Bugün niyetim Cumartesi günü gittiğim "IBATECH 5.Uluslararası Ekmek, Pasta, Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı" resimlerini yayınlamaktı ama bugünlerde o kadar yoğunum ki fuar da çektiğim resimlere bile dün akşam bakabildim.
Resimleri düzenlemek biraz vaktimi alacağı için bugün tarif vereyim, resimlerimi düzenleyip, yazımı hazırlayayım, bir sonra ki bölümde bol resimli fuar yazısını görebilirsiniz.
Bugünlerde o kadar yoğunum ki lale festivali başladığı halde, hiç bir yere gidemedim, henüz tek dal lale resmi bile çekemedim.
Gelelim bugünkü tarifimize;
Brokoliyi bizim evde en çok kızım sever, ben üzerine yoğurt dökülmüş halini severim.
Genellikle yoğurtlu salata olarak tüketiriz.
Fakat kış aylarında fırın makarnanın içinde ve kış sebzeleri ile hazırladığım salatalarda da yine brokoli kullanırım.
Gördüğüm brokoli tariflerini de seve seve hazırlarım.
Brokoli ile hazırladığım bütün tariflerim 👉BURADA
Brokoliyi haşlarken çiçekli bölümünün çok ezilmemesi için küçük bir püf noktası vereyim.
Brokoliyi dallarına ayırdıktan sonra kaynayan suya gelişigüzel değil, sapları kaynayan suyun içine, çiçekli kısmı suyun yüzeyinde olacak şekilde yerleştirin.
Sapları kalın, çiçekli bölümü narin olduğu için bu şekilde çiçekleri fazla ezilmeden pişirebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
YOĞURTLU BROKOLİ SALATASI;
Malzemeler;
1 adet orta boy brokoli yada 1 paket brokoli,
1 adet orta boy havuç,
1 çay bardağı haşlanmış mısır,
1 kase kültür mantarı,
Mantarı haşlamak için;
Yarım limon,
Tuz, zeytinyağ.
YOĞURTLU BROKOLİ SALATASI TARİFİ;
Brokoliyi dallarından ayırın.
Biraz sirkeli suda bekletip, yıkayın.
Kaynayan tuzlu suda sapları kaynayan suyun içine, çiçekli kısmı suyun yüzeyinde olacak şekilde yerleştirin.
Saplarını diriliğini kaybedip, biraz yumuşayıncaya kadar hafif haşlayıp, süzün.
Eğer havuç turşunuz varsa turşu olarak ekleyin, yoksa dilimlediğiniz havucu diriliği gidinceye kadar biraz haşlayıp, salataya ekleyin.
Kültür mantarının saplarını kesip, limonlu suda haşlayın ve salataya ekleyin.
Not;
Mantarı konserve olarak kullanabilirsiniz.
Üzerine mısırı serpin.
Tuzunu, limonunu ve yağını ilave edip, isterseniz üzerine yoğurt dökerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"
OFFF OFFFF...
YanıtlaSilRENKK CÜMBÜŞÜ MÜBAREKK..
:))
ABLACIMM,ELLERİNE SAĞĞLIK..
ÇOK HOŞŞ GÖRÜNÜYOR..
HUZUR DOLU HAFTALAR DİLEĞİMLE..
:)
ÖPÜYORUM..
öyyle çok seviyorum ki brokoliyi..ellerine sağlık..harika renkler bi araya gelmiş ve canımı istettiler.bugün pazar var.eşime deyimde varsa alsın taptaze haşlıyım akşama:)
YanıtlaSilRenklerin ahengine bayıldım.:)
YanıtlaSilVe yeterince brokoli tüketmediğimin bir kez daha farkına vardım.
İlk fırsatta bu şekilde denemek üzere listeye aldım.:)
Çok kafiyeli bir yorum oldu ya,hayırlısı bakalım:)
Cici haftalar diliyorum ablacım..
peki o brokoliler kaynarken dönmüyor mu? koyduğumuz gibi mi kalıyor?
YanıtlaSilzira benim brokoliler haşat oluyor haşlarken :(
Çok ilginç ama brokoliler pişerken dönmüyor.
SilKarıştırmadığınız sürece, yerleştirdiğimiz gibi kalıyor.
Çok sağlıklı ve nefis bir salata. Ellerine sağlık ablacım. Sevgiler...
YanıtlaSilellerinize saglik
YanıtlaSilsevgilerimi yolluyorum bahcemden
Canim ellerine saglik nefis görünüyor
YanıtlaSilKış bitti ama yazını okuyunca bu yıl hiç brokoli yemediğimi anladım Muhterem Abla =) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilDiyete uygun, çok sağlıklı ve nefis bir tarif, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.