirmek geldi.
Bir kat balık, bir kat sebze, en üstüne de "İslim Kebabı" gibi domates-kırmızı ve yeşil biber yerleştirdim ve fırında pişirdim.
Üzerini folyo ile örttükten sonra hiç açmadan pişirdim, kendi suyu ile pişti.
Eğer pişmesine yakın folyoyu çıkarırsanız iyice kızarmasını sağlarsınız.
"Afiyetle Kalın"

PALAMUT KULESİ;
Malzemeler;
2 adet yuvarlak dilim doğranmış palamut,
2 adet kuru soğan,
3-4 adet domates,
3-4 adet kırmızı ve yeşil biber,
Tuz, zeytinyağ, kuru biberiye.

TARİFİ;
Palamut dilimlerini iyice yıkayıp, süzün.
Soğanların kabuğunu soyun, dilimleyin.
Domatesleri dilimleyin.
Fırın tepsisini yağlayın.
1 dilim palamut, 1 dilim domates, 1 dilim kuru soğan, tekrar palamut dilimi şeklinde kuleyi hazırlayın.
Üzerine 1 dilim domates, kestiğiniz kırmızı ve yeşil biberlerden yerleştirin.
Üstte ki sebzelerin üzerine dağılmamaları için kürdan batırın.

Palamut dilimlerini kule halinde hazırladıktan sonra diğer parçalarını da fırın tepsisine yerleştirin.
Artan domates, biber ve soğan dilimlerini balık parçalarının üzerine yerleştirin.
Tuzunu 2-3 kaşık zeytinyağını 1 yemek kaşığı biberiyeyi üzerlerine serpin.
Alüminyum folyo ile tepsinin üzerini kapatın.

Önceden ısınmış, orta hararetteki fırında pişirin.
Balıkların buğulanmış gibi pişmesini istiyorsanız folyoyu hiç çıkarmayın.
Biraz kızarmış olsun derseniz pişmesine yakın üzerinde ki folyoyu çıkarın.
Üzeri açık olarak 15 dakika daha pişirin.
"Afiyet Olsun"

7 yorum:

  1. Harika görünüyor, ellerinize saglık.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Hemen şuan palamut alıp denemek istiyorum:)
    Çok nefis gözüküyor ablacığım,ellerine,emeğine sağlık..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  3. Hımmm hımm çok güzel gözüküyor.Canım çekti.Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  5. süper kuleymiş, elleine sağlık.
    afiyet bal şeker olur inş. :)

    YanıtlaSil
  6. Palamuta bayılırım..Ama hep kızarıp tüketiriz nedense. Tarifiniz hem hafif hem de leziz ellerinize sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş bu tarif, renkli renkli hem göz doyuruyor hem iştah açıyor:)

    Ellerine emeklerine sağlık canım..

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...